Малта е големият победител в Детската Евровизия 2015!

Песента "Не и моята душа" спечели сърцата на публиката
Обновена: 21 ное 2015 23:11 | 21 ное 2015 23:10,
141
Малта е големият победител в Детската Евровизия 2015!
Снимка: Булфото

Малта грабна първото място на Детската Евровизия 2015 на бляскаво шоу тази вечер в столичната Арена "Армеец".

Песента "Не и моята душа", изпълнена от Дестини Чукуниере, спечели най-много от зрителите по света, като почти всички я оцениха с най-много точки. 

Дестини обожава да танцува. Въпреки крехката ѝ възраст, тя вече е печелила няколко награди в Малта, включително наградата за най-добра интерпретация на "Singer Stage International Festival", както и общата Голяма награда, сред участници от седем различни държави. Тя също представя Малта в Санремо за международния Голям финал в театър "Аристън" през май 2013, където триумфира, печелейки Голямата награда на петото издание на този конкурс.

Музикалната ѝ кариера прескача от връх на връх през септември 2014г., когато участва в "Konkors Kanzunetta Indipendenza Junior" с първата си оригинална песен "Festa T’Ilwien", която е написана от Emil Calleja Bayliss по композиция на Mark Spiteri Lucas. Тук заема трето място.

Да представи Малта на Детската Евровизия за Дестини било мечта. През юли тя е един от двайсетте финалисти в малтийската селекция. Отново успява да триумфира сред някои от най-добрите таланти на Малта и така печели правото да представя страната в София.

Тази вечер България даде 8 точки за Словения, 10 за Армения и 12 за Малта. Малта от своя страна гласува с 8 точки за нашата песен. 

Близо 8 хиляди зрители, над 80 журналисти от чужди медии, огромен екип, ангажиран с организацията, развълнувани участници, невероятни ефекти, страхотна атмосфера. Така изглеждаха емоциите в Арена "Армеец".

България бе домакин на 13-то издание на конкурса. Милиони зрители от цял свят имаха възможността не само да наблюдават впечатляващо шоу, но и да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора.

Логото на конкурса за тази година бе вдъхновено именно от красотата на българската природа и е в съзвучие с посланието #откривай /#discover/.

На концерта тази вечер се състезаваха общо 17 държави. България се яви под номер 13 и бе представена от Габриела Йорданова и Иван Стоянов с песента "Цветът на надеждата".

Водещ на церемонията бе поп певицата Поли Генова, а по време на концерта на сцената се изявиха над 200 български танцьори и музиканти.

За победител в Детска Евровизия се приема участникът, събрал най-много точки. Резултатите се формират като във всяка държава гласуват зрители и професионални журита. Тежестта на гласовете помежду им е равна. След това така получените гласове от всяка държава се конвертират по традиционната за Евровизия система - най-предпочитаната песен получава 12 точки, следващата 10, третата 8, четвъртата 7 и така нататък.

Конкурсът Детска Евровизия се организира от Европейския съюз за радио и телевзия - EBU. Първото му издание е през 2003 г. в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.


 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
21
 
! Отговори
Минко 47 год ерген преди 8 години
Ква е тая печка ве, брат?
44
14
 
18
 
! Отговори
M.... преди 8 години
Това е то българският манталитет, е как искате някои друг народ да е по зле от нас. Нашата работа е само да се правим на философи и да ръсим простотии каквито се изкарваме ние с поведението си. Ей така още дълги години ще плуем и ще *** чуждото, което е по достойното за съжаление от това което ние пможем и сме, но не чак толкова за да бъдем винаги добри във всичко. Момичето е безрупречна, SORRY ТЯ Е ПЪРВА и който не я харесва пак ще кажа SORRY :)
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova li e badeshtata visia na Evropa? Decata na evropeici e.ali se s negri i bejanci?? Nqma da se ochudq dogodina siriiche specheli s pesen za vazhvala kam Allah..
42
2
 
3
 
! Отговори
знайко преди 8 години
К'во става тука бе модер?!
41
1
 
9
 
! Отговори
не могат преди 8 години
От 17 държави България е на 8-мо място.Сега разбрахте ли, защо Слави изостави конкурса? С купен вот до тук.
40
2
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Какво Сан Ремо те трещи тебе бе? "Може би имахте предвид Сан Марино"-нещо от фейсбук търсачката.
39
1
 
2
 
! Отговори
мм преди 8 години
До Маша-ти какво си бе -жена ли ,мъж ли ,травестит ли..и ти ли ще кажеш кой да коментира и кой -не..я се махай от форума! ***!
38
7
 
16
 
! Отговори
mm преди 8 години
Пак някакъв ***, дебело прасе, нямащо нищо общо с Европа..ама това е бъдещето ни..араби, ***..нашите бяха много по-добри!
37
17
 
21
 
! Отговори
Маша преди 8 години
Моля тъмните балкански субекти /Бай ***/ да се въздържат от злобните си коментари, да не се излагаме пред света понеАко още не са разбрали, това беше конкурс за песен, не за фотомодели спестете ми просташките си коментари поне тази вечер след това красиво събитие
36
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крисия макар извън конкурса пак беше най-добрата!Уникална!
35
3
 
2
 
! Отговори
П8дали преди 8 години
*** на кое място се класира...? Егати и тъпата статия
34
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Като не те интересува защо въобще четеш и пишеш , че дахе и пръв си коментирал ? Смърди нещо...
33
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте го това момиче какви ръце има бре! Аз съм на 35, а тя на 13-14 години има два пъти по-голяма ръка от моята. Писна ми от мутанти. Да не мислите че това гласът не се развива в пропорция с тялото?
32
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно журито е на африканска вълна.Аз не бих гласувал за тая не за друго ми щото ме дразни как изглежда.Не ми пука че е черна.Дразная се че е на 10-12 години а вече е минала стотака на кантара.Тва като стане на 20 ще има нужда да го местят с мотокар или фадрома.
31
10
 
37
 
! Отговори
жоржи преди 8 години
Това си беше класическо негърско американско пеене. Няма лошо, но е далеч от деца и Евро визия. Поне засега :D
30
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно като проверявах малтийците нито бяха тлъсти, нито имаха тен на кожата, нито имаха расти... не че ме интересува особено - миналата година травеститчето Кончита Вурст, тая година тлъсто негърче от Ямайка... така му е тръгнало на тоя конкурс какво да се прави!
29
3
 
18
 
! Отговори
! преди 8 години
И е хубаво да намалят възрастовия диапазон, защото някои девойки от конкурса са си направи за женене и съответно един по-възрастен човек има по-голям гласов диапазон. И днес имаше подобни участници, не впечатлиха на фона на останалите обаче.
28
2
 
11
 
! Отговори
не бе честно преди 8 години
Сан Ремо и Ирландия ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ на първите места, Словения и Албания- също.
27
0
 
35
 
! Отговори
! преди 8 години
Да, организацията беше на ниво! Изключително представяне на участниците от непознати дори и за някои българи места от България. Като гледах местата виждах рая....и се питах защо не живеем като в него, а все едно сме в ада? Отговорът го виждам всеки ден в огледалото, всеки ден го виждам в очите на другите. Виждам го и в коментарите....Словенчето беше като излязла самодива, арменчето ни върна в 1926, нашите бяха сладури. На сцената пяха деца и дано да са се забавлявали. Спечелиха ме!
26
3
 
41
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Един път и ние да направим шоу от световно ниво!Поздравления за всички, които са се постарали!