Как The Prodigy снимаха последния си клип в България?

Заради смъртта на Кийт Флинт, той може и да не види бял свят
2 апр 2020 21:03, Нели Христова
26
Как The Prodigy снимаха последния си клип в България?
Снимка: БГНЕС

Няколко седмици преди Кийт Флинт да отнеме живота си на 4 март 2019 г., The Prodigy снимат клип не къде да е, а в България. Песента е We live forever ("Живеем вечно), ала видеото може и никога да не види бял свят.

Оказва се, че България има специално място в историята на групата. Страната ни се явява като преломна дестинация за бандата. Винаги, след като The Prodigy са гостували в родината ни, нещо е преобръщало пътя им. Така през 1999 г., след концерта на групата тук, оригиналният член на бандата Лирой Торнхил напуска The Prodigy. За видеото разказват Магдалена Станева от Solentfilm, Иван Москов и Нино Стоянов пред БНР.

We live forever трябваше да е третото видео от последния албум на The Prodigy - No Tourists. Групата възлага работата по клипа на испанска компания, която по това време снима реклама в България. Те решават, че именно родината ни ще е най-подходяща за видеото на The Prodigy.

Когато разбира, че една от любимите му групи ще снима клип тук, Иван Москов сам предлага да е един от фотографите. Снима главно на лента, а за да му помогне се обажда и на друг фен на The Prodigy - Нино Стоянов.

"Основната и най-важна локация, която търсихме, трябваше да е място с интересна архитектура, но същевременно да е изоставено и порутено, за да има това тайнствено и романтично усещане", разказва Магдалена Станева. Те веднага се сещат за изоставената баня в Овча Купел. Други локации са изоставена бензиностанция, черен път и блокове в Дружба. Надписът с името на песента We live forever още седи на стената на един от тях.

Сюжетът на видеото бил, че малки дечица от ромски произход се оказват столетни вампири, които контролират мафия от роми в Източна Европа, които им досавят хора, от които да пият кръв. Според Иван Москов, именно Лиъм Хаулет е имал пръст в идеята, тъй като той е голям фен на страшните филми и вампирите.

Никой от групата така и не участват в снимките, но Лиъм Хаулет поддържа постоянен контакт с екипа, за да контролира посоката на снимките.

За два февруарски дни, последното видео на The Prodigy е заснето в София, ала смъртта на Кийт Флинт спира пускането му.  Не е ясно дали някога клипът ще излезе официално. Кийт Флинт обаче успява да гледа завършеното видео.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: видеоThe ProdigyКийт Флинт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще излезе, каза генералът... Особено като се сетят, че ще изкара много пари.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХмГадно и не струва
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ниски заплати в бг и им е доста изгодно.
3
0
 
20
 
! Отговори
Вангелий Гущеров преди 4 години
А албумът се казвал ''No Tourists''. Това някакво зловещо предсказание ли е?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям фен съм им, но... "Надписът с името на песента We live forever още седи на стената на един от тях." - да разбираме, че са ос**ли стената и после дори не са я почистили? И после се чудим защо живеем в такава *** - дори пишман режисьорите мърлят навсякъде.
1
3
 
22
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
най яката групи едно време в даскало въртяхме 1 радио касетка на продиджи нон стоп всеки я зимаше у тях за ден беше ЕПИК