"Моя страна, моя България" в чалга вариант

Нова версия на песента
Обновена: 13 авг 2023 15:16 | 13 авг 2023 09:12, Росен Стойчев
202
"Моя страна, моя България" в чалга вариант
Снимка: YouTube

„Моя страна, моя България” в чалга вариант. Кавър версия на емблематичната песен се появи с този сюжет преди дни в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство, съобщи Нова.

В град Кнежа, където оркестър "Джипси фолк" и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха преди дни кавър на тази емблематична песен, което възмути много хора и предизвика огромно недоволство в публичното пространство. Стигна се и до там кавърът да бъде свален от социалните мрежи.

Автор на текста и изпълнител е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа. "Кой, щеше да ме забележи, ако не го бях направил с песен?", попита изпълнителят.

Още по темата

Песента е забелязана преди няколко дни в социалните мрежи и предизвика много реакции. Такъв кавър на „Моя страна, моя България” историята на българската музика не помни. Посланието на Кристофър от Кнежа, който е и автор на новия текст, бил насочен към политическата класа у нас.

"Аз съм ром, циганин. Това е моят начин на изпяване. Не мога да я изпея по друг начин. С молба, по-скоро към нашите управляващи. Това е мирен протест от моя страна. Да се променят нещата в България. За да може всички да сме заедно. Аз говоря от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не само България, а роми, които са в Германия. Те искат да чуят тази песен. Аз съм творец. Независимо, как съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута", заяви Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: песенверсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
10
 
! Отговори
до анонимен преди 8 месеца
""""При тях краденето е традиция."""" ------ А, при нас какво е?????? Нека да ти го обясня, в сравнение с обема от милиони, десетки и дори стотици милони левове, долари или евро, които крадем ние, то ромските "кражби" са дребно "джебчийство"!!! Искаш пример??? Веднага - Магистралите, БДЖ, Здравеопазване, Енергетика, ВиК... е, размърдай си сивите мозъчни клетки и сам ще допълниш списака!!!!!!!!
112
9
 
9
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Ромите крадат с хиляди, а българите крадат с милиони и милиарди!Тази държава не я припознават за своя едно 80% от населението!И какво лошо има в това, че ромчето протестира защо се краде в тази държава и нещата не вървят???Агент Елис Фароу!ЦРУ!!!
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не могат да стъпят на Слави Трифонов на малкия пръст! Онези чалга-текстове са недостижими. Виж само шти скъсъм г.зъ колко кариери оправи.
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При тях краденето е традиция.
109
14
 
11
 
! Отговори
Бай Хасан преди 8 месеца
Българе не правете проблем за една песен оставете ги хората да си пеят каквото искат те са бъдещето на България . държавата е зависима от тях ако ги няма няма кой да гласува на изборите че то в България българи ли останаха я има един милион я ги няма само след 20 години няма да чуем и българският език по улиците
108
11
 
5
 
! Отговори
джипси денс преди 8 месеца
Уставете хорътъ да си пеят
107
6
 
3
 
! Отговори
Замислихте ли се? преди 8 месеца
Човекът се казва Кристофър. Интеграцията се развива по неведоми пътища. Чувства България своя страна, възпява я по своему. Родителите му саискали да се чувства част от западния свят и са го кръстили Кристофър. Милее за ромите в Германия, които хем се интегрират там, хем си мислят за тук, хем са си роми и всичко европейско го преживяват по своему. Изобщо, някакво интегриране чрез разТрояване. Uдu че го разбери!
106
2
 
8
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 8 месеца
То не че цялата БГ естрада не е кафява еманация с миазмени елементи / "mala aria" (лош въздух) на презрелия и направо прогнил цоцализъм, по същество - гнусна чалга с елементи на цоцреализъм, но поне вече я обличат и с най-подхождащите за нея "мозекалне" дрипи, съвсем в духа на формата. Кой би ревал за което - най-вече разни изветрели и / или нафталинени "дрогарке и дрогаре". 'Ай сиктир бе! :)
105
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 119 Няма нужда да я слушаш. Отвратителна е.
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тук информацията е отново манипулативна, защото не е пълна. сутринта по една телевизия певецът говори и каза, че в песената се пее"Моя страна. моя Германия, мноя любов, моя България". Аз не виждам лошо в това една авторска песен с времето да стане като народна и да има различни вариант.. Между другото Петко Славейнов е обявен за бароден поет , защото е превел ТУРСКИТЕ неродни песни на български език Факт. Който трява да го пише в учебниците.
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако го бяха представили в Народния театър, всички сноби щяха да се надпреварват да го хвалят. Погледнете момичетата колко са сдържани и секси, за дазлика от кикерченията при Слави, при Фънки-мънки и т. н.
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пуска се статия за няква песен и няма линк никъде към песента.... българска му работа.
101
1
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 8 месеца
Аз пък съм българин и не ми харесва да се гаврите с неща, които не разбирате. Неща като гордост, любов към родината и т.н. Засега захранвате Западна Европа с евтина черна плът и престъпност, което за мен не е проблем, но моля ви останете си там. България може и без ромите.
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Падението на народа не е пълно, просто някакъв ром се опитва да бъде забелязан и евентуално да изкара някой лев. Нищо ново под слънцето. Да го глобят за авторски права ако има такава опция и циркът да приключи.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това виждаме, ама си затваряме очите за поругаването на национални герои и символи в битовата ни ежедневна простотия. Заглавие във вестник " Левски размаза Ботев". Ще видите ли в Италия заглавие "Гарибалди разби Мацини" или в Германия - "Бисмарк отупа Аденауер". Трябва да почнем от забраната на национални символи, герои и песни да се използват на елементарно и просташко битово равнище. Иначе си заминаваме като нация!
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дори антропологично се променя народа и започва да му личи ниската интелигентност, вече половината 12-годишни са покрити с татуировки.
97
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
падението на един народ ...е пълно
96
1
 
15
 
! Отговори
Ген. Георги Векилски преди 8 месеца
За мен тази песен е национален символ, редом до Облаче ле бяло и химна на Републиката, разбира се! Този тъмнолилав *** е поругал песента по един изключително брутален начин и аз се чувствам лично засегнат! Тоя все едно ме погледна в очите и ме напсува на майка. Жалко, че не мога да му върна рестото!
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо ,си мислиш,че някой трябва да те забележи ?!?!?
94
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещицата не отиват на добре !Изобщо !