Ердоган: Договорихме се с Русия за операцията в Африн

Турция ще поеме контрола над Африн, увери президентът
22 яну 2018 17:30, Елка Василева
203
Ердоган: Договорихме се с Русия за операцията в Африн
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция се е договорила с Русия за военната си операция в Африн срещу подкрепяната от САЩ сирийска кюрдска милиция Сили за защита на народа, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ердоган даде да се разбере, че Анкара няма да отстъпи от операцията.

В реч в турската столица той каза също, че Турция ще поеме контрола над Африн, така както го е направила преди това и в други сирийски градове, и че сирийците ще могат да се завърнат по родните си места, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
САЩ губят влияние главоломно, НАТО става смешен 2рата по големина членка е в съюз с основния противник на НАТО хаха пародия. Само си представете ако Русия, Турция , Иран, Сирия и Китай решат да направят единна валута? Ще има нов продукт в магазините ЕМЕКА зелена (промоция 4 ролки за 99ст)
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете поне един сириец да ви похвали. .Ами гледай международни новини де! Поне един милион сирийци на сирийската граница хвалят Ердоган. Все пак половината пострадали от кюрдските ракети изстреляни по турска територия са сирийци.
95
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТХубаво че си на страната на Путин, ама *** му направи едно фелацио в Масква за да разбере най-сетне че един замаен атакист българомразец е на негова страна.
94
3
 
16
 
! Отговори
който - каквото преди 6 години
Турските -кюрдите можеше и да им се размине ако си стояха в горния десен ъгъл на картата - ама не ! Подстрекавани от краварите слязоха до реката дето ще минава петролопровода от Иран за Турция.И това вече няма как да им се размине!
93
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от тая велика турска армия. Сто пъти сме я били с по-малко сили през двете войни. .Кога това?
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките кюрди! Кой ги не хване той ги не е....ксплоатира. Не се научиха.
91
4
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Когато не знаеш на коя страна да симпатизираш - гледаш какво реват брюкселските зелки и Макрони и мекерета германски и значи си за другите! Народна мъдростАз съм на страната на Путин и щом той е сметнал че една кюрдска държава ще пречи на Иран и Сирия там значи да ги трепе там Ердоганчо.
90
14
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ало,турчеещите се българи,спрете се бе,нали знаете,че пилците се броят на есен,като сте зяпнали какво казал ердоган,и вие му вярвате,само,че действителноста е съвсем друга,но няма да я чуете от турска срана,че кюрдите са наритали днес аскера с ракети.
89
5
 
23
 
! Отговори
да би мирно седело преди 6 години
Kюрдите се полакомиха за петрола на севроизточна Сирия. Караварите им дадоха лъжливи представи и сега ще си сърбат попарата!В района по-голямама армия от турската -няма. То и в Европа няма. Ако се разпалят нещата от новите питомци на янките ще остане само романтичен спомен!
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТИмаме руски Резидент който ще ни продаде на русия за жълти стотинки.
87
9
 
2
 
! Отговори
GIMZA преди 6 години
BEZ RAZRESENIETO NA PUTIN FESOVETE NE MOGAT DA MRIDNAT PO GRANITSATA S SIRIA TAKA CHE TROLOVTE MNOGO DOBRE ZNAYAT SITUATSIATA,VSICHKO E EDIN TETATIR NA SIZOFRENA RECO ZA MOJE DA PLAMPA PO MEDIYITE I DA PECHELI DIVIDENTI ZA IZBORITE PREZ 2019 GOD.
86
9
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Не Русия няма да ни даде, слава богу вече имаме президент който не хейтва Русия и да говори наляво и надясно че Путин бил зъл агресор.
85
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възниква резонният въпрос: Ако България изпадне в положението на кюрдите каква част от нея Русия ще хариже на Турция?Добре че сме в НАТО иначе ставаме на 2 части Задунайска Микрорусия и Северно-румелийска Турция.
84
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не е НАТО, кюрдите щяха да са вече в Анкара.
83
4
 
16
 
! Отговори
Напразно някой се преди 6 години
Напразно някой си раздава пари. Вчера наистина нямаха опорни и изчакваха.Каква е разликата между Африн и Газа че Турция само я осьждате.Америка не е НАТО тя е съвкупност от държави а и НАТО обяви че Турция е в правото си да си подсигури сигурността . На Америка по настоящем повода му го дьржат ционистите жалко за другата част от американците те само плащат сапунисани сметки, а тука *** техните платени артисти за фон на театрото си а театьра се казва ,,ПОТРОЛДЬРЖАВА''.
82
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър ход на Русия защото ако се проточи и кюрдите унищожат турците, Ердоган ще затъне .
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната сделка петрол срещу лов на кюрди.
80
12
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААвойната в Сирия спря Русия, запомни го. доган се биеше на страната на терористите.
79
5
 
13
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Нито един смислен коментар до тук.Събитията се развиха така.Отначало кюрдите бяха с Асад и Русия.След това се заиграха със САЩ понеже им обещаха държава,а само ги ползваха за пехота.Преди дни отказаха на руснаците да предадат нефта на Дей ез Зор и Африн на Сирия.Тоест пречат на териториалната цялост на Сирия,а това дори САЩ не го желаят.Иракчаните смачкаха своите кюрди сепаратисти за една седмица и САЩ гък не казаха.И тук това ги чака.Проляха много кръв но пак няма да имат държава.Тъжна история.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган не е питал Асад или Асад не му е разрешил.