Уволниха водача на протестите в "Пирогов" – доц. Сопотенски

Медикът уронвал престижа на лечебното заведение
12 яну 2018 21:37, Анисия Иванова
37
Уволниха водача на протестите в "Пирогов" – доц. Сопотенски
Архив: Булфото

Водачът на протестите в "Пирогов" - доц. Стоян Сопотенски, е уволнен от спешната болница за уронване на престижа й, съобщи БНР. От лечебното заведение са отказали коментар.

В края на миналата година в "Пирогов" имаше протести с искания за оставка на директора проф. Асен Балтов, за заплащане на забавено допълнително материално стимулиране и заради липсващи медицински консумативи.

Лекари и сестри от най-голямата болница у нас обвиняваха шефа си в некомпетентност и хаотично управление и настояват той да подаде оставка.

Още по темата

Според служителите директорът Балтов прави нарочни структурни промени, с които поставя на изпитателен срок опитни специалисти.

Лекарите виждат в подхода на шефа си реваншизъм и заплашват с колективни оставки в ключови за болницата звена. Недоволството си синдикатите в "Пирогов" са формулирали и в писмо до здравния министър Кирил Ананиев.

В началото на декември доц. Сопотенски заяви пред Bulgaria ON AIR, че главните проблеми на медицинското заведение са раздутата администрация и по-големите възнаграждения за чиновниците, отколкото за лекарите и медсестрите.

"На всеки 5 медицински работници има по един от администрацията. Лошото финансово състояние на болницата не е решено. Това, че беше предложено на хората с 20 години стаж да преподпишат трудовия си договор с нов, в който има 6 месеца изпитателен срок, означава, че искат да те отстранят по всяко време", категоричен бе тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не замине за чужбина?Лекари се търсят. После нашите умници нека броят колкозаминали и колко останали в България.
10
1
 
26
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Явно, медикът казва истината, а на много от управляващите не им се иска да се чазчува.
9
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирогов е сборище на безхарактерни *** и мишкуващи некадърници, вонящо на кражби, корупция и суджуци. . Можещи и способни там почти няма. С пациентите са основно здравнонеосигурени от електората на банкянския еднокнижник.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха... На това се вика демокрация..
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на това "демократично " правителство ! Ако си мижитурка ,ако си в комбина с корумпираната власт си "демократ " в България....
6
3
 
18
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Същото ще стане и с протестите на полицаите. Ще уволнят първо водачите на протеста, поле и самите полицаи, които протестират.
5
1
 
29
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
На мене протестите не ми пречат... след като уволня водачите им.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли саморазправа с неудобните??Голяма демокрация, няма що!Доцентът сигурно си е кадърен човека, ще работи в друга болница.Ама в БГ-здравеопазване е голям хаос!!!
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволниха водача на протестите в "Пирогов" доц. СопотенскиМедикът уронвал престижа на Тиквата пред евродепутатите
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново насъскваме отделни групи от популацията. Значи протестирашите милиционери получава 100 милиона, а стачкуващи лекари уволняват. Впрочем оня с 6-те апартамента даже и ги съдеше!
1
3
 
41
 
! Отговори
СУДЖУЦИТЕ преди 6 години
Който не слуша Батюшката - уволняват го.