Хиляди иранци на демонстрации в защита на режима

Те заклеймяват "размирниците", прославят аятолах Хаменей
Обновена: 3 яну 2018 13:02 | 3 яну 2018 13:00, Елка Василева
72
Хиляди иранци на демонстрации в защита на режима
Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Десетки хиляди демонстранти, подкрепящи режима, се събраха днес в различни ирански градове, за да осъдят "размириците", избухнали в страната през последните дни. Това показват кадри, излъчени в пряк ефир от държавната телевизия, предаде Франс прес.

Вдигнали плакати, заклеймяващи "размирниците", демонстрантите скандираха лозунги в прослава на върховния лидер - аятолах Али Хаменей, а също така "Смърт на Америка", "Смърт на Израел" и "Смърт на Монафег", както властите наричат иранската групировка "Муджахидините на народа" ("Муджахидин халк").

Телевизията показа кадри от масови демонстрации в градове като Ахваз на югозапад, Арак в Централен Иран, Илам в западната част от страната, Горган на север и западния Керманшах.

Още по темата

През последните дни в Иран се състояха протести срещу икономическите трудности и властта. Общо 21 души бяха убити в сблъсъци от началото на протестите на 28 декември в Машхад.

Президентът Хасан Рохани нарече протестиращите "незначително малцинство" и добави, че народът ще им даде отпор. Той допълни, че властта при нужда ще мобилизира милиони хора, за да се справят с безредиците.

Демонстрациите започнаха тази сутрин след една спокойна нощ в Техеран, където през трите предходни нощи имаше малки демонстрации, съобщиха медии и организатори.

"Не са публикувани никакви данни за сблъсъци или арести в Техеран", съобщи късно снощи агенция ИЛНА, близка до реформаторите. По улиците имаше и по-малко полицаи, констатираха журналисти от АФП.

Но в град Ленджан, провинция Есфахан двама души стреляха с пушка срещу полицейски пост пред участък и банкова сграда и избягаха, съобщи на сайта си държавната телевизия.

Властите съобщиха, че от събота в Техеран са арестувани 450 души и още стотици - в провинцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15 Значи САЩ за Саудитска Арабия,Пакистан,Турция и т.н. са дали стотици милиарди USD помощи от началото на века а на нас за 29 години демократура само еднин кораб с мухлясала царевица и няколко милиона за бенефициентите либертофони на фондейшън Америка за България!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Ти си гледай ценностите на третия пол! Шая тема шкньр не ти е силата!
23
0
 
15
 
! Отговори
Intox преди 6 години
...IRAN SHTE SCHUPI RUCETE NA VRAGOVETE ! USA I TEHNITE CHAKALI NE SHTE USPEYAT! NARODA YAROSTNO.PODKREPYA SVOITE POLITICI I UPRAVNITCI! ZAVIST..CHE IRAN STAVA SILNA I OSHTE PO DEMOKRATICHNA! BULGARIYA PODKREPYA IRAN!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До USA То пък чунсим демокрацията не е една мантра ,клише и демагогия съчинена от Сатаната ив някоя Синагога .
21
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ценностите които ИД искаше да наложи в Сирия отдавна са наложени в Иран с победата на ислямската революция там. Затова ИД е победила в Иран
20
1
 
13
 
! Отговори
Кой и защо преди 6 години
Доколкото си спомням в Иран няма американски бази...
19
21
 
4
 
! Отговори
USA преди 6 години
До USSRТова е в пряк резултат от факта, че България е верен васал на Русия по подобие на Иран и не може да дръпне милиметър. Разликата с една Полша или Чехия, които са далеч от Русия, е очевидна. Путинистите контролират медиите и политиката в България и общо взето всичко. Кажи ми ти защо се правиш на ударен и си си сложил ник на най-големия ни душманин и тюрма за народите сесесере, позитански крепостнико?
18
15
 
9
 
! Отговори
Мария Габриел преди 6 години
Това е фалшива новина! Никой не подкрепя режима. това са маскирани руснаци на митингите пратени от Путин да закрепят положението
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16 Стига глупости муххъл
16
3
 
21
 
! Отговори
сега преди 6 години
Иран е поискал от САЩ веднага да изтеглят войсковите си части от Сирия защото те се намират незаконно на Сирийска земя и пречат за унищожаването на терористите.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задава ли се нова "бежанска" вълна правоверни тарамбукии
14
3
 
28
 
! Отговори
USSR преди 6 години
до usaНе се обаждай гейчо, хората на Иран живеят по хубаво от еврогейската ти България! Виж си мизерията в държавата, демографския срив! Виж си те преобладаващото ромско население в загиващата ни държава!
13
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До usaВ Саудитска Арабия хората поне живеят добре, царското семейство инвестира в невероятни проекти, там е като в приказка от 1001 нощ, страната се реформира и с всяка година жените получават повече права. Нищо общо с Иран където хората живеят мизерно защото ислямокомунистите прахосват всички пари във финансиране на ислямски тероризъм по света, като Хизбула. Защо всички съюзници на Русия едвам връзват двата края? Защо най-развитите и велики страни са на страната на САЩ? Отговора е лесен.
12
1
 
14
 
! Отговори
пояснение преди 6 години
Във войната на териториите на Сирия и Ирак, Иран воюва срещу ИДИЛ, а Саудитска арабия за ИДИЛ... ..и беше основния му донор и база!
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 Иранският ИДИЛ нали
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИДИЛ отвръща на удара!
9
0
 
14
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Ислямска Република Иран се бие в Сирия с Ислямска Държава в Ирак и Леванта
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 къв Сорос бе тъпче
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИД на практика е победила в Иран.
6
20
 
9
 
! Отговори
USA преди 6 години
Ясно е, че много трудно може да има демокрация в страна като Иран. Но нека поне отхвърлят теокрацията и ислямската република защото по-лошо от това няма! Разлика с ИД почти няма. Подкрепям връщането на иранския шах и да има някаква форма на парламентаризъм и свобода за жените. В момента една велика цивилизация загива заради шепа ислямокомунисти, заклели се във вярност на джуджето в Кремъл.