Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още!

Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър
25 яну 2018 07:10, Петя Славова
85
Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още!
Снимка: архив, Булфото

Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър в някои от големите търговски вериги. Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър, като средната цена за страната на най-масовия бензин е 2,09 лева. Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър, пише "Монитор.

Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик. Докато в обратната посока най-скъп е бензинът в големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот.

Само два от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2,13 лева за литър.

Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. Темпът няма да е голям, но със стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2,40 лева за литър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Зле сме преди 5 години
Значи, докато тоя смотан и продажен, жалък и *** народ, не вземе пример как се оправят нещата в другите далеч по-нормални държави - няма да стане нищо по-различно от преди. А именно - колкото и да ни качват цените - все ще се навеждаме, ще си плащаме и най-много да почнем от злоба да се крадем взаимно. НИКОГА обаче българина не насочи яростта си към когото трябва!!!!! Умира като гнусен роб от ден първи!!! Яд ме е, че не съм роден другаде!
71
2
 
1
 
! Отговори
Комуняга преди 6 години
По времето на Орешарски като струваше 2.80лв./л. не беше проблем!
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почна подготвянето за въвеждане на еврото. Цените на всичко лека-полека се вдигат, някъде неусетно, другаде ударно. Горивата по цени догонват тези в половин европа, качеството в пъти по-лошо. Цената на водата, природната газ, хляб, мляко и т.н.
69
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лукойл България - 60 МИРИАРДА ОБОРОТ0 ДАНЪК ПЕЧАЛБА0 данъчни проверки0 митнически контрол - един главен митничар, който се опита да го направи вече не е сред живитеЧестито на тиквите, обитаващи Лукойл Република България.
68
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментирали те има големи умници явно нямат коли или са прости злобари
67
12
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ако иска и 10 лева да стане аз спечелих от национална лотария и не ми пука
66
16
 
13
 
! Отговори
Давай нагоре преди 6 години
Дано да стане 3.00 лв/литър гориво и *** да мине на колело.
65
19
 
9
 
! Отговори
Курнелия преди 6 години
Бензина да стане 5лв. Данъка на старите коли да де вдигне 100 пъти и нещата ще си дойдат на мястото.
64
1
 
16
 
! Отговори
Bai hoi преди 6 години
В Европа дизела е 1.35 евро за литър, но ние нямсме техните качество и заплати...
63
6
 
16
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Е, щом експертите прогнозират няма даа ни се размине
62
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да поскъпва?Нали трябва да кърпим бюджета на Русия.
61
3
 
18
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Б.Х аз карам каручка с магаре.
60
2
 
49
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Който не знае-Валентин Златев строи нов хотел до неговия Хелиос...на мястото на санаториума в Слънчев бряг...та...трябват му стотинките от увеличението...гадове мръсни...трепане ви е малко...
59
2
 
41
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Трепане за Картела и политиците
58
52
 
26
 
! Отговори
малко по умен преди 6 години
Боли ме шпека колко е бензина. Явно е евтин, центърО задръстен с бараки, по границата лудница, по курортите мазало от коли. Всеки наспирал в градинки по тротоари, Ако можеха повечето хора и у хола щяха да ги вкарат. Това е като с цигарите, скъпи били, ами като са скъпи не ползваш бе, нито кола имам нито цигари пуша, взимам доста над средната заплата, имам пари за по приятни неща. Продадох наследствения апартамент и си взех близо до работата, сега си ходя пеша, има Метро наблизо.
57
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем падна самочувствието на Картела в горивата. Молят се за някоя стотинка отгоре, ако може да вземат от купувачите. Минаха славните времена, когато Картелът беше всесилен. Като кажеше - 2,60, това означаваше 2,60 и нито стотинка по-малко.
56
2
 
57
 
! Отговори
хх преди 6 години
В Стара Загора на Марешки е 1,89 , а газта е 0,94
55
11
 
29
 
! Отговори
Пенчо Шаша преди 6 години
Как малките бензиностации продават на ниски цени? Ами лесно - едно време кръщаваха бензина, но сега знаят че така няма да стигнат далече и правят следния номер - не издават касов бон и така прибират акциза и ддс-то. Финансовия министръ се бие в гърдите че е много печен, но се прави на ударен аз тези загуби от милиони, защото тези бензиностанции се държат от гербераси.
54
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото знаем Лукойл не е на Бойко а не е и български ! - жалвайте се на тези които го продадоха на руснаците.
53
8
 
49
 
! Отговори
SS преди 6 години
да де, ама и 5 лева да стане бензина, и пет пъти да вдигнат тока и водата и всички цени при същите заплати, пак НИКОЙ няма да протестира!Просто защото населващите България са всъщност офци, и гласуват за герберасти... И всеки си въобразява, че другите може да негодуват, ама той все някак си ще мине метър, ще се "сниши докато мине бурята" и други такива селски хитрости, и най-добре е да кротува и да си копа градинката. А не да излиза по улиците да протестира.Това е горчивата истина, която боли!