Полша криминализира ползването на лъжи за Холокоста

Предвидено е наказание и за използване на израза "полски лагери на смъртта"
Обновена: 28 яну 2018 19:48 | 28 яну 2018 19:22,
104
Полша криминализира ползването на лъжи за Холокоста
Снимка: visualhunt.com

Полските власти са убедени, че разпространението на лъжи за Холокоста и нацистките престъпления трябва да се преследва и наказва. Това става ясно от изявление, разпратено днес от президентската канцелария във Варшава, предаде ТАСС, цитира БТА.

Президентският дворец коментира критиките срещу приетите на 6 януари от долната камара на парламента законови поправки, криминализиращи всеки опит да се представят поляците за съучастници в нацистките престъпления, включително използването на израза "полските лагери на смъртта".

Израелският премиер и външен министър Бенямин Нетаняху разкритикува вчера законопроекта. Лидерът на парламентарната опозиция в еврейската държава Ицхак Херцог прикани Нетаняху да отзове посланика й от Варшава за консултации. Израелското дипломатическо ведомство призова полските власти да променят текста, преди да бъде внесен за по-нататъшно утвърждаване.

Работата по проекта още не е приключила. Той трябва да бъде одобрен от Сената и подписан от държавния глава, за да влезе в сила, напомни днес канцеларията на полския президент.

"Бихме желали да обърнем внимание, че целта на закона е да предотврати лъжите и лъжливите обвинения срещу полския народ и държавата, както директно се посочва в законопроекта. Затова, ако критиците на проекта надигат глас, загрижени единствено във връзка с истината за Холокоста, то законопроектът не е в разрез с очакванията им. Издирването и документирането на истината, също както преследването и осъждането на лъжата, са действия, насочени към една и съща цел", се подчертава в изявлението.

Полша и Израел имат общи постижения в тази сфера, например това, че ЮНЕСКО призна исторически вярното название на германския нацистки концлагер Аушвиц-Биркенау, посочва президентският офис. 

"Работихме заедно по въпроса, заедно настояхме и получихме истината", се казва в документа.

"Затова днес всеки, който използва лъжливия термин "полски лагер на смъртта", не само скверни паметта на жертвите, но трови истината с лъжа, което трябва да се преследва и наказва. Същевременно всеки, чиито спомени или исторически изследвания съдържат истината за престъпления и недостойно поведение с участието на поляци в миналото, има пълното право на тази истина", добавя канцеларията на полския лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като толкова много се пише за жертвите в концлагерите няма ли най-после журналята да драснат два, три реда и за това кой финансира ( Рокфелер, Ротшилд, Дюпон и т.н.) оня с мустачките. Не е ли странно как една победена и смазана Германия става толкова силна и да се обяснява всичко само с наложения ред и трудолюбието на немците ми е малко смешно.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOVA KADETO GO SPOMENAHTE ZA JURGEN GRAF E MNOGO INTERESNO IMA I KNIGA KAK MOJEM DA SI JA KUPIM TAM SE SPOMENAVA KAK ONEZI S BAKITE NAPATVALI POTOZI OT IMIGRANTI OT TRETIAT SVIAT KAM EVROPA I ISKALI DA SZDADAT KASHA OT RASI I DA UNISHOJAT EVROPEISKOTO KORENNO NASELENIE NIE GO ZNAEM TOVA VECHE ZA MULTIKULTURALIZAMA MNOGO SHE E INTERESNA KNIGATA
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка лъжа за лъжливия холокост трябва да бъде криминализирана и преслезвана от закона.
26
5
 
9
 
! Отговори
do13 преди 6 години
Интересно как юдео-болшевиките са винаги против юдео-масоните,AMI NALI JACOB SHIFF PRASHA 20 MILIONA$ NA CHUVASHINA LENIN I KHAZARINA TROTZKI OT USA BANKITE TAM KHAZARITE SA SAZDALI PALEN KONTROL NAD AMERIKA I ZELTA E BILA KOLONIZAZIA NA RUSIA ZASHO V KPSS OT 118 CLENOVE NA PARTIATA SAMO 4 SA RUSNAZI DRUGOTO KHAZARI 1ARMENEZ I NIKOLKO OT BALTIISKITE REPUBLIKI
25
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрген Граф, швейцарски журналист и писател е осъден на затвор заради книгата си "Митът за Холокоста" - може да се намери и на български в интернет. Получава политическо убижище в Белорусия, после в Русия, в момента живее в Москва и се издържа като преводач. Остава някой да започне да твърди, че Беолорусия и Русия, страните пострадали най-много от хитлеризма са защитници на Хитлер и нацистите.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A на търг ще пуснат ли пещите и газовите камери? Защото 6 милиона за няколко години, това означава извънземно КПД, ако отчитаме, че говорят истината.
23
2
 
18
 
! Отговори
маларт преди 6 години
Вижда се кой разпространява лъжата "полски лагери". Гузен негонен бяга. Нас все ни тикат пред носа онези евреи от Македония и Одринско. Добре че Михаел Бар Зоар е честен български евреин и разказва истината
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Te лагерниците от Белене си мълчат защото са скромни хора, затова няма сайтове, книги, филми и шествия за Белене, скромни хора разбираш ли... сега ми стана ясно защо няма нищо за Белене, просто били скромни хората, браво, добри хора.
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде са сайтовете и филмите за жертвите от Белене, накой може ли посочи такъв филм, или сайт, или някой от близките на жертвите да е написал книга, как се казват книгата?
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO POLSHA S TEZI NAGLI HAZARI SAZDATELIAT NA IZRAEL KOLKO VOINI SAZDADE KOLKO MANIPOLAZII KOLKO MILIONA JERTVI ZAMINAHA ZARDI FAMILIA ROTSHILD
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те лагерниците от "Белене" не са като вас веднага да се обяват за "активни борци" и да искат привилегии.Не са ***.А наскоро излезе една книга за концлагер "Белене". Има я навсякъде.
18
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гермар Рудолф прави химически изследвания на почвата където на няколко десетки квадратни метра са заровени телата на 2 милиона жертви на Холокоста. Не намира никакви останки от органична човешка материя в почвата и е вкаран в затвора. След него никой не се осмелява да прави изследвания.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18 ИМА И ФИЛМИ И САЙТОВЕ КОЛКОТО ИСКАШ
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много професори, учени, общественици, писатели и журналисти които лежат в затворите на Германия------------------------------КОИ СА ТЕЗИ , ДАЙ ИМЕНА
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и червените сатанисти да лъжат за себе си няма да могат да излъжат никой. Защото вече има интернет и там си пише и за концлагерът "Белене" и за всички техни престъпления срещу човечеството.
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма публични дебати за Холокоста? Има много професори, учени, общественици, писатели и журналисти които лежат в затворите на Германия, Холандия, Франция защото техните научни трудова за историческтеи събития от това време не съвпадат с официалната версия. Нали при демокрацията има свобода на мнениото, защо не организират с тях дебати по телевизията и други историци да ги опровергаят с факти, ами най-демократично ги вкарват в затвора.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как юдео-болшевиките са винаги против юдео-масоните, но винаги пропускат да отбележат своята юдейска същност, като се започне от Маркс (Мордохей), мине се през Ленин (Бланк) и се продължи до наши дни - Путин (Шеломов)?Винаги юдео-болшевиките са били сатанисти масони и винаги са лъжели, че не са."По делата им ще ги поснзаете".
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите май доста са послъгвали инсе стреснаха нещо. :-) Интересно. Много интересно.
11
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Белене е имало всичко на всичко към 2 хиляди затворници, криминални престъпници осъдени за корупция, спекулация, кражба на държавно имущество, лагерът е бил затворен 60те години по нарежедане на Тодор Живков.
10
0
 
8
 
! Отговори
Някъв си там преди 6 години
До 1 в грешка си. Продадоха се на САЩ.