Месо, мляко, яйца... поскъпват! От февруари с до 60%

Експерт: По-високите цени са заради по-скъпия ток за бизнеса
3 яну 2018 08:53,
156
Месо, мляко, яйца... поскъпват! От февруари с до 60%
Снимка: flickr

Основни продукти и стоки ще поскъпнат сериозно още в началото на тази година. Причината е в драстичното поскъпване на тока за бизнеса от 1 февруари.

Фирмите, които произвеждат мляко, месо, яйца, хляб са силно притеснени, обяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Към момента бизнесът плаща средно около 70 лева за мегават. От следващия месец обаче цената се увеличава – с между 30 и 60%.

Сега вариантите пред работодателите са два. Първият е да се съкращават разходи, а вторият – да скачат цените.

"Това се нарича инкриминален пазар на балансираща електроенергия. Това се нарича лошо управление. Не знаем дали поради некомпетентност или е зловредно управление. Но резултатът е този – за 9-месечието цената на производител на АЕЦ, ТЕЦ и НЕК, е поскъпнала общо с 4,6%. От този процент до 40-50% разликата се плаща от търговците", коментира той.

Бизнесът е неспокоен от повишаването на цените на тока и вече има готовност за протести.

"Обявихме готовност за съвместни протести между работодатели и синдикати", добави Васил Велев пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
...а оня, Порожанов, се чуди как да ни "успокои" че цените нямало да мръднат нагоре. Нагли лъжци, едвам чакат и стотинка да е, алтън кяр!
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо прокуратурата не сд самосезира при такива новини?
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е умишлена печатна грешка, за да се дразнят хората.Вместо между 30% и 60%, да се чете между 3% и 6%.
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 129Хахаха , по експертно мнение не бех чувал :)))В Германия влаковете се движат с енергия от Франция (провери колко внасят) и енергия от десетките им ТЕЦове-най тъпия начин за добив на електроенергия. ВЕИ никога няма да бъде по евтина от атомната т.ъ.п.а.к. Това е доказано най ефективния и екологичен начин и едва ли скоро ще се открие по добър.
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номерата са им елементарни, колкото самите тях.де се чуло и видяло политически елит от пожарникари-трафиканти,учители по физкултура и експерти със съмнителни специалности и университети. Но 80те процента пак ще гласуват.за това: БЯГАЙ КАТО ЛУД !!! Честно казано, и това че българите били дружелюбни и искрени и не знам си кво са пълни глупости. В цивилизацията, човек се чувства много по добре, макар и не сред земляци
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, ще вдигат заплатите, обаче и цените ще се повишат интересно ми е процентното съотношение.увеличиха заплатите на учените от БАН(за което целия плепс възнегодува, ама от парите за наука. И няма кво университетите и другите научни организации да скачат,са БАН ще спечелят най малко проекти по фонда и така.всичко си е на мястото -дълбока стагнация, че може и репресия.само определени богатеят за сметка на кражби от европари,които българина връща...
134
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В германия енергията от ВЕИ може да е по-евтина, ама в България тази енергия е 5 пъти по-скъпа, закото ВЕИ парковете на са герберската мафия.
133
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕйРБерите ще ликвидират България.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ВОЛФ МЕСИНГПРАВ СИ, ЩЕ ПОСКЪПНАТ С 80 %
131
5
 
7
 
! Отговори
До 131 преди 6 години
Вие гледам също добре се справяте с мигрирането. Чираци за Запада винаги ще са нужни, а и мръсните им чинии някой трябва да мие. )))Тука една *** и лош мат'рял само остана май)
130
1
 
9
 
! Отговори
практичния мислител преди 6 години
До Пичцената на известна марка кашкавал ЕЛЕНА в един от големите хипермаркети е вече 20 лв от 11-2017
129
1
 
21
 
! Отговори
Дачков преди 6 години
Не сте разбрали, ще има намаление на грамажа.При *** народ така се прави.
128
4
 
5
 
! Отговори
Волф Месинг преди 6 години
"Месо, мляко, яйца... поскъпват! От февруари с до 60%"Внимание!Фалшива новина!От февруари месо, мляко, яйца няма да поскъпнат с до 60%.
127
10
 
7
 
! Отговори
Комунистите са хитри преди 6 години
В Германия влаковете се движат само от енергията на ВЕИ, която вече е по-евтина от тази на АЕЦ.В Китай направиха соларен парк с мощността на Белене за 4 милиарда , а нас братушките ще ни друснат 20 милиарда лева.В Перу тока от соларните паркове 2017г беше безплатен, но на нас ще ни бъде наложено да поробим внуците си като склучим договор с Русия, чиито пробити джобове трябва да кърпим.
126
14
 
8
 
! Отговори
Комунистите са хитри преди 6 години
Друсат ни със скъп ток, та да кажат по някое време, че тоя от Белене ще е много евтин, та да се навием да дадем на Раша 20 000 000 000лв .После ще ни таковат още със скъп уран, високи цени на поддръжката и т.н и т.н.
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, много промити мозъци на този сайт?! и на списвача дето си измисля и на гаргалчовците дето умират вече от студ и глад, и на обвинителите на които им е ясно кой е виновника за евентуалния мор след "февруарският скок" на цените! защо ли всичко това ми напомня на вестите от братска масква, където всичко се случва в бъдещето, само че "новините" са положителни!? и там - скок на производството, нови оръжия, нови ракети, смърт на $, възход на рублата!? белким, не им замразиха пенциите на горките у
124
0
 
24
 
! Отговори
бай Ставри преди 6 години
А мойта крава,теле, и кокошки дават мляко месо и яйца без да ядат ток.Тия на ток ще са от модерните...
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 121Чети за робството ... и свиквай с мисълта .
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ни убият ли искат?
121
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛАШАТ ни така с 60% и народа свиква с мисълта ... После го вдигат ""само"" с 25 % и всички овци са доволни че са го вдигнали с толкова малко . Той ББ знае как да манипулира