Москва обвини Киев, че се готви за нова война

Повод за това е приетият закон за реинтеграция на Донбас
119
Москва обвини Киев, че се готви за нова война
Снимка: архив, Ройтерс

Русия обвини украинските власти, че се готвят за нова война, след като парламентът в Киев прие закона за реинтеграция на Донбас, определящ въоръжения конфликт в източната част на страната като "временна руска окупация", предадоха Франс прес и ТАСС.

"От момента на одобряването му на първо четене, на 6 октомври миналата година, този документ претърпя известни корекции, но запази главната си цел - да подкрепи законово линията на Киев за решаване на "Донбаския проблем" по силов път", се казва в комюнике на руското външно министерство.

"На практика Порошенко получава неограничени, близки до диктаторските правомощия за потискане на инакомислието и недоволството. Това може да бъде определено само като подготовка за нова война", заяви руското външно министерство.

"В закона се заявява безапелационно, че Русия била извършвала престъпен акт на агресия срещу Украйна", се посочва в комюникето.

"Фактически Киев се опитва да отхвърли отговорността за разрушенията и страданията, които носят на народа необмислените действия на украинските власти и да прехвърли вината на Русия", се посочва в документа и се отбелязва, че приемането на закона е съвпаднало с обявената от Вашингтон готовност да достави на Украйна смъртоносни оръжия.

За съжаление, сме свидетели как се създава ситуация, в която има опасност от ескалация на напрежението в Украйна с потенциално непредсказуеми последствия за общия мир сигурност, предупреждава външното министерство.

"Киев погребва постигнатите в Минск споразумения и всички съществуващи механизми за търсене на взаимноприемливи решения за преодоляване на украинската криза, включително "нормандския формат", се казва в комюникето, цитирано от ТАСС.

Конфликтът в Източна Украйна започна след свалянето на проруския президент Виктор Янукович. От април 2014 г. загинаха над 10 000 души. Споразуменията от Минск, подписани през февруари 2015 г. с посредничеството на Русия, Франция и Германия, позволиха намаляване на интензивността на боевете, но не доведоха до политическо уреждане на конфликта, припомня АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свен това гражданите на Украйна няма да имат право на свободно движение и работа на територията на страните от ЕС.----------------------------НИКОГА НЕ Е СТАВАЛО ДУМА ЗА ТАКИВА НЕЩА . УКРАЙНА НЕ Е ЧЛЕН НИТО КАНДИДАТ ЧЛЕН ВСЕ ОЩЕ . УКРАЙНА Е САМО АСОЦИИРАН ЧЛЕН КАКЪВТО БЯХМЕ И НИЕ ОТ СРЕДАТА НА 90-ТЕ
50
7
 
5
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-47:Нека и аз да те светна тъй като ти си имаш голяма представа,преди десеттина дни,укгаински генерал се исказа,че керченският мост бил в обсега на украинската авиация,и знаеш ли какъв отговор е получил,че направят ми опит,руската армия ще е за десет часа в Киев,първо минава авиацията,и след нея бронираната техника.
49
5
 
5
 
! Отговори
жабетата... преди 6 години
На 15 декември 2017 лидерите на страните-членки на ЕС приеха решение, според което Украйна няма да може нито сега, нито в бъдеще да стане пълноправен член на ЕС. Тя няма да може да разчита на предоставянето на гаранции за своята сигурност или на получаването на военна помощ от ЕС. Освен това гражданите на Украйна няма да имат право на свободно движение и работа на територията на страните от ЕС. Това решение лидерите на страните от ЕС приеха под натиска на Нидерландия.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев трябва да покани Порошенко за 140 годишнината от Освобождението на България от турско робство !
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
48 как да е провал . Украйна се отскубна от лапите на руската мечка
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен провал на САЩ с проекта Украйна.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
45 дечко , явно тук пишат пубери които си нямат хал хабер понятие от нещата
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то има ли още такава държава Украйна?
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замо 1 семцица е достатчна и руснаците са Киев. Нищо не може да ги спре ако се наложи.
42
2
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Крим, Донбас и други райони населени с руснаци нямат място в Украйна и Европа. Да си седят в Русия.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повтарям, година преди Майдана, Русия и Украйна подписаха договор на стойност 400 млрд. долара, наем за базата в Севастопол за 50 години.------------------договор има , стойността не е такава защото първо русия няма такива пари за да плаща . 8 млрд на година , от къде бе хохол , колко и е бюджета на Русия
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До-27:Ако намекваш за Крим,той е руски от 1792г.така,че стига вече с този Крим.
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е окупиран от Русия, защото не е руски !Ще го подъжат докато мумията е на власт !
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 Я се махай от Родината ми , била се осъдила , нещастници , такива като теб трябва да се депортират за да не пречат
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
36 Да да така , ако ставаше , така се превзема 45 млн страна . А бе на колко годинки сте Те едно летище превземаха шест месеца
36
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32,Тя България се осъдила сама вече .По добре да не съди,защото тежко ти ако бъде осъдена.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
33 Трябва време , колко време и трябваше на Полша за да се измъкне от соц.блатото ,а Украйна е още по зле защото връзките и зависимостите и от Русия са по големи
34
7
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-29:В голяма грешка си,защитиха рускоговорящите,ако беше нападение,щяха да превземат и унищожат цяла Украйна,така,че прави разлика.
33
7
 
7
 
! Отговори
Хохол преди 6 години
До 18Волните съчинения са присъщи на неграмотните безработни, готови за няколко цента да папагалстват по форумите и да показват "обществена" подкрепа за краварските световни начинания - тоест, за такива като теб.Хората интересуващи се и следящи световната политика и в частност събитията в Украйна, знаят добре какво пишат. Повтарям, година преди Майдана, Русия и Украйна подписаха договор на стойност 400 млрд. долара, наем за базата в Севастопол за 50 години.
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
31 Колко е руски , още колко 5 ,10, 50 години и пак ще го върнат . те и в ГДР седяха 50 години и поддържаха половинмилионна окупационна армия пък я изтеглиха.