Москва обвини Киев, че се готви за нова война

Повод за това е приетият закон за реинтеграция на Донбас
119
Москва обвини Киев, че се готви за нова война
Снимка: архив, Ройтерс

Русия обвини украинските власти, че се готвят за нова война, след като парламентът в Киев прие закона за реинтеграция на Донбас, определящ въоръжения конфликт в източната част на страната като "временна руска окупация", предадоха Франс прес и ТАСС.

"От момента на одобряването му на първо четене, на 6 октомври миналата година, този документ претърпя известни корекции, но запази главната си цел - да подкрепи законово линията на Киев за решаване на "Донбаския проблем" по силов път", се казва в комюнике на руското външно министерство.

"На практика Порошенко получава неограничени, близки до диктаторските правомощия за потискане на инакомислието и недоволството. Това може да бъде определено само като подготовка за нова война", заяви руското външно министерство.

"В закона се заявява безапелационно, че Русия била извършвала престъпен акт на агресия срещу Украйна", се посочва в комюникето.

"Фактически Киев се опитва да отхвърли отговорността за разрушенията и страданията, които носят на народа необмислените действия на украинските власти и да прехвърли вината на Русия", се посочва в документа и се отбелязва, че приемането на закона е съвпаднало с обявената от Вашингтон готовност да достави на Украйна смъртоносни оръжия.

За съжаление, сме свидетели как се създава ситуация, в която има опасност от ескалация на напрежението в Украйна с потенциално непредсказуеми последствия за общия мир сигурност, предупреждава външното министерство.

"Киев погребва постигнатите в Минск споразумения и всички съществуващи механизми за търсене на взаимноприемливи решения за преодоляване на украинската криза, включително "нормандския формат", се казва в комюникето, цитирано от ТАСС.

Конфликтът в Източна Украйна започна след свалянето на проруския президент Виктор Янукович. От април 2014 г. загинаха над 10 000 души. Споразуменията от Минск, подписани през февруари 2015 г. с посредничеството на Русия, Франция и Германия, позволиха намаляване на интензивността на боевете, но не доведоха до политическо уреждане на конфликта, припомня АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КРИМ НЕ Е РУСКИА референдума за Косово законен ли е според тебе бе ***?! Косово винаги е било сръбско! Ама САЩ си го прилапаха и направиха най-голямата военна база извън САЩ! А и пътя на наркотиците вече е улеснен!
110
2
 
1
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
Яяяяяя, тез *** укронацита искат да признаят периода на СССР за окупация. Което от своя страна означава да върнат подарените им от Москва области Одеса, Херсон, Николаев и още един билюк области , Абе целия юг и изток. За Донбас и Крим няма смисъл да споменавам. Накрая и поляците да си вземат Галичина и Волина, унгарците и те квото им се полага.Смърт за бандеровците.
109
4
 
3
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Украински фашисти.
108
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако много знаят украинците и Киев ще падне и никой няма нищо да направи.
107
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така! Разкатайте им сепаратистката семка!
106
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Иво ХристовЗа къде да се въоръжава повече?В момента имат в строя над 1000 танка в района на Донбас, поне 2000 броне машини поне 600 тежки оръдия, Поне 250 РСЗО включително Свръхтежките Смерчове 200-250 000 войници.И вече почти 4 години се стрелят ежедневно имат и боен опит.
105
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До КРИМ НЕ Е РУСКИ 105"ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА САМО ОТМЕСТНИ ЖИТЕЛИ НА ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО. РУСКИТЕТУРИСТИ В КРИМ НЕ ОТГОВАРЯТ НА УСЛОВИЕТО ЗА УСЕДНАЛОСТ И СА ДОШЛИАВТОБУСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА"Умнико от къде ще минат стотиците и дори хиляди автобуси които ще докарат ТУРИСТИТЕ след като сухупътната Връзка Крим - Украйна е блокирана от Нац Батите а Паромната връзка с Ростов на Дон реално не работиНе се излагайте в ЕФИР МОЛЯ
104
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички окупации на Москва са завършвали зле за Русия. Да си припомним как завършиха окупациите на Литва, Латвия, Естония, Източна Европа в т.ч. и България дори и Афганистан. Завършиха с пълно фиаско за руските поробители. Така ще завърши и окупацията на Украйна.
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 107Да имаш някакви спомени от окупацията на Афганистан от СССР?
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен106Ритай,Мачкай.Виж като разбираш от история как ще освободиш украинците.
101
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги когато кажат истината за Русия, Москва изпада в истерия. Русия изпусна момента да напусне Крим и Донбас с добро, сега ще и се наложи да го напусне с ритник.
100
21
 
17
 
! Отговори
КРИМ НЕ Е РУСКИ преди 6 години
ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА САМО ОТМЕСТНИ ЖИТЕЛИ НА ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО. РУСКИТЕТУРИСТИ В КРИМ НЕ ОТГОВАРЯТ НА УСЛОВИЕТО ЗА УСЕДНАЛОСТ И СА ДОШЛИАВТОБУСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА.Референдумът в Крим епротивоконституционен. Според всяка една конституция, не могат да се свикватреферендуми, отнасящи се до териториалната цялост на страната. Но прецедентът ефакт. Формално, народът се е произнесъл. Фактът, че питането е незаконно, сенеглижира. От тук произлизат и страховете и за България. Според нашатаконституция, също има забрана за подобно питане на народа!
99
21
 
17
 
! Отговори
ударен с парцал преди 6 години
Че цял свят знае че има ОКУПАЦИОННИ руски войски в Украйна и Крим и практически от години Украйна е във война с Русия.
98
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много наивници тук!Украйна никога няма да стане член на ЕС, колкото да им се иска на някои които пишат пиръчково тук.Американците ще ги въоръжават за да тормозят Путин, вероятно и ще опитат да нападат. Ще гризнат дръвчето и то така, че повече няма да опитват. САЩ даде 5 милиярда за Майдана. Резултата е, ужасна бедност и разруха, корупция каквато не е виждана досега.Укрите открай време са Фашаги, само колко евреи са избили на Бабий Яр през ВСВ. Всеки опит да се бият с Русия е под натиск на САЩ.
97
10
 
15
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
До Анонимен Обикновена лъжа е че 70% от кримчани са гласували. Според реалните оценки, гласували са не повече от 30%.ТИ ОТКЪДЕ ГИ ИМАШ ТИЯ ДАННИ БРАТЧЕД......ЩОТО АЗ ДО СЕГА ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ НЕЩО ПОДОБНО. ЯВНО ИМАШ НЕКАКВА ДАРБА
96
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93Обикновена лъжа е че 70% от кримчани са гласували. Според реалните оценки, гласували са не повече от 30%.
95
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крадеца вика "Дръжте крадеца"
94
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големоте наглеци на Европа продължават да сеят омраза и войни. Влезли в чужда територия и обясняват , че домакина се бил готвил за война. Нечувана наглост. Немога да повярвам до къде стигнаха тоя път ..На всеки 100 години по едно голямо падение .
93
2
 
2
 
! Отговори
**** преди 6 години
Нали знаете,че малцинството се пресъединява към мнозинството,това е все едно,Турция да се пресъедини към кюрдите.А който много държи и иска да се присъединява към някого,заминава да живее там.
92
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"А всички райони населени с турци да се присъединят ли към Турция?"Ако в съседна Македония ултраси антибългари завземат властта и подгонят хората с българско самосъзнания, ти кого ще защитиш?