Малта е големият победител в Детската Евровизия 2015!

Песента "Не и моята душа" спечели сърцата на публиката
Обновена: 21 ное 2015 23:11 | 21 ное 2015 23:10,
141
Малта е големият победител в Детската Евровизия 2015!
Снимка: Булфото

Малта грабна първото място на Детската Евровизия 2015 на бляскаво шоу тази вечер в столичната Арена "Армеец".

Песента "Не и моята душа", изпълнена от Дестини Чукуниере, спечели най-много от зрителите по света, като почти всички я оцениха с най-много точки. 

Дестини обожава да танцува. Въпреки крехката ѝ възраст, тя вече е печелила няколко награди в Малта, включително наградата за най-добра интерпретация на "Singer Stage International Festival", както и общата Голяма награда, сред участници от седем различни държави. Тя също представя Малта в Санремо за международния Голям финал в театър "Аристън" през май 2013, където триумфира, печелейки Голямата награда на петото издание на този конкурс.

Музикалната ѝ кариера прескача от връх на връх през септември 2014г., когато участва в "Konkors Kanzunetta Indipendenza Junior" с първата си оригинална песен "Festa T’Ilwien", която е написана от Emil Calleja Bayliss по композиция на Mark Spiteri Lucas. Тук заема трето място.

Да представи Малта на Детската Евровизия за Дестини било мечта. През юли тя е един от двайсетте финалисти в малтийската селекция. Отново успява да триумфира сред някои от най-добрите таланти на Малта и така печели правото да представя страната в София.

Тази вечер България даде 8 точки за Словения, 10 за Армения и 12 за Малта. Малта от своя страна гласува с 8 точки за нашата песен. 

Близо 8 хиляди зрители, над 80 журналисти от чужди медии, огромен екип, ангажиран с организацията, развълнувани участници, невероятни ефекти, страхотна атмосфера. Така изглеждаха емоциите в Арена "Армеец".

България бе домакин на 13-то издание на конкурса. Милиони зрители от цял свят имаха възможността не само да наблюдават впечатляващо шоу, но и да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора.

Логото на конкурса за тази година бе вдъхновено именно от красотата на българската природа и е в съзвучие с посланието #откривай /#discover/.

На концерта тази вечер се състезаваха общо 17 държави. България се яви под номер 13 и бе представена от Габриела Йорданова и Иван Стоянов с песента "Цветът на надеждата".

Водещ на церемонията бе поп певицата Поли Генова, а по време на концерта на сцената се изявиха над 200 български танцьори и музиканти.

За победител в Детска Евровизия се приема участникът, събрал най-много точки. Резултатите се формират като във всяка държава гласуват зрители и професионални журита. Тежестта на гласовете помежду им е равна. След това така получените гласове от всяка държава се конвертират по традиционната за Евровизия система - най-предпочитаната песен получава 12 точки, следващата 10, третата 8, четвъртата 7 и така нататък.

Конкурсът Детска Евровизия се организира от Европейския съюз за радио и телевзия - EBU. Първото му издание е през 2003 г. в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.


 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато зрителя или коментатора провокира с негативния си вот ,не трябва да се сърдим или да ги упрекваме.Това е вид интелигентност ,че може и по-добре.Така се търсят таланти,когато успееш да провокираш и да извлечеш най-доброто от дадената сфера.Когато казваме само "Браво"оставяме на едно и също стъпало а така има развитие към по-добро.
64
2
 
2
 
! Отговори
Зл.Орфей преди 8 години
До анализЕдно време певиците като бяха по-грозни пееха много по-добре,за разлика от сегашните. Ти на една песен визията ли гледаш или слушаш изпълнението и музиката???
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз откриването с Крисия не го видях по бнт !? Всички деца са чудесни,но Крисия е Уникална -това се видя и вчера - Божествен талант,присъсвие,чар-спира дъха като я гледа човек
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диетска евро ала бала-айде аман,то светът гори тия ползват деца за политически цели.
61
0
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
Песента леко ми прилича на Cee Lo Green - Forget You Lyrics?
60
9
 
29
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Момичето пя чудесно и заслужаваше да спечели. Браво и честито! А на злобарите с просташките коментари ще кажа само че са пълни нещастници и завистливи шизофреници.
59
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То коментарите ви по долу за пореден път се убеждавам че българина е едно жалко, завистливо, мозъчно ограничено, злобно и вечно недоволно подобие на човек.
58
0
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 8 години
До АнонименУникална с пълния уникален плейбек , на който пя. Само тя пя на плейбек щото е голямата звезда
57
4
 
13
 
! Отговори
анализ преди 8 години
Ефектите в залата бяха много добри, отлични. Песента ни беше супер слаба а момченцето което пя много дебеличко. Тя и победителката беше сто кила, но поне пее перфектно. Ние хем имахме слаба песен, хем никаква визия. На какво отгоре някой е очаквал да победим с тази песен и с този певец не мога да си обясня. Водещата водеше много добре, но тия бръчки на челото които показваше пред цял свят бях бая грознички. Заслужена победа за Малта. На мен лично най-много ми хареса изпълнението на Словения.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И КЪДЕ беше детското във всичките тези песни . Песента на нашите беше хубава, но ако беше изпълнена само от момчето , щеше да събере повече точки . А за победителката според мен , мястото и е на конкурс за поп изпълнители , а не за детски песни.З. Най-много ми допадна песента на Армения и Сан Марино
55
6
 
10
 
! Отговори
аааа преди 8 години
Песента заслужаваше да спечели. Момичето, макар да я обиждат разни *** ми напомня на Арета Франклин. Албанската песен беше.също много хубава. Мислех ,че и македонската песен ще получи повече гласове-поне от България.
54
2
 
9
 
! Отговори
EU преди 8 години
Не можете ли една статия да напишете на български бе ,продажници? Каква е тая смесица от българо-англиийско списване? Нима не сте се научили ,че и името на композитора,на песента и т.н. може да се преведе?
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
76 убеден съм,че не си гледал конкурса.Детето пя страхотно и напълно заслужено спечели.А ти като застанеш пред огледалото едва ли изглеждаш по-добре.
52
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за съжаление нашата селекция беше мнооого слаба да бяха ни представели отново крисия и близнаците
51
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момичето пя страхотно, въпреки че на мен лично повече ми хареса от Армения ! Въпреки че е пълничко е много подвижно и пластично.
50
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно, че визията и не се одобрява, но... наистина не знам колко от нашите професионални певици биха се справили с тази песен. За тази възраст много добре си владее гласа. Та това си е почти джаз изпълнение.
49
30
 
19
 
! Отговори
Минко 47 год ерген преди 8 години
Ако имахме малко чест цялата зала трябваше да я посрещне тая печка с У-у-у-у-у-у-у-у!
48
7
 
5
 
! Отговори
Dido преди 8 години
E radvam se che tq specheli spravi se strahotno. Ima unikalen glas. Jlko che nie ostanahme na zadna poziciq, no dogodina shte pokajem che i nie sushto sme dobri. Aplodismenti za detedo strahotna e!!!
47
15
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Momicheto se spravi strahotno i za povecheto ot vas moje da e debela, no e qka i mnogogo po gotina ot vas!!! Vie kompleksarite selki dolni ste SELSKI :ддддд
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
koga bqlo dete specheli konkurs v Irak ili Siria ??? Kitai ili Egipet!? Sashto kato naglasenia konkurs s ped.ala Konchita, da ae pokaje, che Evropa e tolerantna, polza kakva? Izqjdat ni parite bez dori tezi natrapnici da se trudili.