Убитият бизнесмен – в дъното на разкритите главорези от "Наглите"

Петър Христов завел Ихтиманския при тогавашния МВР шеф Цветанов
289
Убитият бизнесмен – в дъното на разкритите главорези от "Наглите"
Снимка: Булфото, архив

Убитият в София бизнесмен Петър Христов е човекът, който помага да бъде разкрита бандата "Наглите", която в продължение на 3 години отвлече 13 души, уби двама, поиска почти 40 милиона евро откуп и успя да прибере в крайна сметка над 3 милиона, съобщи "24 часа".

Още по темата

Христов, който в далечното минало е бил съдружник с разстреляния на остров Аруба Поли Пантев в бизнес с производство на млечни продукти, става причина за внезапния пробив в разследването срещу бандата след множество грешки на МВР преди това, които попречиха да се случат техните арести.

Приносът на Петър Христов е, че прави връзката между новия екип разследващи служители на ГДБОП и човек от престъпния свят, директно свързан с "Наглите". Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който участва в някои от отвличанията и в охраната на част от жервите на групата.

Преди да се срещне с антимафиотите, Ихтиманския влиза в сградата на МВР на среща с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

Групата на "Наглите" беше разбита през 2009 г. Тогава бяха арестувани 25 души.

Бандата е отговорна за десетки жестоки отвличания от 2007 г. до 2009 г.  В техния плен попаднаха син на бивш транспортен министър, бизнесмени, младежи от богати семейства. Както и бивш президент на футболен клуб и съпругата му.

3 години по-късно в съда виновните се оказаха много по-малко от задържаните. Само четирима получиха присъди.

18 години за Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето. И 15 – за Любомир Димитров – Гребеца, по-късно намалена на 10, защото съдействал на разследващите.

Двама от "Наглите" станаха защитени свидетели. Други бяха убити. За смъртта на двама от тях – Иван Пайнавелов – Сапата, сочен за мозък на бандата, и Юлиян Лефтеров, отговоря Любо Гребеца.

Телата им бяха изровени малко след залавянето на групата край Железница. Делото срещу Гребеца за това престъпление още тече на първа инстанция.

Грубите сметки показват, че от откупи "Наглите" са спечелили близо 3 милиона евро. Разследващите не намериха и лев от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
16
 
! Отговори
до 200 преди 6 години
В Евразийска София.
192
12
 
4
 
! Отговори
Qw преди 6 години
За мъртвите или добро или нищо....
191
2
 
17
 
! Отговори
1984 преди 6 години
Какви убийства ? Аз не съм чул за никакви убийства.И вие не сте чули.Който твърди обратното ,отива в стая 101,Вие знаете , какво има в стая 101.Всички знаят какво има в стая 101
190
1
 
8
 
! Отговори
до 203 преди 6 години
абсолютно точно.
189
5
 
20
 
! Отговори
НЕНО преди 6 години
Жалко, отмъщение на Наглите е това , имат пари да го поръчат !! Защо трябва да се обяснява по пресата каква роля и как има той в разкриването им ??? Нали МВР гарантира анонимността ??? Ето защо хората си мълчат и не искат да сътрудничат на МВР !!!
188
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как ше я караме бе другари? Много лошо почваме годината.
187
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма страшно!!!Нали "Родната полиция ни пази", както се пееше в една песен?
186
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един нормален ден в европейска София!
185
1
 
26
 
! Отговори
Тиквата преди 6 години
Всичко е спокойно все битови инциденти !!!
184
1
 
22
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Нищо ново под слънцето в България.
183
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те такива са нашите бизнесмени от-до всичките,то каквото повикало това се обадило.мислел че ще е безсмъртен
182
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЕ Е НАЙ СТРАШНОТО В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ,НА КОЯТО ОТДАВНА НЯМА ДЪРЖАВА-СТРАШНОТО Е,ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ СЕМЕЙСТВОТО МУ ДА БЪДЕ ИЗБИТО КАТО ТОВА В НОВИ ИСКЪР И ВСЕКИ СЛЕД ТОВА МОЖЕ ДА БЪДЕ НАГРОЧЕН ЗА(ИЗВЪРШИТЕЛ) КАТО МУ СЕ СПРЕТНЕ ОТ СЛУЖБИ И МЕДИИ ЧЕРНО ПРЕСТЪПНО ДОСИЕ ,ДА МУ СЕ НАЛЕПЯТ ЕТИКЕТИ,Е Е ГОРСКИ ЧОВЕК,ПОЛСКИ ,ИЗВЪНЗЕМЕН И ВСЯКАКЪВ И ДА БЪДЕ ПРЕТРЕПАН КАТО ПСЕ С ОПРАВДАНИЕ ,ЧЕ СЕ Е (САМОУБИЛ) ЗА ДА СЕ ПРИКРИЕ ИСТИНСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ И ДА СЕ ЗАКРИЕ СЛУЧАЯ .ТОВА Е КАРТИНКАТА В ДНЕШНА БЪЛГА
181
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук във Велико Търново всеки знае кой е Пешо айряна както му казват хората на Петър Христов същия е по известен като касиера на ГЕРБ и много близките си отношения с Цветан Цветанов..Пешо айряна тръгва от групировката СИК,а на предишните избори беше издигнат и избран за депутат от ГЕРБ,но самия той след изборите се отказа от депутатското място. Това не е случаен човек и щом се посегна на него ,то значи,че някой започва яко да притиска мутрата Борисов и гербавата му шайка
180
1
 
29
 
! Отговори
;) преди 6 години
И тоя като Пеевски е почнал бизнес на 22 ,разликата е само Пантев-Павлов .Даже доста е изкарал
179
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Му-ха-ха, къде са Цецко и Боцко? Май са утроили гавазите, а? Страх, лелееее, страх, може да посегнат и на пълните им с лъжи, измами и подлости животи! Както са подкарали Сикаджиите, то само Венци остана, но него наказаха преди много години. Как ли спи Боцко, взима приспивателно и сигурно двама гавазина спят от двете му страни. А Цуцко интелигента, дали не се ецсмушил в село Шума, в шумата? Решат ли да утрепат некой, и Дедо Господ не може да го спаси. И кво като си броят милионите и милиярдите?
178
1
 
54
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Цитат Христов, който в далечното минало е бил съдружник с разстреляния на остров Аруба Поли Пантев.По нататък няма смисъл да четем......
177
1
 
17
 
! Отговори
пею преди 6 години
гледам канал 1 дисидента емо набира агенти кошлуков бе с разни бивши такива.то има бе приятеля на роската дето бачкали в един сервиз дето днес не работел.защо ли. ще му диктуват нещо което да каже утре.гледам и др.тв. нова бтв разнищват убийство набизнесмена п. христов от в . т. най добрия човек на земята.гледам и уикипедия много снимки с цв. цв. бе. версия наглите му-ха-ха.чакаме днк на роско нали беше готово.
176
1
 
28
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
"Винаги един човек може да бъде убит" - Кръстникът. Даже и пазеният от ГЕРБ и Цветанов. Хората от Търново им знаят диващините!То бива лакомия но тяхната е безкрайна. Няма да плачат за него във В. Търново!
175
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много сте се разбърза ли бе. Цв.ЦВ. и ББ още си плащат затова не ги приключват. Нека спрът да си плащат и са приключени одмах. Те затова са там във власта за да имат мангизи да си плащат. Ако останат безвластни отидоха та се невидоха. Погледнете ги колко ги е страх да не останат извън парламата. Ще им спрът охраната бронираните автомобилчета и стават отлична мишена. Ако бързате да ги приключат трябва да гласувате за да съберете повече гласове от Гърбавите. Само така ще бъдат приключени.
174
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този така наречен бизнесмен, а всъщност престъпник с бяла якичка, навремето предаде списък с аверите си, така нерчените Наглите на Цветанов докато последния беше министър на Милиционерите.Хората от Спипсъка бяха показно арествуани, Цветанов трупна точки като мегаумен и способен министър, а в замяна на това на този Христов беше подарено депутатско място от ГЕРБ и дадени неограничени права за бизнеса му във Велико Търново.Така, както на Делян Добрев в Хасково.Обаче умните и красивите спят.