България с допълнителна награда на Евровизия

Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция
12 май 2018 22:54,
231
България с допълнителна награда на Евровизия
Снимка: БТА

В Лисабон започна финалната вечер на конкурса за песен Евровизия. България се класира за нея на първия полуфинал във вторник.

Преди началото на конкурса обаче бяха раздадени допълнителни награди и България спечели една от тях, съобщава сайтът на конкурса Eurovision.tv.

Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на Евровизия. Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните за конкурса журналисти и за най-добро артистично изпълнение на песен.

Българската група Еquinox с парчето "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста.

Наградата на акредитираната преса отиде при френския дует Мадам Мосю за песента "Mercy", посветена на миграционната криза и вдъхновена от раждането на момиченце на име Мърси на кораб, спасил мигранти в Средиземно море преди година.

Детето сега е на една годинка и неотдавна бе открито в добро състояние в бежански лагер в Сицилия от френски журналист, което развълнува много френските участници в Евровизия.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

Наградите на името на Марсел Безенсон се връчват от 2002 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
38
 
! Отговори
горд африкан преди 5 години
Африкановизия-та приключи успешно!
151
2
 
29
 
! Отговори
??? преди 5 години
До антхриста"2. Това че отделни израелски индивиди имат по-високо IQ и успяват да управяват света не прави всички евреи сатани."пич, тия хора са оперирани от елементари човешки чувства, какво IQ те тресе ...
150
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другата година викам да не ходим на Евровизия малко почивка от злобата на нашите съседи и завист Македония Сърбия Гърция Румъния Кипър Унгария!БНТ не пращайте никой Българите не заслужат първо място защото не гласеват за странта си от чужбина предатели!!!!
149
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите сме предателско племе обичаме всички съседи но не и България и Българското знаме!!!Засрамете се тези Българи дето не гласуваха от чужбина за България нямаме нужда от вас !!!
148
1
 
27
 
! Отговори
Артур преди 5 години
И? Песента пак си остава изсмукана от пръстите.
147
2
 
37
 
! Отговори
ужасена съм преди 5 години
... певицата на Англия която нападнаха на сцената ?? Горката SuRie исках нейната песен да спечели защото ми е любима откакто спечели bbc. Тя беше сред фаворитите последните дни. Някой я нападна и се опита да й отнеме микрофона, но въпреки всичко тя се овладя и се представи много силно . Предложили са й да си повтори изпълнението, но тя се отказа. И накрая остана в дъното на таблицата...Що за хора са гласували?? Представям си какво е в душата й сега, човек като нея не заслужава такова ужасно отношение. А и само часове преди да излезе на сцената й написах поздрав в Туитър и тя ми отговори :(
146
2
 
33
 
! Отговори
Белия Крал 1913 преди 5 години
Аз нямам нищо против Израел да спечели Евровизия, ама поне да беше с някаква хубава песен.... те с тия олигофрении се оляха..... В последните години 90% от евровизията печелят ол,игофрени и де,били...... За мен най-великите победители за всички времена са от 2006-та година ЛОРДИ, те тогава изтрепаха рибата на евровизия!
145
4
 
30
 
! Отговори
Очаквано преди 5 години
Още преди месец букмейкърите отредиха първото място на Израел и това беше една от малкото песни която слушах, не беше зле отначало, но омръзва бързо, а това кудкудякане и излишна лигавня. Според мен България загуби много точки от това, че в групата участваха двама американци. В случая на Австрия Цезар Сампсън също не е етнически австриец, но е роден и отраснал в там, а тези двамата които представиха страната ни - не. Не знам колко беше трудно да намерят още двама българи, че да бъдем в топ 10.
144
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как в какво? Най-добрите кенефомиячи в Европата са българите, а една българска проста тутка в Германия та издържа един безработен сюртук в България и две деца. Много са добри българките в Германия.
143
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската злоба и завист ако може да се канализира би задвижвала всички ядрени централи по света, дори и отвъд планетата земя цялата галактика би задвижвала
142
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гepманистaн Убepалecпоздрави и на теб за дълголетие и берекет! Ти колко пари профука? Аз съм най големия инвеститор на Евровизия в Южното полукълбо
141
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите сме най-добри по мразенето, завиждането и оплюването на всички по-добри от нас.
140
0
 
27
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
Ако се чудите кой даде гласове на БГ от Ав$тралия когато тук е 5 сутринта и всичко спи...Ами това съм аз бе, гледах по SBS местната телевизия и българската онлайн и гласувам през 3 телефона и 1 ГСМ модем, по 20 СМС-а от всяко устройство. Да тука има лимит на смс-ите по макс 20 на номер, не знам защо БГ телевизията не изписва лимита на смси. Е, сега знаете, бая пари потроших :) аз гласувах от името на цяла Ав$тралия :)...и да гледам БГ на 14 място 0_о WTF?!? Върнете ми парите!
139
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направим референдум Азис да се яви и най-сетне и ние българите да го спечелим този конкурс...
138
0
 
19
 
! Отговори
До 165 преди 5 години
Простият си е ***! Не мисля да ти отговарям повече....лузър ха ха х ахахаха!
137
2
 
19
 
! Отговори
Най омразната преди 5 години
Нация и песен спечели Евровизия.Хора, Българи, Християни не се оставяйте евреите да ви дават наклон на ху. Бавия живот.Ванга го е казала над Ерусалим ще изгрее нова звезда.Дай боже по скоро амин.
136
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в какво сте победили точно българите? В отборните спортове и състезания винаги сте пълни лузъри щото сте злобни и завистливи един към друг. Единствено мноооого рядко има някой индивидуален проблясък като Христо Стоичков който озлобен от цялата тая *** излиза в чужбина и излива целия си яд и стига до върха.
135
1
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Кой изпитва удоволствие от нагласена победа..всички други , но не и Българите,защото сме родени победители! <3
134
1
 
24
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Ха ха ха българите имаме всичко, за което вие дори не можете и да мечтаете...сетихте ли се кое...а не не това..е няма и да се сетите ;) лузари
133
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са продали душата си на дявола защото така е по-лесно, той им е обещал успехи но всъщност ги е обрекъл на вечен провал, ето защо няма да спечелите никога в нищо