Путин - любимец на руснаците, с много високо доверие по света

Българите харесват Папата и Макрон, разлюбиха Маркел и най-вече Ердоган
214
Путин - любимец на руснаците, с много високо доверие по света
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин, който тръгна смело към четвърти мандат, се радва на значително доверие не само в собствената си страна, но и по света. За разлика от него обаче американският му колега Доналд Тръмп губи подкрета. Това показват данните от ново проучване на водещата глобална асоциация "Галъп интернешънъл"  в 55 страни по света.

И двамата политици се нареждат по одобрение след Папата.

Още по темата
Преди две години, положителните нагласи по света към президента на САЩ Барак Обама, точно преди края на мандата му, бяха около три пети (59%) в световното изследване, проведено тогава.

През тази година, след близо една година от мандата на президента Тръмп, благоприятното отношение към него е на равнища около 31%, а неблагоприятното е 58%. Така той се оказва основният от изследваните политически лидери, за когото мнозинството има негативни представи.
 
Междувременно, положителните гледни точки към руския президент Путин са се повишили от една трета (33%) през 2015 г. до 43% сега - което е значително увеличение за две години.
 
Путин е с най-високи сред изследваните лидери позитивни оценки във всички региони по света, освен в САЩ и в страните членки на ЕС.
 
Папа Франциск отбелязва най-високото ниво на положителни нагласи - 56%, което достига до нива от 75% при анкетираните в Латинска Америка и 66% - при живеещите в страните членки на ЕС.

 Въпреки вътрешните политически проблеми в Германия дългогодишният канцлер Ангела Меркел се нарежда сред най-популярните лидери: 49% я одобряват и имат позитивно отношение към нея, в сравнение с 42% преди две години.

Тя побеждава новоизбрания президент на Франция Емануел Макрон, който събира 45% одобрение (в сравнение с 42% одобрение, което имаше неговия предшественик Франсоа Оланд преди две години).

 По-голямата част от българите имат положително отношение към папа Франциск (57%) срещу само 5%, които имат негативно мнение за него.

В България се забелязва почти удвояване на положителните оценки към новоизбрания френски президент Емануел Макрон.

От 2015 до 2017 година пък доверието на българите в канцлера на Германия Ангела Меркел намалява почти 3 пъти , което най-вероятно се дължи и на политиките по отношение на бежанците, които тя водеше през последните години, анализират от "Галъп интернешънъл" .

Както може да се очаква, в синхрон със световната тенденция, у нас отношението към Владимир Путин  е по-позитивно от това към Тръмп. Оценките за американския лидер у нас са силно негативни.

Сред анкетираните в България Реджеп Ердоган получава най-негативните оценки, които го поставят на последно място от тестваните световни лидери.
 
"Президентът на САЩ Тръмп явно разделя мненията за разлика от своя предшественик. Това означава, че хората по света започват да се оглеждат за друг световен лидер, който да изпълни тази ключова роля. Благоприятната оценка към президента на Русия Путин сериозно се е повишила, но той все още трябва да убеждава, тъй като образът му остава противоречив. Въпреки това, за пръв път в световна анкета руски лидер е класиран преди американски.
 
Въпреки вътрешните политически битки в Германия, новият световен порядък оставя германския канцлер Ангела Меркел като най-одобряван политически лидер заедно с новоизбрания френски президент Емануел Макрон, който не е далеч назад спрямо нея. Това е забележително постижение, като се има предвид, че Макрон формира политическата си партия преди малко повече 18 месеца“, анализира Кънчо Стойчев, член на борда на "Галъп Интернешънъл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо уважаваш руския народ??защото си избира такива като Путин??а тия 'статистики"са абсолютни глупости иначе истина е че много българи са си изперкали комунисти и болшевики по манталитет да не кажа друга дума И СТИГА ЛЪГАХТЕ ВЕЧЕ,ТА В МАЦКВА НЕ ЗНАМ КАКВА БИЛА ЗАПЛАТАТА/ТЯ И В СОФИЯ Е 40% ПО-ВИСОКА ОТ ТАЯ В ДЪРЖВАТА/ ,ТА ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАЛИ,ТА ГАЗЪТ И НЕФТА ИМ БИЛИ ПО-ЕВТИНИ/Е ЗАТОВА САМО В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ИМАТ ГАЗИФИЦИРАНЕ/ И СЕКВИ ДРУГИ !ГЛУПОТЕВИНИ,АЙДЕ КЪМ СИБИР ЧЕ МИ ПИСНАХТЕ.
133
9
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Доколко путин се ползва с доверието на *** не се наемам да коментирам. Той със сигурност се ползва с доверието на част от нашенските ***, поне доколкото може да се съди от коментарите на десетината трола във форума представящи се с никове, като Слава роССии, рушкий оККупант, рушкиня, Боби, Су 24 и так далее. Що се отнася до Света, ако товарищ путин се ползваше с доверието му, то на раССия нямаше да са наложени санкции и нямаше да е опасана с противоракетни щитове от всичките си съседи
132
4
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Животът в кочинката процъфтява та тръгнали бъстуните да критикуват Путин. Вие сте истинските жужета.
131
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е идеален за руснаците!В Русия традицията е отдавнашна - да се венцехвали царя-батюшка докато е жив и да се оплюе като умре, защото хвалбите се насочват към новия цар-батюшка!
130
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин има предаване "Попитай президента" ,нашият пу. /тю от Банкя има "Попитай премиера ". В Русия Путин го обичат руснаците в България Бойко го обичат българите . Путин е заобиколен от чи./фути ,нашият банкянски селъо заобиколен от същите *** Все диктатори оставени да играят ролята докато е нужно!
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А изключително мъдрият БГ-народ е казал "От дълъг човек става единствено прът за подпиране на тела с прането".Искаш да кажеш, че от ниския и това не става ли? Ей не спряхте с джуджехулството ейййй...Всъщност зелевите чeпoве високи ли са?
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има грешка, Папата не може да е преди Путин.
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЛИКИЯТ КЛЕМАНСО, ФРЕНСКИ ПРЕЗИДЕНТ, ПОБЕДИТЕЛ В ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА БИЛ НИСЪК НА РЪСТ. ТА ТОЙ Е КАЗАЛ:"ВИСОКИТЕ ХОРА СА КАТО ВИСОКИТЕ СГРАДИ - НАЙ-ГОРНИТЕ ЕТАЖИ СА НАЙ-ЗЛЕ ОБЗАВЕДЕНИ..Искаш да кажеш, че ниските сгради нямат най-горен етаж ли?Внимавай, за такова джуджехулство ще ти спрат надника от посолството!
126
6
 
8
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Анонимен123А изключително мъдрият БГ-народ е казал "От дълъг човек става единствено прът за подпиране на тела с прането"
125
3
 
5
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Глупости ! Пропаганда ! Къде се покриха истинските журналисти ...
124
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам как е с Русия, но нас господарите в Брюксел ни наричат ласкателно ЗАДНИКЪТ НА ЕВРОПА.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В царството на де-билите Бай *** е цар.
122
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА ПОДКРЕПЯТ И СИМПАТИЗИРАТ НА ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВВИЧ ПУТИН,САМО ЕВРЕИТЕ НЕ,НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ЮДФИТЕ НЕ СА ХОРА!
121
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЛИКИЯТ КЛЕМАНСО, ФРЕНСКИ ПРЕЗИДЕНТ, ПОБЕДИТЕЛ В ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА БИЛ НИСЪК НА РЪСТ. ТА ТОЙ Е КАЗАЛ:"ВИСОКИТЕ ХОРА СА КАТО ВИСОКИТЕ СГРАДИ - НАЙ-ГОРНИТЕ ЕТАЖИ СА НАЙ-ЗЛЕ ОБЗАВЕДЕНИ.
120
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромната подкрепа към Владимир Путин по света се дължи на това,че в него хората на земята виждат надежда руския президент да ни оттърве от ционистко-масонската сатанистка г с а н която се стреми да зароби човечеството.Затова е тази подкрепа към Путин,затова и в същото време юдите толкова много го мразят
119
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА САМО ЕДНА ТЪНКА РАЗЛИКА. В БЪЛГАРИЯ ОТ МИВИМАЛНАТА ЗАПЛАТА 460 ЛВ. ТРЯБВА ДА СЕ СПАДНЕ ДАНЪКЪТ 46 ЛЕВА, ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА 37 ЛЕВА, социална осигуровка и пр. И КОЛКО СТАВА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ПЛОНДИ.В РУСИЯ ДОХОД ДО 30000 РУБЛИ НЕ СЕ ОБЛАГА С ДАНЪЦИ И ДРУГИ ТЕЖЕСТИ. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, ЗЪБОЛЕЧЕНИЕТО и образованието СЪЩО.БИЛЕТЪТ В МЕТРОТО В МОСКВА Е ОКОЛО 15 СТОТИНКИ ПО КУРСА, ГОРИВАТА СА ДОСТА ПО-ЕВТИНИ И ПР.Е, ПЛОНДИ, КАК СТОИМ НИЕ?
118
0
 
8
 
! Отговори
Джудже преди 6 години
Не знам,ама по-ниските мъже са по-гениални,от торбите със сланина и л.на.Справка-Моцарт,висок 1.50.
117
13
 
7
 
! Отговори
Нейко змея преди 6 години
Уважавам руския народ , руските оръжия , но руските джуджета не ! Минималната им заплата 270лв срещу нас да бегат не могат ни стигна ! Диаманти петрол злато и метали отиват в гушките на джуджетата и техните лакей ! Руския народ трябва да живее като арабите! Най вредните русофили са Гоци , Румен ***, Ру/мен ОВч .... Ами за Боко и ***
116
9
 
1
 
! Отговори
танц със саби преди 6 години
Ура,другари.На 27-ми,наши ракеути,продадени на Саудитска арабия са паднали върху руска военна база в Сирия.Сега да ни оправят и самолетите и отиваме да ги бомбиме.
115
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В царството на получовеците джуджето е цар. Руска народна поговорка.