Сръбско трио ни завладява с балкански ритми

Trio Balkan Strings са у нас на 26-и юли
Обновена: 15 юли 2015 16:41 | 15 юли 2015 14:22, Петя Славова
0
Сръбско трио ни завладява с балкански ритми
Снимка: Studio 5

Едно невероятно трио от Сърбия ще гостува у нас на 26-и юли. Може да му се насладим от 19.00 часа в Studio 5. Trio Balkan Strings са Zoran Starcevic  – китара, и неговите синове Nikola Starcevic - китара и Zeljko Starcevic-китара.

Музиката им е симбиоза между авторска музика и музиката на балканите, Сърбия, Македония, България, Румъния, Молдова, Гърция,Турция. Всичко това преплетено с цигански ритми и класическа музика.

Резултатът от съчетанието на толкова стилове музика и духът на толкова много държави е Trio Balkan Strings. Стилът си те определят като Balkan Swing, Jazz Guitar, Etno World Fusion. Тяхна запазена марка са шест ръце, които свирят на една китара.

Виртуозните музиканти са обиколили целият свят, участват на множество фестивали в САЩ, Канада, Италия, Русия, Франция,Испания, Турция,Словакия, Белгия,Финландия и на Балканите. Имат майсторски класове по класическа и джаз китара в редица университети в Европа и Съединените Американски Щати.Концертът в Studio 5 е единственият за България, така че не трябва да го пропускате.

 


0
Още по темата: Trio Balkan Strings
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари