Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев
15 яну 2018 14:30, Анисия Иванова
828

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
638
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe *** mrasen.hodi v provinciqta da vidish kak jiveqt i s kakvi zaplati.aman ot biznesmeni pederasi
637
4
 
44
 
! Отговори
66 преди 6 години
Айде още една *** мутра седнала да дава акъл ! Ами излез от дупката дето си се заврял и се огледай какви заплати дават не само в частния но и в държавния сектор ! Един социален работник с висше образование и стаж над 20 г , подложен на псувни и бой ежедневно взема 500 лв бе *** мършав ! Ходи се гръмни бе *** ! Аман от мутри ... 😠
636
1
 
23
 
! Отговори
65 преди 6 години
Всички селяни защо дойдоха в София, бе ,,груйоЩото няма и работа за заплати.И в частият сектор има заплати 550_600лв.Помощният персонал в яслите и детските градини вземат мин.заплата.А се грижат наравно с учителите за децата.Тоя от небето ли пада? Я *** мой човек в един гараж на градския транспорт ,нощните припалвачи и зареждащи газ ,колко вземат?Азще ти кажа_шест със две нули.Щото добре се крадне ,а и пътуваме без билети.Без договор в озеленителна фирма надницата ми беше70лв!нещо да кажеш?
635
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гост
634
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички общински администрации заплатите са под 700 лв. Хора които работят за държавата
633
1
 
34
 
! Отговори
Само казвам преди 6 години
Много често заради такива наглеци се случват някои от убийствата.
632
3
 
47
 
! Отговори
Повръща ми се преди 6 години
Противна ушава му цу но с нос на Пинокио и лисава главо, селки тарикат от Великотърновско, натрупа капитал през 7- годишната криза у нас, плащаш ниски заплати, а продаваш в Америка.Що не се събудите и да видите, в какво ни превърнаха от ЕС? Евтина работна ръка за германски предприятия, евтина земя за заводи, липса на раждаемост от бялото население в страната и мощна финансова подкрепа за снасящите сиганета ромки. Защо ще живее на помощи някой, който не е инвалид и не е в пенсионна възраст?
631
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното малоумно или платено изказване!
630
1
 
43
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
за 1000лв ли се борите?! В миналото със сигурност не е имало робство, робтсвото е сега!
629
1
 
19
 
! Отговори
Бай уи преди 6 години
Касиер бензиностанция във гермяния хамбург 2800лв чисто един ден почивен осем часов работен ден
628
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плешак, що дразниш? У Враца знаеш ли че такава заплата за мноооого работещи е само мечта. А из цялата страна 500-700 лева е заплатата на учителите, или на лекарите в държавните многопрофилни болници. Да добавим пощите и има още доста сфери с такива мащаби. Не бил знаел! Е това че не знаеш някои факти, не прави тези факти нереални.
627
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служител на гише в Уникредит на Св. Неделя в София - 770.00 лева нетна заплата след удръжките. За информация на "бизнесмена".
626
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджииска пропаганда. Има твърде много места, преобладаващо много места именно с такива заплати. Тоя от Марс ли пада? Да не говоря, че са много местата и с по-ниски възнаграждения. Жалко, но това е истината. Твърдя го със сигурност!
625
3
 
33
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
"Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."". Този "бизнесмен" май иска да каже,че щом пенсионерите в България вече не правят нищо,то те не заслужават и 300 лв пенсия? Пенсионери на протест вижте полицаите протестираха и макар,че не правят нищо и не заслужават и 300лв ще им увеличат заплатите,така направиха и БАН и им увеличиха заплатите. На ПРОТЕСТ всички...
624
7
 
9
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Докато гледах клипа и четях статията, нещо станно му се случи. В началото четя статията и се изпълних с ненавист към този човек, който се ласкае от факта че е богат и известен. Харесва му някак си това лапе да го ласкае и да заеква пред него. Но и собствената си невежест и може би нежелание ли незнам безхаберие към моят живот...Защо не съм и аз успешен като този човек, защо никой не ме пита за нищо и защо не съм богат. Минаха години, седя си и мразя него и себе си, а е могло да действам
623
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като чух Американското посолство и ми стана ясен филма хаха, защо САЩ решиха че някой ги харесва?
622
4
 
31
 
! Отговори
ОЛЯ преди 6 години
плешив мъж не канете вкъщи или в колата, на лош късмет е викаха старите хора
621
8
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
До 613Аз съм от София и тук също има много свери в който заплата е много под 700-800 Човек, ти с тоя правопис колко мислиш, че заслужаваш?
620
32
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Хора, кой го интересува какви заплати взимате? Вървете на майната си, мрънкалници! Щом успявате да вържете двата края, значи ви е достатъчно. По света има милиони, които живеят в пъти по-зле и от вас. Какво ви е виновен човека, че е успял?
619
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тоя един ден ще се събуди болен примерно от рак да кажеме и .. ауууу мъни немое в гроба ааа