Северна Корея към всички корейци: Обединение!

Пхенян иска това да стане без помощта на други държави
25 яну 2018 07:41, Петя Славова
58
Северна Корея към всички корейци: Обединение!
Снимка: БТА

Северна Корея (КНДР) направи снощи рядко изявление, обръщайки се към всички корейци по света, като призова да постигнат пробив за обединението на страната без помощта на други държави, предаде Ройтерс.

Всички корейци трябва "да подпомагат контактите, пътуванията и сътрудничеството между Северна и Южна Корея", се казва в изявлението, цитирано от севернокорейски държавни медии. Пхенян обеща да смаже всички предизвикателства пред обединението на полуострова, пише БТА.

Още по темата

В изявлението, направено след съвместна среща на правителството и политически партии, се подчертава, че корейците трябва да се борят енергично за намаляване на военното напрежение и създаване на мирен климат на Корейския полуостров. Военното напрежение е сред основните пречки пред подобряването на отношенията между двете Кореи и обединението.

Видя се, че съвместните военни учения с чужди сили не помагат развитието на отношенията между Северна и Южна Корея, се отбелязва в изявлението.

КНДР не съобщи защо е била организирана срещата, но в изявлението се казва, че тя е целяла да подкрепи забележките на лидера Ким Чен Ун относно обединението на полуострова, направени в новогодишното му обръщение.

Пхенян подчертава, че тази година е от значение за Северна и Южна Корея, защото се навършват 70 години от основаването на КНДР. За южната Република Корея годината е важна, защото следващият месец страната ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
43, смешко, Русия е километри пред Щатите, както и пред по-голямата част от ЕС. Щатите са една от големите пречки Южна и Северна Корея да се обединят, но и това ще мине, хората не са глупаци и *** като мнозинството в Америка. А най-готино на рижия *** да му отнесат перуката с една ракета за довиждане.
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се обединят двете Кореи-ще стане една силна държава!!!
42
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Севера и Юга са типичен пример за държави които са имали нещо общо с Русия и съответно със САЩ.Южна Корея е била под крилото на САЩ и в момента е сред най-развитите и технологични страни в света.Северна Корея е била съответно под крилото на Русия и в момента е една от най-слабите икономики,бедна страна,с мизерстващ народ и никакво бъдеще,точно като Русия.Еми за какво говорим ?!
41
5
 
3
 
! Отговори
Bob преди 11 месеца
мерОдия :)
40
2
 
17
 
! Отговори
Да да! преди 11 месеца
"Двамата щяха да се разберат ако не беше третия."
арабска пословица
39
7
 
15
 
! Отговори
Как да стане?! преди 11 месеца
"обединението на страната без помощта на други държави"

Без САЩ? Те са на всяка манджа меродия - няма да го допуснат!
38
13
 
15
 
! Отговори
Объркан преди 11 месеца
Странно, бедните хорица от западнала РБ обсъждат и дават съвети на световната сила КНДР.
Четете си конвенцийката и не се излагайте пред чужденците. "Бедна" КНДР произвежда всичко, от стругове с цифрово управление, до гигантски самосвали /с изключение на самолети/ 1989 г. бе 18 милиона, днес са 25 милиона. Е нямат банани и тоалетна хартия.
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Do Анонимен28

Разликата между ГДР и КНДР е от небето до земята. Германците в ГДР много добре знаеха как живеят на запад от тях, Гледаха телевизия и слушаха радио излъчвано от ГФР. В КНДР телевизорите които са 1 на 100 семества и радиата 1 а 10 семейства са запечатани на определени станции и кварталните гаулайтери проверяват цялостта на печатите на всеки 3 дни. Ако печата е нарушен заминаваш до живот в трудов лагер да строиш бъдещето на СК.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ким много лесно може да обедини двете Кореи, достатъчно е да премахне военните постове от 38-мия паралел.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 28 Анонимен

ти наред ли си човече?!?
34
7
 
12
 
! Отговори
Do Анонимен28 преди 11 месеца
Германците,казваш,са ментално увредени щом се обединиха.Хапеш си задника,че хората без да питат ФАЩ,решават бъдещето си .
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде и тея дадоха на заден.
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Антикитайското бау-бау на Ким. Китай повече няма да допусне хибридни екскременти на рашките да му осмърдяват бащинията. За това бъдете абсолютно сигурни, дори ако трябва и да се прехвърли хребета на Урал.
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Икономически инвестиции от Южна в Северна корея и китайски модел на управление. Севрена Корея бързо ще стане богата страна. Скоро в България на стоките ще пише: Направено в КНДР.
30
9
 
18
 
! Отговори
КНДР ГИГАНТ преди 11 месеца
КДНР ГИГАНТ КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ СЕ ИСКА КНДР НЕ Е МАРИОНЕТКА ВАСАЛ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ШАНТАЖИРАНА КАКТО ИСКА ГНУСНИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ КОИТО НИ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ И ПРИДАТЪК В РОДНАТА НИ СТРАНА
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
айде и корея я "интегрираха".

какъв муй ги чака северните корейци, нямат си на идея.
след 30 години, когато един на друг ще си вадят нож, оцелелите ще си спомнят и доброто и лошото на "лошото време"
28
29
 
9
 
! Отговори
Сащ преди 11 месеца
Мисля, че е най добре САЩ да атакуват с ядрено оръжие, да заличи тази държава от лицето на земята и по този начин да избави севернокорейския народ от мъките му.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-голям интерес към корейският полуостров има Китай . За САЩ и Русия е място , където да си мерят влиянието след корейската война . Япония вече е владяла тази територия , но сега иска просто да търгува.....Добра идея е един народ да е в своята цялост , но скоро това няма да се случи !
26
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След 70 години мъка и комунисти ...най-после ще се предадат. Надявам се съда да бъде народа на СК. Успех.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е супер ! Искат, да се събират и да си помагат, а не да се карат.