Roxette ни подариха не концерт, а празник на живота

Голямата изненада - "Моя страна, моя България" на електрическа китара
Обновена: 19 юни 2015 14:04 | 18 юни 2015 10:35,
64

Снимка: БТА

Без много блясък на сцената, но с онзи незаменим и по-ценен блясък в очите Мари и Пер от Roxette подариха на 15 000 българи от цялата страна в залата два часа оптимизъм.

Нека споменем и задължителното: залата беше пълна от хора на всякаква възраст и от цялата страна. Шведите заложиха на любимите на поколения Dangerous, Listen to Your Heart, Joyride, The Look, It Must Have Been Love, Fading Like a Flower. Публиката пя с тях всяка една песен от двучасовия концерт.

Специален подарък за България и публиката беше изпълнението на "Моя страна, моя България" на електрическа китара.

Но концертът беше белязан от нещо по-силно от хитовете, които със сигурност ще пеят и още поколения. Това е победата над рака. Всъщност концертът беше своеобразен триумф на живота и жаждата за него. Победа на волята. Много отслабнала, видимо уморена, Мари беше на сцената. Тя изкара целия концерт в бял костюм. Вероятно енергичните музиканти около нея, а и самият Пер, подсилваха контраста.

Именно затова концертът придоби онази добавена стойност, онзи дух, които правят събитието не просто запомнящо се, а част от личната история на всеки в публиката.

Благодарим и на автора на клипчето, което ще видите по-долу. Влезте и в канала в YouTube, там има и още:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: концертМариракRoxette
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е аз за к'во давам 100 кинта за билет като нашите *** тотално се *** с озвучаването, а? Да върнат парите на хората тези ***.
9
5
 
32
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Беше приказно, благодаря!
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До амаХората се кефиха на концерта, а иначе наистина озвучаването беше много зле. И нещо, което пропуснах да напиша - това не е първият концерт на Roxette в БГ.
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3 и 4Странно, Бон Джоуви започна ТУРНЕТО си от София? Сигурно другите умрели държави, следващата от която беше Турция /Истанбул, град с мааалко над 3 пъти повече население от БГ/ е треторазрядната африканска държава. Да не говорим за рок и метал банди, които направиха як купон преди години. Абе плюйте си мизеруващата според вас действителност и се гордейте, че сте жалки плювалници. Както каза някой - ходете си на концерти на Гъзислав/а и се кефете на младите изпълнители.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Ама и вие сте едни разбирачи т'ва да не ти е Кали и да се мята на умрело. Всичко е бизнес тинейджъри, нашите кавали не могат да изкарат толкова пари или не искат да намалят 100% си печалби, за да привлекат изпълнителите, които са на върха на славата. Друг въпрос е че като ти обяват билет с цена 200лв почвате отново да мрънкате.Така, че не ги мислете тия работи не са за вас.
5
1
 
46
 
! Отговори
ФЕН преди 8 години
Малко от вас притежават виталитета на тези хора. Въпреки всичко, истински творци, с незабравими песни. Живот, който струи от всяка нотка. Други биха се предали, но не и те. Затова ги обичам. Озвучаването, за съжаление, не е било в техните ръце. Но енергията, която излъчваха беше тяхна-жизнеутвърждаваща!!!
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми ходете си вие на Йосиф Кубзон и оставете хората да се радват.
3
7
 
40
 
! Отговори
mr.twitter преди 8 години
И отново нито една родна телевизия не на живо концерта.Защо ли? Отговорът е ясен...това не е чалга концерт! Хубаво е,че 15 000 българи са отишли на концерт.Жалко е,че не успях да си купя билет,но нищо надявам се следващият път когато Roxette отново пристигнат в България да отида на концертът им!
2
65
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големите музиканти идват у нас, когато са вече на края на живота си. Преди това са обиколили 5 африкански републики. А ние имаме някакво измислено самочувствие че сме част от света.-------Добре казано! И колко умряло пеят....никакво желание, тотално безразличие.
1
67
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям празник, няма що. С тази дисхармония в пеенето...