Roxette ни подариха не концерт, а празник на живота

Голямата изненада - "Моя страна, моя България" на електрическа китара
Обновена: 19 юни 2015 14:04 | 18 юни 2015 10:35,
64

Снимка: БТА

Без много блясък на сцената, но с онзи незаменим и по-ценен блясък в очите Мари и Пер от Roxette подариха на 15 000 българи от цялата страна в залата два часа оптимизъм.

Нека споменем и задължителното: залата беше пълна от хора на всякаква възраст и от цялата страна. Шведите заложиха на любимите на поколения Dangerous, Listen to Your Heart, Joyride, The Look, It Must Have Been Love, Fading Like a Flower. Публиката пя с тях всяка една песен от двучасовия концерт.

Специален подарък за България и публиката беше изпълнението на "Моя страна, моя България" на електрическа китара.

Но концертът беше белязан от нещо по-силно от хитовете, които със сигурност ще пеят и още поколения. Това е победата над рака. Всъщност концертът беше своеобразен триумф на живота и жаждата за него. Победа на волята. Много отслабнала, видимо уморена, Мари беше на сцената. Тя изкара целия концерт в бял костюм. Вероятно енергичните музиканти около нея, а и самият Пер, подсилваха контраста.

Именно затова концертът придоби онази добавена стойност, онзи дух, които правят събитието не просто запомнящо се, а част от личната история на всеки в публиката.

Благодарим и на автора на клипчето, което ще видите по-долу. Влезте и в канала в YouTube, там има и още:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: концертМариракRoxette
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
13
 
! Отговори
8 преди 8 години
МНОГО ГИ ОБИЧАМ,ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД МАРИ,НО ДА МЕ УБЕЖДАВАТЕ,ЧЕ НЯКОЙ МИ Е ПОДАРИЛ НЕЩО,СЛЕД КАТО СЪМ СИ ПЛАТИЛ КУП ПАРИ?!КОНЦЕРТЪТ СИ БЕШЕ ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
29
2
 
24
 
! Отговори
Зузанка преди 8 години
Стига злоба, хора! Фънки, озвучаване, Мари, кой ли не оплюхте! Въпрос на избор е да отидеш или не. Концерта беше уникален! Респект към Мари!
28
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Концертът беше пълен провал. Роксет им беше мъчение да пеят, не говорим за някаква енергия или настроение. Съчувствам за здравословните проблеми, но непрофесионално и срамно е за толкова популярна група да организират концерти, когато вече са неспособни. Ако бяха прохождащи музиканти, публиката и критиката щеше да ги разсипе, но в dnes.bg са написали статия "подариха не концерт, а празник на живота":)) (което отчасти е вярно, защото не беше истински концерт и подарък:))
27
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 8 години
всичко ок, но що спира тока/музиката 10 пъти?
26
0
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
До Анонимен Само да ти уточня че Lady Gaga беше на върха на славата си в София.От стадион Васил Левски я преместиха в зала Армеец.Ама и там рехава работа.Rihanna също е идвала.Маса звезди са идвали,но никой не е пълнил повече стадионите от доказали се имена като Металика Ac/DC и други
25
0
 
3
 
! Отговори
Густо преди 8 години
Браво, имат добре! Аз чакам с нетърпение концерта на Металния Бог в края на месеца!
24
0
 
51
 
! Отговори
Дуду преди 8 години
Обичам ги, израстнах с техните песни, сега ги пускам на децата ми....да са живи и здрави, топлятбсърцата ни с музиката си.
23
32
 
5
 
! Отговори
хм преди 8 години
Както всичко в Бг и това тук беше една свинщина
22
7
 
29
 
! Отговори
без значение 2 преди 8 години
Фънки, и кво беше това с капачките на бутилките? Уникална простотия. Бил съм на фестове от по 100 000 души, писал съм инструкции за охрана при масови събития. Имаше затворени врати на изходите (fail!), хора се качваха върху хора (fail). Но човек да не си внесе вода - че току виж някой припаднал в жегата вътре, трябва с плюнки да го спасяваш. Made in BG. За печелившите - Честито ! ;)
21
0
 
28
 
! Отговори
seira преди 8 години
ДА, ГОЛЯМИ ТВОРЦИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ!ИСТИНСКО ЯВЛЕНИЕ В ШОУБИЗНЕСА!!!
20
7
 
26
 
! Отговори
mr.twitter преди 8 години
До тониКонцерта на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд на 26 май тази година беше излъчвам пряко по бТВ.Да не споменавам за концертите на Пайнер и другите чалгаджии,които се предават пряко по телевизията.През 2011 също не даваха по телевизията концерта на Roxette.
19
22
 
10
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Преди 6 месеца гледах техен концерт и макар да беше на ниво ми стана някак си гадно. Предпочитам да си ги запомня в силните им години, това вече е някак жалко. А още повече концерта в София според това което видях и чух е пълен провал, колкото и да не им се вярва на меломаните. РОКСЕТ са велики, но по добре да е да се пенсионират...
18
0
 
5
 
! Отговори
Дани преди 8 години
До тониПо телевизията не, но един концерт на Роби Уилямс от предишното му турне беше излъчван на живо в много кина в Европа. В България го пуснаха след месец. А утре Тейк Дет също са по кината в Европа директно от концертната зала. Много хубава идея, жалко, че у нас никой не се сеща, че и това е нещо за родните меломани.
17
0
 
6
 
! Отговори
Адриана преди 8 години
До ДАНяма да хабя енергия да се занимавам с прости хора като теб. С тъпите си коментари най-много да отнесеш много по-сериозни обиди. Такива като теб дребни душици, друго не заслужават.
16
1
 
38
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Като видях как излезе Мари на сцената и ми се скофти настроението. Знам през какво е минала и ми се ще оптимизма в статията да е истински а не това, което видях. Очевидно и ушевадно пееше без настроение и си личи, че има здравословни проблеми. Но някак си останалите компенсираха и в крайна сметка по-скоро ми хареса. Изпълниха всичките ми любими песни, ако не бяха проблемите със звука, щеше да е още по-добре. Организаторите за пореден път показаха, че са пълни безхаберници.
15
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - вероятно една част от коментиращите тук нямат представа какво е да израстнеш с песни на ROXETTE и чувството да ги слушаш на живо. За тях е по - важно да отидат в чалготеката, да вдигнат ръчички и да повтарят две едносрични думи.
14
0
 
59
 
! Отговори
без значение преди 8 години
Браво на волята за живот и желанието за концертиране, въпреки здравословните усложнения. Това е пример !Но, Мистър Фънки, да вземеш да си коригираш професионализма, драги. Умееш да плюеш и да критикуваш непрофесионални музиканти, които се надяват да успеят в кариерата, НО ти не си никакъв професионалист в организирането на концерти. Чудя се как изобщо чуждестранни продуценти ти се връзват да работят с теб. Нямаше видео стени, звука (въпреки че и залата си е гадна за озвучаване) беше под нулата
13
0
 
48
 
! Отговори
Адриана преди 8 години
До DAДърт си ти *** смотан. Да беше се поинтересувал малко за тази невероятна жена преди да се изказваш неподготвен.
12
2
 
8
 
! Отговори
тони преди 8 години
До mr.twitterЯ ми кажи за един концерт, който да е излъчван директно по телевизията? Изключваме тези пред Батенберг.
11
73
 
0
 
! Отговори
DA преди 8 години
Верно,че е дърта,ама станала ли е поне за малко от стола?!