Месо, мляко, яйца... поскъпват! От февруари с до 60%

Експерт: По-високите цени са заради по-скъпия ток за бизнеса
3 яну 2018 08:53,
156
Месо, мляко, яйца... поскъпват! От февруари с до 60%
Снимка: flickr

Основни продукти и стоки ще поскъпнат сериозно още в началото на тази година. Причината е в драстичното поскъпване на тока за бизнеса от 1 февруари.

Фирмите, които произвеждат мляко, месо, яйца, хляб са силно притеснени, обяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Към момента бизнесът плаща средно около 70 лева за мегават. От следващия месец обаче цената се увеличава – с между 30 и 60%.

Сега вариантите пред работодателите са два. Първият е да се съкращават разходи, а вторият – да скачат цените.

"Това се нарича инкриминален пазар на балансираща електроенергия. Това се нарича лошо управление. Не знаем дали поради некомпетентност или е зловредно управление. Но резултатът е този – за 9-месечието цената на производител на АЕЦ, ТЕЦ и НЕК, е поскъпнала общо с 4,6%. От този процент до 40-50% разликата се плаща от търговците", коментира той.

Бизнесът е неспокоен от повишаването на цените на тока и вече има готовност за протести.

"Обявихме готовност за съвместни протести между работодатели и синдикати", добави Васил Велев пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе т от ГЕРБ-о са все интелегентни ора, и избирателите им и те .
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава на колене все още може да се клати. Ами като полегне съвсем, каква ще е мантрата?
118
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой наистина клати държавата. Ама май не е БСП. Макар, че по презумпция на ГЕРБ, те са виновни за всичко.
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малко ви малко
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯсенТебе те удрят през устата и джоба, а ти си намерил какво да пишеш! Ако се вгледаш в написаното, ще разбереш, че си сгафил много - сам казваш, че комунистите (каквото и да значи това, защото такива няма!) създават блага - храни за народа! Демек, правиш им реклама, глUпи!
115
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 113Приятелю, това го кажи на тези хайвани, които саботират АЕЦ Белене и ни плянкат глупосti, че навлизат нови технологии, малоенергоемки, чудесии! Ще си внасяме тока от Турция, наместо да продаваме. Националните предатели трябва да бъдат съдени по военновременни закони!
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами те и сега са ни по скъпи от Германия , да се изнесем всичи навън и да имигрираме . Да останат само гласоподавателите на ГЕРБ
113
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам как месото ще поскъпне с 60%, след като тока ще поскъпне с 30%?Месото само с ток ли се прави? Или ни хранят с фалшиво месо и яйца?Дайте да си купим по едно роботче за месо и да им фалираме краварниците и свинарниците!Преди години, когато поскъпна пшеницата - хлябът скочи. След това пшеницата поевтиня два пъти, но хлябът не поевтиня дори с един процент.Такова нагло грабителство !!!
112
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много ясно че ще вдигат цените. Нали тези 20 лв. които дадоха увеличение на пенсионерите и онези 50 към мини заплатите трябва да се компенсират с високи цени! Как иначе ще ги приберат ако цените останат същите? Та нали пенсионерите ще започнат да си правят екскурзиики като германските пенсионери а тези с повишените мини заплати ще започната да ходят по ***. Та това е раззвращение на народа бе! Ние управниците не искаме да развращаваме народа искаме да го запазиме чист от прегрешения!
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ни трябва нова държавна АЕЦ! Ако не е съгласен да прочете статията отново! Представете си след 20 години колко ще тока заради електрическите коли, сигурно ще изравнят цената на киловата енергия с цената за литър бензин!
110
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яйцата в края на годината от 20ст. станаха 30ст., още ли искат да ги вдигат?
109
14
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 6 години
Управляващите удрят на комунистите опорните ферми и предприятия за храни. Червените прассета яко ще ***.
108
4
 
13
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
равно стоино цените ни стават със москва.заплатите в москва са много много по-високи.а в бг са мизерни.няма патриоти бг правителство всички до един са вайсали на сащ и ес самоунищожение на бг народ.народа бягат от бг заради беднотията и безпределните кражби и от предатели.доверяват се от едни и други партии а те са едни същи дренки крадливи политици
107
2
 
14
 
! Отговори
seira преди 6 години
ПОСТОЯННО СЕ ТИРАЖИРА ЛЪЖАТА, ЧЕ МРЗ СЕ "ВДИГА" (ПО-ПРАВИЛНО Е "ПОВИШАВА") И ЗАПЛАТИТЕ СЕ "ВДИГАТ", КОЕТО ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО!ПРИМЕР, ВИДЯН СЪС СОБСТВЕНИТЕ ОЧИ В СОФИЯ НА 31.12.2017 г. В 18.00 ч.:В ИЗВЕСТЕН МАГАЗИН ЗА ХС НА ПРОДАВАЧИТЕ РАЗДАВАТ М. ЗАПЛАТА, КАТО ПРИ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД 1000 - 1100 лв., СЛУЖИТЕЛИТЕ ПОЛУЧАВАТ НЕТЕН ДОХОД 550 лв.!!!ФАКТ!НЯКОЙ ДА КАЖЕ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО?! А, ТОВА Е МАСОВО ЯВЛЕНИЕ!!!АМИН!
106
1
 
23
 
! Отговори
А преди 6 години
Да не стане като със сиренето и кашкавала - никой да не ги купува.
105
18
 
8
 
! Отговори
хибридния сайт, преди 6 години
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗА ПОДОБНО ЗАГЛАВИЕ ПОДЛЕЖИТЕ НА СЪДЕБНО ПРЕСЛЕДВАНЕ? ЗА ВСЯВАНЕ МАСОВА ПАНИКА. ТРИЙТЕ СТАТИЯТА, ЧЕ Я ПРАЩАМ НА МЕЙЛА НА Б. БОРИСОВ!
104
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ГЕРБ!!!!! лол
103
4
 
19
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
ВДИГА ЦЕНИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО.
102
0
 
34
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
колко сте жалки в бг народа пак ще се вдигне пак ще се запалят живи хората правителствоо с своята сащ демокрация достигнахте без отговорна кражба крадете вдигате цените а народа после трябва да ви търпи.а сега разбрахте ли защо путин е уважаван и обичан от народа си.погледнете си сами в огледалото и се крийте после се търсете господа демократи -корупцията унищожава нацията -продажни ***
101
1
 
16
 
! Отговори
ВИК преди 6 години
Не се оплаквайте.Поскъпна цената на водородо.А той както знаете е една от основните съставки на водата.