Свобода за "Наглите" – има ли правно основание за нея?

Преди 7 месеца престъпниците нямали право дори на отпуск
34
Свобода за "Наглите" – има ли правно основание за нея?
Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Има ли правно основание двама от бандата "Наглите" да излязат на свобода? Преди седем месеца такова не е съществувало дори за излизането им в домашен отпуск, а днес те се пускат предсрочно, обясни главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца ще бъдат пуснати за добро поведение много преди да са изтекли присъдите им, стана ясно вчера. Двамата са част от бандата за отвличания, държала в плен и измъчвала хора, очаквайки откуп от близките им.

Още по темата

"Аз не съм изненадан от тази новина. Още през септември имах информация, че се готви домашен отпуск на Йожи и изпратих имейл с въпроси към управата на Софийския затвор дали това е така", разказа Слави Ангелов.

Той обясни, че е получил отговор как няма никакви правни основания това да се случи.

"И, изведнъж, 7 месеца по-късно се оказва, че не даже домашен отпуск, а се готви неговото освобождаване", учуди се Ангелов.

Адвокат Людмил Рангелов също коментира темата в Bulgaria ON AIR и твърди, че Ивайло Евтимов-Йожи от правна гледна точка е изтърпял повече от половината си присъда, намалявайки престоя си в затвора чрез признаване на два работни дни за 3 дни лишаване от свобода.

"На практика той има малко повече от 7 години да изтърпява присъдата си, а е осъден на 18. Така че той е излежал повече от половината, на база труда и това е основанието да бъде освободен. Но по процедурата се изискват и други условия", уточни Рангелов.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
9689 преди 1 година
Като нямаш богати тъстове и почнеш да крадеш си нагъл.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С право ни се подиграват съседните държави. Не можем с нищо да се оправим - престъпниците на свобода, корупция в съдебната система, срината икономика. Нещо върви ли тук в страната?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По нормално е бандюгите да се притесняват че излизат от затвора. Ако пострадалите са мъже, могат да ги посрещнат подобаващо. Но ако са гузни, сигурно ще се спотаят.
22
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Анонимен
КОИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ БРЕ СОФИЯНЦИ БЕЗ 50--ТАКА--НИКОГА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛУЖИВИ ГЛАДНИ БЪЛГАРИ ---ЕДВА ЛИ СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА МАФИЯТА И НИКОГА НЕМА ДА СИ МРЪДНЕ МАЛКИЯ ПРЪСТ ЗА ПРОВИНЦИЯТА
21
0
 
5
 
! Отговори
АTAKICT преди 1 година
До Анонимен
ДА ДОРИ В КОНСТИТУЦИЯТА ЯСНО ПИШЕ---ДЕПУТАТ МИНИСТЪР И Т Н НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ И ДЕИСТВИЯ ----Е БЪЛГАРИ НЕСПЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА ЧЕТЕТЕ И---РЕШАВАИТЕ С ИЗБОРИ НИЩО НЯМА И 1000 ГОДИНИ ДА ПРОМЕНИТЕ
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25.

"Това бяха тези, които режеха пръсти на отвлечените хора, нали?"

Не, бе! Това вече са едни превъзпитани, прекрасни, мили хора (доколкото се разбира от направилите предложението за освобождаване). Може да ги наемеш да гледат бебето.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАГЛИТЕ СА В ЗАТВОРА - ТОВА ДОБРЕ.
НО ЧУДНО Е, ЗАЩО КИРОВ НЕ Е ТАМ?
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това бяха тези, които режеха пръсти на отвлечените хора, нали? Ако подобни екземпляри се разхождат на свобода, много бързо ще се стигне до казус "или ние, или те".
17
0
 
3
 
! Отговори
Жуту преди 1 година
Пускат ги щото им е трудно в затвора за ги убият.тези двамата отдавна са пътници!те самите надали имат желание да напускат затвора!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако парите на измамника Киров се намерят някога, да не му се връщат, а да се заприходят в държавния бюджет. Това са пари окрадени от българина, събирани през социализма.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ангел Бончев пострада, знаем всички. Почина съпругата му от стреса и му отрязаха два пръста. Но защо не напишете, че в началото на 90 те той беше член на бригада борци които събираха дългове от длъжници с познатите методи, бухалки и бой. А за Киров да не говорим. Държавния ресурс се заграби след 90, уредено с управници, и си го получи заради лакомията. Киров, това са били пари на българина, на всеки един от нас, не си започнал от нулата. Ето защо си получил каквото заслужаваш.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази държава й трябват политици - не може едни от най-подходящите за целта хора да гният в затвора.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
"Май забравихте Марин, как ги пускаше."

Това в каква връзка го казваш - като някакъв вид опрадвание на това което се случва сега? Може би трябва всички да млъкнем и да гледаме как пускат престъпници заради Марин. Или е някакъв вид разводняване на темата, което да ни насочи в друга посока - по-удобно е точно при тоя проблем да се говори за Марин, разбира се. Като имаш проблем, отклони вниманието в друга посока.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената гилдия в България, оторизирана да участва в престъпления или да върши такива, са магистратите. Те били отговаряли за решенията си само пред съвестта си, а всички знаем каква е стойността на съвестта им. Така, че могат да вземат всякакво решение, когато са подходящо финансово стимулирани и после никой не може да им потърси сметка. Това е целия проблем на порочната ни съдебна система - безотговорността.
11
2
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До 9-12: Опорна точка: "А Марин как ги пускаше?". Не знам, кого Марин е амнистирал и за какво, но с това ли трябва да се занимаваме сега? Въпроса е дали хора от тази престъпна група трябва да бъдат освобождавани предсрочно.
Очаквам сега бат' ви Бойко да излезе по телевизията и да изкаже "искреното си възмущение". Докато има кой да го преизбира, шоуто ще продължава.
10
1
 
12
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Ако няма правно основание ще се пренапише закона. Нали аз съм закона
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ги пуснат, това ще е скандал от калибъра на скандала "Пеевски". Ще имаме повод по отношение взелия решението да задаваме въпроса "Кой?" и да излезем на улиците и площадите.
8
1
 
10
 
! Отговори
ivo преди 1 година
Normalno e . V darjava upravlqvana ot mutri i zakonite da sa mutrenski,sadiite sashto!!!!!
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май забравихте Марин, как ги пускаше.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто трябва да има закон, според който магистратът, взел решение за пускането на престъпници да носи съдебна отговорност наравно с тях при извършване на ново престъпление. Да видите тогава ще има ли такива пусканици.