България няма да участва на Евровизия през 2023 г.

На БНТ не му стигат парите
19 окт 2022 18:45, Нели Христова
69
България няма да участва на Евровизия през 2023 г.
Снимка: БГНЕС

България няма да участва на следващия песенен конкурс Евровизия през 2023 г., тъй като на БНТ не й стигат парите. Решението е на Управителния съвет на обществената телевизия, а причината е единствено финансова, съобщава "24 часа".

Със същия довод от Евровизия се отказват и други държави, сред които Черна гора, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Андора, Словакия, Люксембург и Монако. Армения, Чехия и Молдова все още се двоумят и предстои да обявят решението си. Русия и Беларус също няма да са в Ливърпул, Великобритания, където ще е конкурсът, тъй като са изключени заради войната в Украйна.

С намаляването на участниците обаче се вдига таксата за останалите държави, която по правило се разпределя поравно между тях, обясниха запознати с условията на европейския конкурс.

Същевременно бюджетът на БНТ е намален с 2 млн. лева, а разходите й са скочили почти три пъти. Подобно развлечение като Евровизия на фона на финансова криза в цяла Европа, която спира ток и парно на обществени места, изобщо не е оправдано, казват от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Ева преди 10 месеца
А Украйна как има пари?
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След АББА с песента Ватерло всички следващи бледнеят, а последните години конкурса се превърна в политическа пропаганда.
59
0
 
9
 
! Отговори
Марчето преди 1 година
И пари да има с песните ,с които се представяме е просто немам думи.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оная /оня/ Джамала, таз годишните украинци, следващите пак украинци.. Не, омръзна ми.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаеш певците там мъже ли са, или жени. Изроден конкурс.
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами няма смисъл да се мъчите, харчите и напъвате! На този конкурс винаги е предначертан победителя ! Там има повече политика , отколкото избор на хубава песен! Вече не го гледам.
55
1
 
23
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
И без това Украйна ще спечели. Така, че няма смисъл да харчим излишни пари за тази глупост.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"подкрепа от руснаците, от които бълг. певци са получавали голям брой точки. Така направиха с Кр. Костов, заради което той стигна до 2ро място 2017 г. Беше си нагласено!" - Къртиш мивки. Участието на Кристиан (2017) беше в Украйна след анексацията на Крим. Русия беше дисквалифицирана от конкурса и изобщо не участваше.
53
1
 
13
 
! Отговори
На БНТ не й стигали преди 1 година
парите, може би. Но на зрителите със сигурност не им стигат нервите да гледат това жалко шоу, камо ли да гласуват. Това е причината, драги зрители. Вече няма интерес, защото няма кой да "гласува" за бездарните песни, които се опитват да ни пробутат като "европейска култура".
52
0
 
19
 
! Отговори
Хубаво! преди 1 година
В днешни времена това е сцена на агресивни многополови и определено бездарни индивиди. Самоуважаващ се творец не би стъпил там!
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Тоя конкурс е винаги предеарително нагласен и пените са ужасни.
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасно решение, браво
49
1
 
23
 
! Отговори
Сан Ремо преди 1 година
Този така наречен конкурс се е изродил в сцена на пропагандиране на сатанистки и демонични внушения. По-добре е да не участваме.
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен друга е причината за отказа. БНТ винаги е харчила огромни суми от бюджета за участие в този конкурс, независимо че България е най-бедна в ЕС, и без войната. Истината е, че без участието на Русия, те не могат да разчитат на подкрепа от руснаците, от които бълг. певци са получавали голям брой точки. Така направиха с Кр. Костов, заради което той стигна до 2ро място 2017 г. Беше си нагласено!Вече няма кой СВОЙ човек да пратят, така че да впечатли публиката. БНТ си е мафия
47
0
 
23
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Парад на перверзията :) . Даже е хубаво, че няма да участваме..
46
2
 
22
 
! Отговори
Друслана преди 1 година
Кой изобщо се интересува от този фалшив ,,конкурс"? И какво наистина стойностно е произлязло от многогодишното му безсмислено съществуване? Едни ,,АББА", но те и без ,,Евровизия" са си велика група. Много добро решение и най-добре да не се връщаме; бездруго това недоносче ще се самоунищожи, тъй като не е музикално, а политико-пропагандно ,,събитие".
45
1
 
7
 
! Отговори
Смех преди 1 година
всичко започващо с евро= комунделско
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,украинския гей с розовата шапка отноволи че печели ,гадчета фашисти
43
0
 
15
 
! Отговори
I’m преди 1 година
Разгеле!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уфф, малко да си починем от емоти, "рокери", ***, безполови същества, "трепети", трилъри и обрати. Ай, ше ги и прокопиевите...