Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев
15 яну 2018 14:30, Анисия Иванова
828

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
618
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 644Хаха,това си говорихме с един колега индиец, че ако всички индийци се изнесат от силиконовата долина, ИТ сектора на САЩ ще рухне. Ясно че София не е силиконовата долина, и всеки сериозен програмист (има и такива и моите уважения) не би говорил като телефонистка ;). Както повечето келешчета, които според мен са задочници
617
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има няколко истини с които тоя не е наясно.Знаеме че не е случаен човечец като нас но успехът е въпрост на гледна точка, за едни е пари, за други семейство, за трети здраве при тежка болест и т.н. американците да спрат да набиват в главите на хората че парите са всичко, иска им се. ще дойде време когато хората ще се събудят и ще премахната тая гнусна каста дето върти света си на пръста
616
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, знам за много българи във водещи лаборатории, включително BioRad,която апропо има изследователски клон в Румъния. Човека за който говоря работи в Калифорния в централната. Интересно,не съм чувал за наш програмист към MIT,не знам може би защото не съм в тази сфера. Искрено ще се зарадвам на такъв успял програмист !
615
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох КОМЕНТАРИТЕ.ЯВНО ТОЗИ (МЕНИДЖЕР) Е В НЕВИДЕНИЕ И НЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСВИТЕЛНОСТ.ПРОСТЕ ТЕ МУ ТОЙ Е /НЕВЕЖ/.
614
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обидно невежество към обикновения човек показва бизнесменът. Сигурен съм че с тоя капитал който е натрупал може да си позволи да наеме хора, които да го информират за средната заплата в провинцията. Може и да си наеме по-добър ПР, който да контролира какви ги приказва по медиите. А всички добре платени ИТ-та в София работят за чужди фирми. Тези ИТ-та не знам колко успешно ще се съревновават с индийци в други условия.
613
3
 
24
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Казаното е вярно,но като се премахне думата "ниски". --- Заплати от 800 лв? Такива заплати в България няма:))
612
3
 
26
 
! Отговори
по втория начин преди 6 години
До 619 Ми вземете да си програмирате заварчици, лекари, учители, че току виж след като си натрупаш опита останали само програмисти в България. Опа и роми и роми.
611
2
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
Казаното е вярно,но като се премахне думата "няма". --- Заплати от 800 лв? Такива заплати в България няма:))
610
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 619Интересно ми е като ИТ специалист,какво си написал? Май взехте всички ИТта за програмисти да се пишете. Обикновено, повечето мажете некви джави в най добрият случай. Е , аз пък съм молекулярен биолог и мога да надраскам няколко реда на C++,колкото да си свърша няква смислена работа. В България взимах много по малко от упомената сума. Слава богу, в белия свят истинските неща все още се ценят.
609
2
 
27
 
! Отговори
Семките на ябълките преди 6 години
И фризьорката ви е бизнесмен, мда, тя за едно подстригване, боядисване и сешоар взема 80-100 лева, ама вие още ходите на фризьор и не я мразите, въпреки че за една събота взема толкова, колкото вие на месец. Тя по-умна ли е от вас, не драги, по-на г ла, защото и нейният труд трябва да е пропорционален на вашите заплати. Да, но вие и давате пари, защо? Защото все още мислите, че външността е много важна, така избирате всички. Когато се научите, че умът е най-важен, тази държава ще тръгне нагоре
608
1
 
32
 
! Отговори
Магдалена Борисова преди 6 години
***! Чува ли се въобще, какви ги говори?
607
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави." Друга песен пееше наляво и надясно,когато се оплакваше от държавата заради ТехПарк-а. Тогава "държавата е смотана и *** и ...", а сега от нас си зависело какви пари ще получаваме.Кажи му "бизнесмен" и слагай чертата.После се сърдят ,че бизнесмен било "синоним на мошеник", ами съжалявам,но вие изработихте "имиджът" на тази дума!
606
1
 
24
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
НЯМА СРАМНА РАБОТА,ИМА СРАМНО ЗАПЛАЩАНЕ!!!!!
605
6
 
22
 
! Отговори
промо преди 6 години
да си го кажем и аз съм ит спец. и съм доволен, лошото е че виждам доста самозабравили се колеги незавършили университети дори, да говорят как заслужавали високи заплати и как тяхната работа била най трудна......, после се прибрах вкъщи и гледам жена ми д-р учила 10г и 2 пъти по малка заплата преуморена от прегледи.. убедих се за голяма част от нахалните си млади колеги
604
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз в БГ ИТ специалисти нейсксм , искам нормална държава, добри заплаъи на лекари и учители , за като се разболея или детето ми отиде да учи...не търся ит специалисти-галеници на съдбата (към момента)
603
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този бизнесмен=България в момента, липсва държава контрол справедливост- той коли, той беси, той решава съдбата ни
602
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ГоркиятБИЗНЕСМЕНВ армията заплатата е 609 лв., на лекари- основна 900 лв., банки, социални грижи, БТ, и много други получават по 600-700 лв.
601
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ай ти специалиста аре първо малко си смали заплатата и второ не всички в тая страна можем да работим в ай ти сектора което не значи че сме прости.И понеже вие в тоя сектор сте цъфнали и вързали затова поръчките ви ги взимат разни джигитайци а вие пак гледате умно.***.
600
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази Боже сляпо да прогледа! ЗАЩО НЕ ДОЙДЕШ В ПРОВИНЦИЯТА И ПОГЛЕДНЕШ ЗА КАКВИ ЗАПЛАТИ РАБОТИМ И ТО В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР?!...
599
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ей нещастнико,що не са огледаш бе малко