Три ключови песни на Майкъл Джексън аут от стрийминга

Смята се, че са изпяти от друг човек
Обновена: 7 юли 2022 16:06 | 7 юли 2022 16:06, Петя Славова
4
Три ключови песни на Майкъл Джексън аут от стрийминга
Снимка: БГНЕС

Три ключови песни на Майкъл Джексън бяха премахнати от сайтове за стрийминг след дългогодишни твърдения, че са изпяти от друг човек, съобщи звукозаписната компания Sony, цитирана от АФП.

"Breaking News", "Monster" и "Keep Your Head Up" са включени в сборния албум "Michael", издаден през 2010 г. - година след смъртта на Джексън. Той почина от спиране на сърцето след употреба на приспивателни.

Някои фенове отдавна твърдят, че вокалите в песните всъщност принадлежат на американския певец на име Джейсън Малачи, - твърдения, които Sony отрече, предава БГНЕС.

Звукозаписната компания обаче решила да премахне песните „като най-лесният и най-добър начин да се прекрати дискусията по тези песни веднъж завинаги“.

Sony и наследниците на Джаксън добавиха, че останалите седем песни от "Michael" ще останат достъпни за слушателите.

При първоначалното си издаване през 2010 г. албумът "Michael" беше промотиран като съдържащ неиздавани песни досега. Те са били завършени като е използвана "музика от оригиналните вокални песни". Предполага се, че Джексън ги е написал и записал с продуцентите Едуард Касио и Джеймс Порт през 2007 г.

Но пламенни фенове и дори някои членове на семейството на Джексън изразиха скептицизъм за това дали гласът е на попкраля, и Sony беше принудена да публикува изявление, в което се казва, че има „пълна увереност“, че вокалите принадлежат на Джексън.

Скептици твърдят, че песните са изпяти от Малачи. През 2011 г. в публикация във Facebook самият Малачи потвърждава, че ги е изпял. Неговият мениджър по-късно отрече твърденията му и нарече публикацията "фалшива".


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голяма работа кой го е изпял, всички сте пяли аз съм сънчо като малки деца.Опс това трябваше да е положителен коментар за Джако.
2
6
 
0
 
! Отговори
До 2PAC преди 1 месец
Хайде изброй ги тия 20 албума. Даже с римастърите и старите вокали с нови бийтове няма 20.
1
2
 
8
 
! Отговори
2Pac преди 1 месец
Глупости, как да не е възможно. 2Pac Shakur не издаде ли 20 албума след смърта си?