Rammstein разгневиха евреите, експлоатират Холокоста в нов клип

Еврейски политици заклеймиха видеото на германците
28 мар 2019 21:13,
109
Rammstein разгневиха евреите, експлоатират Холокоста в нов клип
Снимка: кадър Youtube

Rammstein никога не са бягали от щекотливите теми. В последните над 20 години германската банда е покривала теми като садомазохизъм, инцест, некрофилия, пиромания, канибализъм и сексуално насилие.

Най-новата тема, с която музикантите разгневиха част от обществото е засегната в промоционален клип, в който членовете на бандата са облечени с униформи от концентрационен лагер.

В краткото видео, което Рамщайн публикува в Twitter и YouTube, членовете й могат да бъдат видени с примки около врата и са облечени в раираните униформи, които жертвите на холокоста са носели в лагерите на смъртта.

Върху един от тях се вижда и жълтата Звезда на Давид, която евреите са били принудени да носят от нацистите.

Еврейски групи и политици бързо заклеймиха видеото, твърдейки, че Rammstein са "отишли твърде далеч".

"С това видео групата настъпи линията", заяви пред "Bild" Шарлоте Кноблох, оцеляла от Холокоста и бивш президент на Централния комитет на евреите в Германия.

"Инструментализацията и тривиализацията на Холокоста, както е показано в клипа, е безотговорно", добавя Конблох.

Феликс Клайн, начело на правителствения кабинет за борба с антисемитизма, заяви, че ако Холокостът е използван като тема, само за да поощри продажбите, то тогава "това е безвкусна експлоатация на артистична свобода".

Говорител на мемориала "Яд ва-Шем" в Йерусалим обясни, че от организацията са призовали артистите да се отнасят с паметта на жертвите на Холокоста с уважение.

"Яд ва-Шем" не критикува артисти, които използват сцени от Холокоста, но те не бива да обиждат или омаловажават паметта на трагедията, допълват още от организацията.

Нито Rammstein, нито звукозаписното студио са коментирали краткото видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което швабите причиниха на еврейте и на други народи не трябва да се неглижира...а трябва да се помни...за да не се повтори никога повече...
42
2
 
16
 
! Отговори
и преди 5 години
Клипа и парчето са супер
41
2
 
19
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
До Анонимен 47Съчувствам им и мисля, че няма да е все така. Колелото се върти, свещените крави няма вечно да са свещени. Търпението има граници :)
40
2
 
21
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Те евреите постоянно и за всичко все реват, все те жертви а ние сме виновни за всичко. А Rammstein имат достатъчно продажби и без техния холокост.
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да покажем малко съчувствие и към германските хора. Аз ги съжалявам! Я вижте колко *** хранят в държавата си. И се замислете - ако трудолюбиви, чисти и работливи хора са обявявани за врагове, потискани, мразени, използвани, малтретирани дори за изказване на мнение, каква е целта на това занятие и в какъв свят живеете. Защо има свобода на словото за говорене срещу бели хора и даже се спонсорира, а други са все свещени крави и ако не им се усмихвате правилно сте расисти и какви ли не.
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отворете сега каквито искате сайтове. Подигравки с белите хора има навсякъде. Подигравки и с германци, англичани, французи, италианци. Техните чувства обаче не са приоритет на никого. Напротив, промотира се подигравката. Филми, осмиващи дори трагедията на германците под път и над път. И защо е този двоен стандарт? И до кога трябва да го търпим?
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама верно айде стига с тоя холокост....А и вие журналястите няма ли да спрете да ги раздухвате такива тъпотии...Защо е нужно да помагате за гласността на нещо толкова отдавнашно?
36
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Евала за клипът ама песента не е много добра. Звучи малко поп, няма е типичната жица....
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман с тоя измислен холокост...
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Инструментализацията и тривиализацията на Холокоста, както е показано в клипа, е безотговорно", добавя Конблох.Ари уа. А комерсиализацията на холокоста? Или докато се правят пари от това - всичко е ок за еврейчугите? Колко народи са минали през геноцид, ама еврейския геноцид най-много му се обръща внимание - все да ги пазим, все да не им нараним чувствате, все комитети, все НПО-та, все незнам си какво... айде в лево, с две ръце за КрамЩайнген!
33
0
 
9
 
! Отговори
АА преди 5 години
Уникален клип,това малко видео е извадено от контекста,Целият клип https://youtube/watch?v=NeQM1c-XCDc
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никак не е лесно да се направи, казаното от ВасСъгласен съм, трудно е да устоиш да не се опиташ да се покажеш готин и над другите. И да вземеш този лесен кредит за поредната дрънкулка. Живял съм в САЩ, при това в град, уж управляван от евреи. Там всъщност разбрах, че не евреите са виновни, а вещоманията на хората.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След края на Втората световна започва цялото това индоктриниране на децата в Европа да мразят себе си и бели хора. За да се спре това, трябва да се промени образователната система и то час по-скоро. Дори в България е така. Вземате учебниците на децата си и ги вижте - пет века робуване на мюсюлмани и кланета на българи са тотално неглежирани, отречени и най-големия проблем е, че са били сменени имената на някакви сепаратисти и внушенията са, че българите са виновни.
30
1
 
18
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Хаха, ако не греша, колкото повече вой се надигне, толкова повече ще се кефят Рамщайн. И въобще, не мога да си представя Тил Линдеман да наведе глава пред някого.
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евреите не са свещени крави не са нищо повече от други националности.а групата е много добра.те преди време се шегуваха и с американците от сащ.
28
0
 
20
 
! Отговори
До #31 преди 5 години
Уважавам чувството Ви за хумор, но никак не е лесно да се направи, казаното от Вас! Нали знаете стокивите борси към коя валута се равняват, нали знаете валутата на Международната банка коя е? А знаете ли трите най-силни банки в Щатите на кой са собственост? Нали знаете, че Бил Гейтс, десет години по ред е човекът с най- много пари(според Форбс), но банка никога няма да има!Защо ли?А е американец...
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рамщаин са ВЕЛИКИ!!!!
26
0
 
36
 
! Отговори
Колелото се върти преди 5 години
Определено немците започват, не само да се осъзнават, но и да надигат глава. Явно им е омръзнало от фалшиви новини, и сега не само са разбрали истината,но и виновниците за страданията им!
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рамщайн винаги са били провокативни.И не разбирам защо всичко живо обяснява колко богати били евреите. Ами не им ползвайте банките и няма да са богати :) Не си купувайте по пет айфона на година и слезте от скъпите коли. Не е трудно.
24
2
 
11
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Баба редовно си куфее на Рамщайна,е да,слушам си и стари градски песни