Цацаров за убийството на Петър Христов: Нагло, работим интензивно!

За главния прокурор няма съмнения в разкриването на случая в Нови Искър
Обновена: 11 яну 2018 16:16 | 11 яну 2018 16:10, Веселина Йорданова
80
Цацаров за убийството на Петър Христов: Нагло, работим интензивно!
Снимка: архив, БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че убийството на бизнесмена Петър Христов е нагло посегателство в центъра на София.

Главният прокурор беше изслушан на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Още по темата
Цацаров посочи, че се работи интензивно по всички версии, но не пожела да конкретизира данни.

Той бе категоричен, че за прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил.

"В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода", коментира главният прокурор.

По думите му ДНК експертизата на Росен Ангелов е била направена в частна лаборатория.

За 2017 г. са извършени общо 94 убийства на територията на страната, само едно от тях не е разкрито, съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски.

Това престъпление е извършено през лятото на миналата година на територията на Казанлък, като полицията има информация, че едно от лицата, които са участвали в убийството, е с ментални отклонения.

През 2017 г. година са разкрити три убийства от минали години.

Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че криминогенната обстановка се наблюдава и няма заговор за дискредитиране на европредседателството.

"По отношение на съвкупността от престъпни деяния - наистина всяко едно особено тежко или свързано с насилие, със смъртни случаи, е притеснително. От анализа, който правим за всички тези случаи, не виждаме да има някаква последователност. Случаите не са свързани и не са в последователност, която да говори за някакво умишлено действие, което да доведе до нажежаване на обстановката и търсене на ефект на паника и злепоставяне на страната по време на европредседателството", каза Младен Маринов, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че органите на реда разглеждат престъпленията като отделни случаи.

По отношение на подготовката на европредседателството, главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че е налице изключително добра координация с органите на МВР на всички нива, която дава резултати.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стреляха по един данъчен шеф, неуспешно. Но след това убиха бизнесмена Петър Христов, приближен до върховете на властта. И аха да го изкарат светец благодетел. Но ако чете внимателно човек, Цветан Цветанов деликатно взе да се разграничава от него бил почтен, ама не бил член на ГЕРБ, само симпатизант, направил бил само едно дарение от 30 000 лв. за кампанията. Не се познавали от по-рано, само откак Цветанов влязъл в политиката.
47
1
 
15
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Манастирски ливади е в центъра! Брей!
46
1
 
13
 
! Отговори
Бог Боко Цар Цацар преди 6 години
Боковото - Боку, Цацаревото - Цацарю.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този заспал, робски народ бавно се събужда.....Видов ден иде.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Prokyrori ,policai,jyrnalisti i podkypni politici dokoga si mislite 4e hteni lajete.Kolcite s domatite ve4e dalgo vreme gi qdem.Sega e red navas mrsni ,dolni goveda.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Cacata dasi xodi v moreto .Tyk e v dalboki vodi.Nai golqmiqt prodajen prokyror v sveta ,hte govori vreli nekipeli.Zahto ne kaje na ybitiqt bandit otkade samo pari4kite .Mnogo barzo zabogatqxa tezi izmisleni biznesmeni na garba na naroda.
42
2
 
7
 
! Отговори
ЗАЯВЛЕНИЕ преди 6 години
Цацаров трябва Протестира пред ЕК .Трябва да се Екстрадира ШЕФА на КТБ - да върне парите на Пенсионерите и Полицаите .Много е лесно - ще излезе на Трибуната и Сърбия ще върне Василев .
41
0
 
3
 
! Отговори
6+1=6 +ДНК лаб преди 6 години
До Анонимен 40ха ха ха -добър бе! все едно гърмиш с калибър 22 в десетките
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутри, предстои да се провалите епохално, защото методите и привичките от миналият век няма как вече да бъдат успешни, това вече не работи, предстои да го видите!!! Цялата ви масонска зидария предстои да се срине етаж по етаж, като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва, вие ще бъдете в сградата!
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглост е че ти си главен прокурор на Абсурдистан
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 + 1 = 6 N 34"Защо ДНК анализите са проведени в частна лаборатория и на кого принадлежи тя?"Ами защото е спечелила Обществената поръчка в указания срок. Между един и два часа през нощта.
37
2
 
15
 
! Отговори
До ПРОКУРОРА преди 6 години
Днес Борисов даде в Плик на всеки Катаджия по 1500 лева .Какво се случва ?
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието трябва да се промени съвсем малко. НАГЛО РАБОТИМ, ИНТЕНЗИВНО ПОЧИВАМЕ. И тогава коментари няма да има.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 3 млн обществени средства се краде минимум 1 млн и този главен прокурор това мн добре го знае! Всички сте за разстрел, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, малкият и средния БГ бизнес до 2025-та ще фалира, после вие ли ще храните армията от хрантутници или ромите?
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На теб колко голям дял от баницата ти дават като крадат от обществените поръчки и еврофондовете, Цаца?
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кражбите на масончето Христов и приятелчетата му от парламента е нагло посегателство към целият български народ, независим прокуроре, в следващите 20 години ще измрат всичките, по целият свят, особено в САЩ, вие не знаете каква космическа чистка престои ;)
32
0
 
16
 
! Отговори
6 + 1 = 6 преди 6 години
цацагрухтурата...цацаратурата...турата.... и накрая ПрокуратуратаЗащо ДНК анализите са проведени в частна лаборатория и на кого принадлежи тя?Зато се казва "Шесторно" убийство след като твърдят че 7 дуси и едно куче са убити с едно оръжие. Това звучи че некой друг е треснал и кучето и Росен
31
2
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Цаца и тоя ли е застрелян с ЕДИН куршум в главата? Ти дори не знаеш, кво говориш, къв главен прокурор може да си?
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде ни докараха. Честни хора да очакват някои да ги гръмнат. И да почувстват облекчение. Друг изход не се задава.
29
0
 
26
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 6 години
Цацата "работел интензивно"! Точно толкова, колкото и за КРБ, Белене, Цанков Камък. Демек чекайте от умрел писмо. Но не забравяйте да си платите данъците, понеже на Цацата си му требва да прави гуша. Нещо заслабнал бил - клопали му обувките,