Убийство от страст или планиран разстрел в Нови Искър?

Експерти съветват разследващите да не дават подробности
78

24948 гледания   |  Още видео

Убийство от силна емоция или хладнокръвен предварително планиран разстрел стоят зад кървавата баня в Нови Искър? Експерти не спират да търсят причината, довела до жестоката саморазправа в къщата на ужасите в новогодишната нощ.

Според бившия вътрешен министър Румен Петков подобно убийство не би могло да бъде извършено от емоционално претоварен и неподготвен човек. Ексшефът на МВР определи саморазправата като невиждана по бруталност и безочие.

"Прибързаните анализи и разсъждения за убийството в Нови Искър няма да доведат до отговори", каза Петков пред Bulgaria ON AIR . Той призова службите да бъдат оставени да си свършат работата.

Още по темата

"Очакванията на обществото са хладнокръвното убийство да бъде разкрито възможно най-бързо и да се раздаде справедливост. Но прибързаните анализи и разсъждения няма да доведат до отговори", каза още ексминистърът.

Според него ще бъде доста трудно да се определи дали убийството е извършено от един или повече души, тъй като през последните 50 години съдебната ни медицина няма подобен аналог.

Адвокатът Людмил Рангелов пък отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър да са кухи фирми с ДДС. Тази версия лансираха вчера официално разследващите.

"Според мен това е храна за журналистите. Извършителят е изпитвал много силна емоция и гняв. А убийствата в къщата са извършени в много кратък период и съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност", допълни Рангелов.

И Петков, и Рангелов се обединиха около тезата, че не бива да бъдат разкривани множество подробности около престъплението, тъй като те могат да насочат очакванията на обществото в друга посока, както и да осигурят предимство на извършителя.

Два дни след Нова година в двуетажната къща в Нови Искър бяха намерени телата на Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

44-годишната Кети, майка на Нанси и жена на Неделчо бе открита по-късно в кладец на запусната вила на три километра от къщата.

От МВР и прокуратурата обявиха, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник.


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите ли, че още при откриването на труповете не са видели, че не са застреляни с по един куршум? Но главния прокурор лансира такава версия за заблуда на убиеца. Чудя се само след като го няма вече Институтът по криминалистика, следователите кой и къде ги обучава?
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен
и не е нужно да научаваме веднага. Убиецът също слуша и чете новини и коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен
А коя е майката на сина на Неделчо, т.е. бившата му съпруга?
51
4
 
2
 
! Отговори
Шт преди 2 години
Значи не съм бълнувала. И тези колеги не са ли са се разтревожили никак? Или семейството на Боби, когато не са се свързали с него? Намерили са ги деца.. 2 дни по-късно. Тоя сериал ни е гротескно кеф да го следим и да даваме предположения, или да сочим с пръст и да обясняваме за кого ни било жал и за кого не, или кой си хо бил заслужил, ама в действителност миришем на *** и 5 пари не даваме
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре са "превъзпитали" нашите юристи любовника на Кети в затвора.
49
2
 
11
 
! Отговори
Шт преди 2 години
Аз ли съм бълнувала или вчера обясняваха по новините как Неделчо е викнал сина си Георги извънредно по време на работа и момчето казало на колегите си, че ако не се бил върнел до 30 мин, нямало да се върне никога?
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги открият, колкото откриха килърите на Ваил Илиев, Георги Илиев и още един куп борчета от прехода. Професионалистите не могат да ги хванат, защото те вземат парите, свършват си работата и си занимават. По никакъв начин не са свързани с жертвите, освен че са ги гръмнали.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми прилича на мафиотско убийктво, разчистване в стил "Криминале", без да им пука за невинните жертви. И убийците са няколко, а не един. Много им се иска на управляващите да го изкарат битов инцидент, щото нали в демократичната Територия няма Мафия.
46
2
 
12
 
! Отговори
НМ преди 2 години
Ако заради измамите на Неделчо и Кети е потърпевшо цялото семейство на убиеца, реакцията е ясна - моето семейство страда, сега е ред и твоето семейство да пострада...А брат му веднага звъннал в полицията...хм...ако вие звъните на приятел, но не се свържете с него, особено когато по празниците мобилните оператори бяха претоварени и връзката беше невъзможна понякога, ще ви хрумне ли да звъните в полицията...освен ако не знаете нещо притеснително или на самия вас не ви е чиста работата
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бивш затворник ли?
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали не е отвлечена първо Кети. Другите са се тревожели. Имало е дете, приятелче, което щяло да посети това семейство, но баща му го извикали на работа и то останало с баба си. Нямало празнична трапеза - имало е тревога в дома. Киларът стрелял в главата - специалист каза, че това е най-трудно, следователно убиецът е професионалист. Планирано - професионално.
Семейството не са ангели. Мафиотско отмъщение за пари. Къща за 60хил. евра , джип,без доходи, странни връзки. Жалко за децата.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 Това,че не обясняват случая, не означава ,че няма обяснение. Кой знае и какви хора са замесени! Едва ли ще разберем сега, но това е някакво наказание за жертвата и предупреждение срещу другите. Но тук играятмного пари.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едвали ще ги открият убииците. Ако всичко е свършено професионално а не аматьорски убиствата ще останат не разкрити. За да убиеш 6 човека което хич не е майтап работа трябва да си се подготвил доста сериозно. Интересно какви са били мотивите на убиеца за да избие и невинните деца и кучето. Ако е искал да убие някой от възрастните е можело да ги причака някъде и да ги гръмне. Толкова ли е било наложително да влезе в къщата и да избие всички вместо само този който му е лазил по нервите?
41
3
 
6
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 2 години
Cherchez la femme ! И парите.....
40
1
 
11
 
! Отговори
Д. преди 2 години
И как са я закарали жената до кладенеца, било жива било мъртва ? Ако с джипа, убиецът как се е върнал? Пеша ? Абсурд. Не е ли имало следи от друга кола в гората ? Значи тук поне имаме най- малко двама шофьори- на джип и друга кола. Или пък да е паркирал колата си близо, после е отишъл в къщата, разстрелял , правил, подкарал джипа и после си взел колата...много сложна планировка...и никой да не е видял нищо от тази организация...
39
4
 
17
 
! Отговори
НМ преди 2 години
Жалко за децата и бабичката.Жал ми е и за кучето, но не и за тия двамата - Неделчо и Кети. Защото, когато човек мами, краде и прави всякакви други мръсотии, не трябва да забравя, че всичко може да се върне ...Кой знае колко хора е измамил тоя тарикат, вероятно и роднини и приятели и кой знае колко време ги е залъгвал, че ще им върне парите - накрая на някой търпението му се е изчерпало...А жена му...абе има нещо гадно в муцуните и на двамата...Жалко за децата - млади, хубави!...
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така тефтерчето на един било намерено около друг които са на 3 км. разстояние.
37
3
 
6
 
! Отговори
Штедрия преди 2 години
До Версия
Може да не са " неуредени сметки " а изнудване ???????????????? Знаят от вътрешен източник за наличието на много пари и ето го резултата !
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената имала ли е друг мъж,кой е бащата на момичето,нищо не се каза за това?
35
1
 
20
 
! Отговори
Версия преди 2 години
Според мен, кучето е било убито , за да не лае или вие , с което да привлече вниманието на съседите. Изстрелите са били заглушени от фойерверките, но едно лаене или вой, би направило впечатление. Така килърите са спечелили още време.
Според мен не става въпрос за ревност, а за неуредени сметки, които са засегнали не просто материално поръчителя/убиеца, но са били приети като лична обида/подигравка - затова има много истрели в някои от телата.