МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!

Изключва се версията за убийство и самоубийство
Обновена: 3 яну 2018 18:49 | 3 яну 2018 18:48,
187
МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!
Снимка: архив Reuters

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза  Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър

"Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено и заподозрян до момента няма.

"Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог поне в най-близката ни история", обясни Сарафов.

Сарафов изброи имената на убитите: "Неделчо Юнаков, роден 1976 г.; Георги Юнаков, роден 1998 г. – син на Неделчо; Еленка Бурджиева, родена 1945 г.; Нанси Иванова, родена 2001 г.; Боби Иванов, роден 1999 г. и Кети Кюхова, родена 1973 г. Всички са убити с огнестрелно оръжие – не с по един, а с множество изстрели", поясни той. Дали става дума за едно и също оръжие ще стане ясно след като приключат назначеното по делото експертизи.

Още по темата

Имотът, в който е станало престъплението е притежаван от убитите отскоро, МВР ще провери бившите собственици и имало ли е проблеми с прехвърлянето на къщата. Ще проверяват и дейността на убития Неделчо, който вероятно се е занимавал с търговска дейност или кухи фирми, които "чистят" ДДС.

"Както съдебно-медицински, заключенията по които всеки момент ще бъдат представени, така и трасологически експертизи, балистични и т.н. Предстои много работа – лабораторна, по анализи, на веществени доказателства, биологични, дактилоскопични и т.н.", каза още Борислав Сарафов и добави, че към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството.

"Направени са изключително прецизни процесуално следствени действия както статичен оглед на местопроизшествието, така и динамичен. Не е намерено оръжието на убийството", заяви Сарафов.

На въпрос какви са доказателствата, че всички са убити и няма самоубийство, Сарафов
коментира: "По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие оръжието обикновено е на място".

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии.

"Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на всеки един за да можем да установим кой е убит първи и кой последен ще можем да уточним след приключване на съдебно медицинските експертизи", добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

МВР днес са извършили огледи и по светло, използвано е следово куче, което е отвело полицаите до джипа и трупа на Кети. Продължава огледът в къщата, търсят се следи и гилзи.

Работи екип на Института по психология, те ще изготвят психопрофил на евентуалния извършител.

"Убийствата с са извършени в нощта на 31 срещу 1 януари", каза Борислав Сарафов. Точният час на смъртта на всеки един ще уточним след като приключат съдебномедицинските експертизи. Работи голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници.

"Утре ще дадем още информация", обеща шефът на Националната следствена служба. Колегите от щаба работят по горещи следи, разпитват свидетели. Това е казус, който касае обществото. Няма да крием информация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: нови искърубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената е убита на различно място от другите пет. Това значи нещо за мислещите, агоспода?
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 83 Вярно, тоя синът позира с Автомат. Ами кво се чудим? Май са засегнати нечии интереси в бизнеса с оръжие. А ония не си играят!
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такова масово убийство в историята ни в мирни времена. Факт!
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така значи на единният прякорът му бил "Схемата", друг бил гадже с някакъв пандиз а третия гордо позира из Фейса с Калашников в ръцете си. Има ли нужда от коментар?Имайте едно наум: подобни престъпления не се извършват от автоджамбази, улични крадци, луди от диспансера итн.
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е имал си зъб на тоя Неделчо..претрепи го някъде в някоя тъмна уличка, като не искаш свидетели. Що трябва да избиваш още 5 невинни човека?
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следовател5. Датата на извършеното престъпление не е случаен6. По всяка вероятност убитите (или част от тях) са познавали убийците7. Да се провери кога е убито кучето, което да помогне дали8. Кучето е или не е познавало убийцитеследва
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм с 27 и коментатора на 27. Всичко е заради Кети.Някой до нея. Показал и екакво може . После я е довършил и нея.
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тялото на Неделчо е имало 10 куршума. Смяяятайй...И това отключва един отговор- че Неделчо е бил обекта на мъст.
72
5
 
17
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
В момента в София може да закупиш за 50 хиляди евро гарсониера в краен квартал!Колкото до БМВ-то - и 13 хиляди лева да струва, все тая, все си е 15 годишна бричка, хората бачкат по половин година в Англия и си купуват по-скъпи коли!Нито къщата, нито БМВ-то показват, че тези хора са разполагали с пари, напълно нормално семейство със скромни доходи!
71
1
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
Ловджийте ги използват например
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочухме се в Европа с това.
69
1
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Кухи фирми е доста срещане практика при прането на ДДС. Синонимът е Фиктивни фирми. Т. Е. Фирми които не извършват дейност, но получават или пишат фактури с цел усвояване на ДДС
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Неделчо в профила сина му се хихоти от снимки със снайпер. Кой има снайпер вкъщи?
67
6
 
10
 
! Отговори
До до 27 преди 6 години
Досега не бях чул руснаци или италианци да посяга на деца, но щом ти така казваш, чел си в дебелите книги. Такова извращения може да има само в Колумбия, изобщо латинска Америка, Мексико или Африка. Не и в Европа. Всички имат респект към семейство, освен ако не се окажат в неподходящо време на. Е подходящо място. Но това няма значение, да почиват в мир.
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ми мяза направо на ала Кръстникът. Мафиотска разправа.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е ясно:убиецът не е между убитите. Намалихме работата на следствието с шест.Второ:или е много добър "про" (това почистване на кръвта обърква) или не е "про", ное много добър стрелец.Тези които ползват стрелбища в София не са ли регистрирани?Сега имаме два кръга за разследване....Искате ли още? Ама първо, банковата ми сметка.
64
5
 
8
 
! Отговори
З преди 6 години
на 30 декември в 23.50 Кети си е щрапала по ФБ. Така е като се задяваш с чужди мъже и пишеш любовни обяснения. Тоя нет затри главите на много хора. Пълно е с психопати
63
1
 
12
 
! Отговори
Мерин Джейн ли!? преди 6 години
МВР е организирана престъпна група. Болшевики, Комунисти. Да се разформирова веднага. Аз не виждам милиционер и един ден на свободният трудов пазар да просъществува.
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е че жената не е намерена в къщата, вероятно е убита последна, сигурно са я влачили някъде да им дава или показва нещо, но като цяло е планирано нещо, какво е точно съмнявам се че ще научим някога това155 е дело на поне 3-*** човека
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** убиват деца, в исторически план