Как изглежда умираща от глад полярна мечка? Вижте!

Заради глобалното затопляне те все по-трудно намират храна
Обновена: 12 дек 2017 09:30 | 9 дек 2017 20:37, Камелия Цветанова
115
Как изглежда умираща от глад полярна мечка? Вижте!
Снимка: Нешънъл Джиографик

"Ето така изглежда глобалното затопляне". С тези думи телевизионен екип показа скрийншот от последната си експедиция, на който се вижда умираща от глад полярна мечка.

Мечката е изключително слаба, като козината ѝ виси от тялото и животното влачи задните си крака. Тя е била забелязана на островите Бафин край Канада.

Един от операторите разказа пред "Нешънъл Джиографик” сблъсъка им с умиращото животно.

"Стояхме там и плачехме. Снимахме и сълзи се стичаха по бузите ни”, споделя мъжът, цитиран от bTV.

Екипът е искал да се намеси, но не са разполагали с подходяща храна за животното, нито с пистолет с упояващи стрели, за да я приспят. Затова решили да продължат да снимат, "за да не умре напразно” бялата мечка.

"Когато учените казват, че мечките са изчезващ вид, искам хората да знаят как изглежда това. Мечките ще умрат от глад. Така изглежда умираща от глад мечка”, казва операторът.

Заради глобалното затопляне и топенето на полярните ледове, естествената среда на белите полярни мечки изчезва. Те се изхранват с лов на тюлени, но с отдръпването на ледовете храната им изчезва.

В миналогодишно изследване на Европейския геонаучен съюз топенето на полярните шапки е посочено като водеща заплаха за полярните мечки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
10
 
! Отговори
биткойна преди 6 години
тази статия е резултат на "смотан превод", по същият начин както биткойни за 5.6 милиарда лева не са конфискувани от властите в страната...
37
7
 
3
 
! Отговори
горд гербер преди 6 години
Като падне Боййкотогава ще видитекак геррберасти и 80% деебили плачат.Кърпичките няма да Ви стигнат
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЗатова не сме виновни ние, а определени единици на определени постове в определени държави спускащи надолу заповеди, но не виждам какво общо има ракът с глобалното затопляне aka промените в климата и т.н. ваши измишльотини? Защо разводняваш темата?
35
10
 
8
 
! Отговори
аналлизатор преди 6 години
Венецуела е във фалит, хората в столицата Каракас, крадат животни от зоологическата градина, включително полярни мечки, за да не умрат от глад, това е новина реална при това, от днес!! който не вярва, но знае английски може сам да двойно провери истиността й, за сметка на това има хора загрижени за изфабрикувани проблеми?!
34
3
 
20
 
! Отговори
Раничко преди 6 години
Не знам за кое да страдам вече, побъркахте ме . За безпаричието,българската коледа, болното съседче,африканчетата,мечките, антилопата хваната от лъв, джино, катастрофите , кредитите, че тиквата ме оправлява.... нз какво да правя . Ако се гръмнем ще ви стане ли по спокойно
33
6
 
21
 
! Отговори
загр0бването на века преди 6 години
муахаха, говорете ми за глобално затопляне като ви дойдат сметчиците от топлофикация следващия месец - тогава ще се окаже, че по-студен декември от 100 години не е имало!!
32
0
 
11
 
! Отговори
Nona преди 6 години
Много тъжно!
31
8
 
7
 
! Отговори
Попо преди 6 години
Заради глобалното затопляне и българите изчезват. Трябва да се спре и да въведат данък
30
7
 
9
 
! Отговори
видими резултати! преди 6 години
същите тука, дето ме наричат "освирепял ***", едно гладно и бездомно животно не са нахранили и подслунили през живота си, камо ли човек. обаче, за сметка на това са достатъчно прости и лесно манипуриеруеми да вярват на измислица като глобално затопляне. абе, жалко положение, от простите и *** хора, няма по-голяма заплаха за бъдещето на планетата...
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен винаги е била много арогантна идеята, че ние можем да влияем на климата.
28
5
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ужасна снимка!Много малко са трезвите коментари!Освирепелите *** - ме отвращават
27
9
 
11
 
! Отговори
сорош преди 6 години
намерихме една болна полярна мечка снимахме я, правиме същите инсценировки с давещи се деца-беженчета, контролираме вапълно офцъите с фалшиви новини, стадото е кротко докато го водиме към кланицата...
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОРКАТА :DПРИЛИЧА НА НЕДОХРАНЕНИТЕ ЛЪВОВЕ И ТИГРИ В СОФИЙСКИЯ ЗООПАРК :D
25
15
 
9
 
! Отговори
консерва преди 6 години
да, планетата се затопля, затова и в най-южната точка на щата Тексас натрупа 15 сантиметра сняг, затова миналата зима беше най-студената в Европа от 120 години насам. истината е, че за да има глобално правителство и глобален данък, трябва глобален проблем - в случая измислицата, че има глобално затопляне в следствие на въглеродни емисии и нека ги таксуваме със световен данък. само дето няма грам научна доказателство за глобално затопляне в следствие на въгглеродните емисии, дори обрятното!!!
24
4
 
13
 
! Отговори
Xxx преди 6 години
Гледах видеото, направо ужасно е. Там където е снимана е трябвало да има сняг и лед. Текста е на норвежки, всички са плакали. https://youtu.be/-YIdDgSZDe4
23
6
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Природозащитник съм, но ние не можем да променим хода на събитията. Но можем да го позабавим или ускорим малко. Но така или иначе еволюцията продължава Едни видове умират, други се появават. Но все пак каквото може да се спаси....
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още малко за изчезването на динозаврите ще обвинят човечеството с цел власт те парите ги имат отдавна , но искат пълна власт над планетата.
21
0
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
А но умниСамо една забележка за това че не влияем на природата *** в Ракова болница в София и като видиш тинейджъри пациенти ще ти стане ясно може или не може човека да влияе на природата
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е кръговрат дами и господа това е природа не се влияйте от измислените жълти медии които имат за цел да ви подтиснат !
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Да Гюнтер Ферхойген натисна Кунева, че ако не затворим блоковете няма ЕС. После газпром виновни.