Северна Корея: Новите санкции на ООН се равняват на война

Пхенян обяви, че няма да се откаже от ядреното оръжие
Обновена: 24 дек 2017 10:16 | 24 дек 2017 10:13,
74
Северна Корея: Новите санкции на ООН се равняват на война
Снимка: Reuters

Новите санкции на ООН срещу Северна Корея се равняват на военни действия и на пълна икономическа блокада на страната. Това обяви Пхенян в с изявление на външното си министерство, предаде Ройтерс, като цитира Корейската централна телеграфна агенция.

"Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза на завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята и да засилят максимално натиска срещу нашата страна", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Още по темата

"Ще укрепим допълнително нашите сили за защитно ядрено възпиране, целящи да прекратят американските ядрени заплахи, изнудване и враждебни действия, като създадем практически баланс на силите със САЩ", добавя външното министерство на КНДР.

"Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да се откажат от враждебната си политика към КНДР и да се научат да съществуват съвместно със страната, която притежава ядрени оръжия", се подчертава в изявлението, цитирано от Йонхап.

"Те трябва да разберат също, че надеждата нашата страна да се откаже от ядрените оръжия, които развихме и завършихме с всякакви трудности, е илюзия", заявява министерството.

На 29 ноември Съветът за сигурност на ООН наложи таван на вноса на суров и пречистен петрол и блокира ключови източници на доходи, с които се финансираше оръжейната програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия па,квото и да стане се война им е в главата,ония па не спряха да дразнят кучето и накрая ще ги ухапе,така ли не разбраха,че закъсняха и санкциите са безсмислени
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическите режими винаги са били на каишката на юдео-масоните.Най-големите жертви на комунизма са именно хората от самата държава. Комунизмът е вреден предимно за живеещите в него. В Китай десетки милиони избити, в Русия десетки милиони избити, навсякъде комунизмът носи само кръв.
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този прасчо излезе много по-умен от Садам и Кадафи например, които повярваха на бледоликите юейо-християни и се отказаха от ядрените си програми. И знаем как свършиха! Браво на Ким'чо!!
55
7
 
4
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Ким е агент на САЩ Цирка с ракетите е за да се строят бази близо до Русия и Китай и да се продават ПРО на Япония и Южна Корея
54
3
 
11
 
! Отговори
х преди 6 години
На целия свят така зверски ни писна от терора на евреиската-лихварска империя на злото - САЩ и от гнусния им нов световен ред според който шепа гнусни еврей-лихвари ще стоят над законите и хората и ще управляват така като им скимнеЗапочни я най-сетне тази 3-та световна, нека този цирей най-сетен се пукне и евреите да получат заслуженото !
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще се мре е по добре за Северно Корейците да умрат в Битка като Герои.. Санкциите само ускоряват войната.. Северна Корея са дали много жерви през корейската война всеки 5-ти е бил бил мъртвец.
52
0
 
8
 
! Отговори
АНТИПЛЯМПАЛО преди 6 години
ОМРЪЗНА МИ ОТ ПЛЯМПАНИЦИ !!! ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЯ?!
51
6
 
15
 
! Отговори
АНТИКРАВАР преди 6 години
КРАВАРИТЕ СА ПОСМЕЩИТЕ НАЧЕЛО С ЕВРЕЙОТРЪМП ЕДНО ПЛЯМПАЛО И НИЩО ПОВЕЧЕ!
50
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анти АтомЗаради войната в Корея 1950-52 СКорея всичко по-ценно започва да закопава под земята. Това важи и за ПВОЗа да се избомби един бункер ти трябва спец и то доста скъпа бомба и второ и много важно да я пуснеш от голяма височина за да набере висока скорост/енергия за да пробие бункера.А за да е точно попадението ти трябва лазерна подсветка и бомбата да се насочва по лазерен лъч. А това изисква ясно времеПВО ще ползва тогава не радари а оптически камеримир на прах на пилотите
49
2
 
5
 
! Отговори
Анти Атом преди 6 години
Не могат за използват атом, защото и Южна Корея , Китай и Япония ще са засегнати.Единствено бонбандировки ,но ПВО то на Корейците не се знае какво е.За сухопътни войски и дума неможе да става.
48
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, сладури. Ами да започнат войната и да ги видим. До 12 часа няма да има следа от Северна Корея :)
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Корея се обедини ще стане икономически и военен гигант това не отърва на нито една от великите сили
46
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 48Ти си мислиш че САЩ не са диктатура?от 200 години има реално във властта само 2 партии едната защитава финансовия капитал Демократите и Републиканците защитаващи производствения капиталдве групи политици не допускат никой друг до властта защото са свързани Финансовия капитал не може без промишления капитал и обратното едните произвеждат другите дистрибутират стоки и услуги
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че САЩ ,Русия ,Китай ,Япония и много други не искат обединена Корея .Ако искаха досега тоя грухчо щеше да е на бесилото като Садам
44
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така Пхенян.Иначе ще последвате пътя на Ирак и Либия които вече не са държави
43
4
 
11
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Янките знаят, че с дръпнатите шега не бива -Виетнам .
42
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не мога да си обясня как в 21 век съществуват хора, които търпят диктатура - россия, ндрк, китай, иран саудитска арабия .. ..., сирйците не издържаха и въстанаха и ги смазаха, но дните им са преброени, надеждата ми е в руските хора, 100 години ги управлява ЧК и некви полуръстове - ще се усетят мужиците скоро и ще смажат влечугите!
41
2
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До от първо лице 32Напълно вярно изказване само че ПРОПУСНА ГОЛЯМАТА ИСТОРИЧЕСКА КАРТИНКАШаха на Иран както и Сауди семейството бяха съюзници на САЩ. 1979 година Шаха беше свален от Алатоясите. 1980 година финансиран от запада Садам започна война с Иран и така 10-11 години.През това време щедро беше финансиран от САЩ и запада като цяло.Тогава беше нашия "правилен" диктатор.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да се откажат от враждебната си политика към КНДР и да се научат да съществуват съвместно със страната, която притежава ядрени оръжияТУК Е ПРАВ КОЛКОТО И НЕПРИЯТНО ДА ЗВУЧИ ЗА *** МИШКИ
39
7
 
4
 
! Отговори
панта рей преди 6 години
този няма да го има на следващата Коледа, а масква ще празнува Рождество 2018 без полуръстове в кремль