Свобода за "Наглите" – има ли правно основание за нея?

Преди 7 месеца престъпниците нямали право дори на отпуск
30 май 2017 10:52,
34
Свобода за "Наглите" – има ли правно основание за нея?
Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Има ли правно основание двама от бандата "Наглите" да излязат на свобода? Преди седем месеца такова не е съществувало дори за излизането им в домашен отпуск, а днес те се пускат предсрочно, обясни главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца ще бъдат пуснати за добро поведение много преди да са изтекли присъдите им, стана ясно вчера. Двамата са част от бандата за отвличания, държала в плен и измъчвала хора, очаквайки откуп от близките им.

Още по темата

"Аз не съм изненадан от тази новина. Още през септември имах информация, че се готви домашен отпуск на Йожи и изпратих имейл с въпроси към управата на Софийския затвор дали това е така", разказа Слави Ангелов.

Той обясни, че е получил отговор как няма никакви правни основания това да се случи.

"И, изведнъж, 7 месеца по-късно се оказва, че не даже домашен отпуск, а се готви неговото освобождаване", учуди се Ангелов.

Адвокат Людмил Рангелов също коментира темата в Bulgaria ON AIR и твърди, че Ивайло Евтимов-Йожи от правна гледна точка е изтърпял повече от половината си присъда, намалявайки престоя си в затвора чрез признаване на два работни дни за 3 дни лишаване от свобода.

"На практика той има малко повече от 7 години да изтърпява присъдата си, а е осъден на 18. Така че той е излежал повече от половината, на база труда и това е основанието да бъде освободен. Но по процедурата се изискват и други условия", уточни Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Като нямаш богати тъстове и почнеш да крадеш си нагъл.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С право ни се подиграват съседните държави. Не можем с нищо да се оправим - престъпниците на свобода, корупция в съдебната система, срината икономика. Нещо върви ли тук в страната?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По нормално е бандюгите да се притесняват че излизат от затвора. Ако пострадалите са мъже, могат да ги посрещнат подобаващо. Но ако са гузни, сигурно ще се спотаят.
22
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименКОИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ БРЕ СОФИЯНЦИ БЕЗ 50--ТАКА--НИКОГА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛУЖИВИ ГЛАДНИ БЪЛГАРИ ---ЕДВА ЛИ СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА МАФИЯТА И НИКОГА НЕМА ДА СИ МРЪДНЕ МАЛКИЯ ПРЪСТ ЗА ПРОВИНЦИЯТА
21
0
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До АнонименДА ДОРИ В КОНСТИТУЦИЯТА ЯСНО ПИШЕ---ДЕПУТАТ МИНИСТЪР И Т Н НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ И ДЕИСТВИЯ ----Е БЪЛГАРИ НЕСПЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА ЧЕТЕТЕ И---РЕШАВАИТЕ С ИЗБОРИ НИЩО НЯМА И 1000 ГОДИНИ ДА ПРОМЕНИТЕ
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25."Това бяха тези, които режеха пръсти на отвлечените хора, нали?"Не, бе! Това вече са едни превъзпитани, прекрасни, мили хора (доколкото се разбира от направилите предложението за освобождаване). Може да ги наемеш да гледат бебето.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАГЛИТЕ СА В ЗАТВОРА - ТОВА ДОБРЕ.НО ЧУДНО Е, ЗАЩО КИРОВ НЕ Е ТАМ?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това бяха тези, които режеха пръсти на отвлечените хора, нали? Ако подобни екземпляри се разхождат на свобода, много бързо ще се стигне до казус "или ние, или те".
17
0
 
4
 
! Отговори
Жуту преди 6 години
Пускат ги щото им е трудно в затвора за ги убият.тези двамата отдавна са пътници!те самите надали имат желание да напускат затвора!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако парите на измамника Киров се намерят някога, да не му се връщат, а да се заприходят в държавния бюджет. Това са пари окрадени от българина, събирани през социализма.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангел Бончев пострада, знаем всички. Почина съпругата му от стреса и му отрязаха два пръста. Но защо не напишете, че в началото на 90 те той беше член на бригада борци които събираха дългове от длъжници с познатите методи, бухалки и бой. А за Киров да не говорим. Държавния ресурс се заграби след 90, уредено с управници, и си го получи заради лакомията. Киров, това са били пари на българина, на всеки един от нас, не си започнал от нулата. Ето защо си получил каквото заслужаваш.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази държава й трябват политици - не може едни от най-подходящите за целта хора да гният в затвора.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Май забравихте Марин, как ги пускаше."Това в каква връзка го казваш - като някакъв вид опрадвание на това което се случва сега? Може би трябва всички да млъкнем и да гледаме как пускат престъпници заради Марин. Или е някакъв вид разводняване на темата, което да ни насочи в друга посока - по-удобно е точно при тоя проблем да се говори за Марин, разбира се. Като имаш проблем, отклони вниманието в друга посока.
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената гилдия в България, оторизирана да участва в престъпления или да върши такива, са магистратите. Те били отговаряли за решенията си само пред съвестта си, а всички знаем каква е стойността на съвестта им. Така, че могат да вземат всякакво решение, когато са подходящо финансово стимулирани и после никой не може да им потърси сметка. Това е целия проблем на порочната ни съдебна система - безотговорността.
11
2
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 9-12: Опорна точка: "А Марин как ги пускаше?". Не знам, кого Марин е амнистирал и за какво, но с това ли трябва да се занимаваме сега? Въпроса е дали хора от тази престъпна група трябва да бъдат освобождавани предсрочно. Очаквам сега бат' ви Бойко да излезе по телевизията и да изкаже "искреното си възмущение". Докато има кой да го преизбира, шоуто ще продължава.
10
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Ако няма правно основание ще се пренапише закона. Нали аз съм закона
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ги пуснат, това ще е скандал от калибъра на скандала "Пеевски". Ще имаме повод по отношение взелия решението да задаваме въпроса "Кой?" и да излезем на улиците и площадите.
8
1
 
11
 
! Отговори
ivo преди 6 години
Normalno e . V darjava upravlqvana ot mutri i zakonite da sa mutrenski,sadiite sashto!!!!!
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май забравихте Марин, как ги пускаше.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто трябва да има закон, според който магистратът, взел решение за пускането на престъпници да носи съдебна отговорност наравно с тях при извършване на ново престъпление. Да видите тогава ще има ли такива пусканици.