Санкционна война: Русия унищожава тонове храна

150 000 руснаци могат да се нахранят с конфискуваните храни
Обновена: 24 яну 2018 06:44 | 23 яну 2018 22:52, Елка Василева
198
Санкционна война: Русия унищожава тонове храна
Снимка: архив, Reuters

Пресметнато според минималните медицински норми, с храните, конфискувани от руските власти заради антизападните санкции, биха могли да се нахранят 150 000 жители на Русия, пише "Комсомолская правда".

Бедняците в Русия са принудени да се изхранват на бунищата, а страната унищожава съвсем официално хиляди тонове качествени храни, отбелязва вестникът под заглавие: "Защо да се унищожават храните, засегнати от санкции, ако може някой да ги изяде?".

През 2014 г. в отговор на ограничителните мерки на Запада Москва забрани вноса на редица хранителни продукти от много западни страни. Според руски официални лица обаче контрасанкциите съдействат за развитието на аграрния сектор в страната.

"Идиотизмът се върши по една-единствена причина" - в Русия е забранено безплатно да се раздава храна. Ако човек сам си умре от глад, чиновникът няма да има никакви проблеми. Но ако пенсионерка се отрови със салам, получен безплатно, проблемите почват веднага. Къде го е получила? Кой е правил проверка? А платени ли са данъците за безплатния салам? - посочва "Комсомолская правда".

Всекидневникът припомня за 36 тона вносни тиквички и домати, унищожени неотдавна в Смоленск, за 37 кг луксозна италианска шунка, изгорени в Ростов на Дон, за изхвърлени 122 тона полски ябълки и круши. Също и за плячката, изземана от руски бракониери. В далекоизточна Камчатка всяка година унищожават тонове червен хайвер - "не по-малко варварство от самото бракониерство", възмущава се "Комсомолская правда".

По данни на ООН всяка година на планетата се съсипват една трета от всички хранителни продукти. Според оценки става дума за загуби в размер на 750 милиарда долара, припомня руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново *** манипулации.Знаете ли колко тонове храна ежедневно биват унищожавани от големите вериги само в България и то без никакви нарушения на санкции??? Не говоря за целия ЕС, само у нас??? С тези храни нима не могат да се нахранят хиляди хора???Ама не, тя Русия е лошата, а не гледаме около нас какво става. Пълен потрес за нашата журналистическа малоумщина!!!!
130
10
 
7
 
! Отговори
дресиране на ватенки преди 6 години
"Канибализмът също не е бил рядкост по времето на близо 900-дневната блокада(Ленин град)" И СЕГА ПРИ РЕЖИМА ПУТИН Е ТАКА:Бабата-канибал(68-годишната Тамара Самсонова от Санкт Петербург е заподозряна в убийството на най-малко 19 души в рамките на две десетилетия.) показа как е отрязала и сварила главата на последната си жертва....Pycĸи ĸaнибaл yбивaл xopa и изяждaл чepния им дpoбB гpaд Бeлинcĸи, Πeнзeнcĸи peгиoн в Pycия, пoлициятa apecтyвa cepиeн yбиeц, ĸoйтo ce зaнимaвaл c ĸaнибaлизъм. Ha мъжa ce пpипиcвaт нaй-мaлĸo шecт yбийcтвa, мaĸap зa тeзи yб
129
5
 
15
 
! Отговори
wild horse преди 6 години
Зареваха милите,че никой не им иска *** с гмо-та.Нали щеше да пропадне Русия,щеше да падне на колене,май кривички се оказаха сметките. нещата са много по-добри от преди,видях с очите си,качествена храна и най-важното,такава сплотеност на населението не съм виждала. Когато имаш кауса и достойнство страната ти ще оцелее,не ми се дава пример с нашата географска безгласна територия...
128
9
 
7
 
! Отговори
С една дума преди 6 години
Санкциите на Путин срещу Росия продължават...
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже беше споменат Горби, да кажа, кога презрях окончателно двуликия Запад. Гледах един филм за честване на някакъв юбилей на Юдата в Лондон. Проведе се в "Алберт Хол". Около Горби се въртеше Мила Йовович, точно в зенита си, знойна, красива. Пол Анка му пя на ушенце, почти като в кръчма. А някога така обичах Пол Анка! Иудушката се беше размазал от кеф! Голямо щастие цареше!
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ на летището ровят в багажа и изхвърлят всякаква храна.
125
20
 
13
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Кажи му "руснак" и не го обиждай повече. Той ЗНАЕ защо.
124
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си мислех, че и у нас незаконните продукти отиват я в екарисажа, я - под булдозерите. Значи са ме лъгали, давали са ги на бедните! Сигурно и хероинът и кокаинът, и екстазито са ги използвали за добри дела, а не са ги горели в пещите! А какво ни показваха, че горят? И къде по света не постъпват така, както в случая руснаците? Защо горят даже слонова кост, рогове от носорог, тигрови кости? Плюйте, това да ви е щастието в живота!
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До kokospaЗначи горките в едното отделение на портфейла си държат рубли, в друго - евро, в трето - левове! Там комуналните са много ниски! Не им е лесно, но знаят, че са на прав път. Дадоха огромни пари за къс срок да изградят отбраната си и сега знаят, че изборът им между масло и оръдия се оказа правилен. За да има кой да яде маслото, трябва да го има! И западняците ахнаха - от рухналата горбачовско-елцинска Русия се появи страшна сила, с която ще се съобразяват. Как им харесваше Горби само!
122
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До kokospaЦените на Билла Москва Домати 450гр 80 Рубли или килото е 5 лева по сегсшния КурсСвинска Плешка 229 рубли килото или 6,5лв за килоМоже да си изтеглиш Брошурката ако искаш от там взимам ценитеИ да Москава и Петербург са едни от НАЙ-СКЪПИТЕ ГРАДОВЕ ДОИ И В ЕВРОПА!
121
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До kokospaСедни си 2- колега1. Кажи ми колко е минималната заплата КЪДЕ - В Русия има сумата ти Региони и Автономни Областии Републики и минималната заплата е различна за всеки регион(същото важи и за средната)2. А95 до колкото си спомням е ОЛОВЕН БЕНЗИН на територията на РФ а всеки западен автомобил не го ползва и новите лади също(евро 5/6 стандарта) - тоест скъп е защото го ползват само старите коли - Да все още има ОЛОВНИ БЕНЗИНИ в РФ - ДЕРЗАЙКурса в момета е 56.4 Рубли (60-65 за 2017г)
120
8
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 6 години
До БобиСедни си ..слаб 2!Боби започни с нещо дето ти е ясно!Например кажи нещо за руските противогази,за камионите ..!Не коментирай Расия в която минималната заплата е 267лв(по курса) а от 15 12.2017 1 литър А95 на едро е вече 1.52лв.(по курса).не коментирай че цената на килограм свинско в Питер е 9.50лв.а доматите са по 4Евро!
119
1
 
4
 
! Отговори
до ОЙ преди 6 години
Конфискуваната храна (ако е годна) се раздава на хора, които са на помощи и на пенсионери с ниски пенсии. Ако бяхте от тези групи, щяхте да го знаете
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
i na zapad hvyrliat godna hrana za da dyrjat zenite visoki, koeto e po-jalko.
117
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ехх ЕкспертииКонтра Санкциите на РФ Правителство са въведени МНОГО ИЗБИРАТЕЛНО и наистина с една цел - да се разреши незаконно финансиране на Руския местен Бизнес и да се разреши незаконна протекция от евтин Внос.Ето ви пример как се намесват в бизнеса - Ограничава се вноса на яйца и пилешки продукти, спонсорира се Една "Малка" Птицеферма за 5 000 000 кокошкиФинансира се веригатаПроизводство Трактори - Зърно производител - Транспорт - Птице Ферма - Транспорт - Търговия Едро и Дребно
116
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
115, по същия начин Германия през 30-те е била оскотяла и обезверена, а Хитлер насочва фрустрацията на немския народ към евреите! После знаем историята! За щастие САЩ спасиха западна Германия от руска окупация! И ФРГ тръгна по пътя на демокрацията и капитализма! А разликата между двете някогашни Германии се вижда с просто око и до днес! Къде е бил руски крак и къде американски! Та, оскотяването не води до нищо добро!Единствената причина Путин да не започне ТСВ, е че Русия е крайно изостанала!
115
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина лки не сте забелязали, че от много месеци постът 111 е бот, който се копва под всичките ви новини? Или вие го пускате под всяка статия задължително? Знаете ли, че ЕС скоро време ще затваря сайтове с руска антиевропейска пропаганда?
114
3
 
18
 
! Отговори
ой преди 6 години
Аз да питам : 1.КЪДЕ В ЕВРОПА РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНО КОНФИСКУВАНА ПО САНКЦИИ ХРАНА ? 2.В ЕВРОПА САНКЦИИТЕ ПО ЛЕКИ ЛИ СА ? 3.САМО РУСНАЦИТЕ ЛИ СА ЛОШИ И ***?4.НИЕ ПО УМНИ ЛИ СМЕ И У НАС КАК Е ?5.КАКВО МЕ ГРЕЕ КАКВО Е В РУСИЯ- АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ТУМ КАК Е - ТОВА ЗАЩО НЕ СЕ ВПИСВА В КОНТЕКСТА НА СТАТИЯТА?????
113
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия соропитешки *** не престанаха да плюят като видиш че кака зе.лка е отдоло ти става ясно че са от пропагатдните материали наамериканцитепожелавам и да я стигне участа на българския пенсионер дето рови по кофитеа тя се загрижила за руските- то бива продажност ама това си направо за призапродажник без граници дето има доста номинираникато се почне от банкянското шопарче и цялата гейбераска кочинакаката заработва за лятото да има за моренцито татко сорос плаща
112
4
 
9
 
! Отговори
нормален преди 6 години
Възможно ли е толкова нескопосана политическа пропаганда. Може ли така да се обижда интелегентността на читателя. Не превръщайте и този популярен сайт в хунвейбинско датзибао от времето на Мао.