Екзотика? Русия предлага космически разходки за туристи

Удоволствието за 10 дни ще струва под $100 млн.
1 фев 2018 22:27,
61
Екзотика? Русия предлага космически разходки за туристи
Снимка: Архив, Reuters

Русия възнамерява след няколко години да предложи на туристите космически разходки на цена под 100 милиона долара и "удобни пътешествия", предава Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията се позовава на директора на руската корпорация "Енергия" Владимир Солнцев. По неговите думи държавната компания е констатирала, че съществува търговски интерес за подобни пътешествия в космоса на цена до 100 милиона долара.

"За първия подобен турист цената сигурно ще бъде под 100 милиона долара", заяви Солнцев.

Корпорацията "Енергия" конструира корабите "Прогрес" и "Союз", които се изстрелват към Международната космическа станция, подготвя нов модул за орбиталната станция - НЕМ, като работи и над бъдещия модул НЕМ-2 с възможности за приемане на космически туристи.

Последният е с капацитет за 5-6 души, снабден е с удобни кабини, тоалетни и интернет. По думите на Солнцев той ще осигурява максималния възможен комфорт, който може да се предложи в космоса.
Към този проект интерес за партньорство са проявили от американската компания "Боинг".

Туристите ще могат да осъществяват космически разходки при 10-дневен максимален престой на МКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са най-добрите в космическите, военните технологии и физиката!
50
2
 
2
 
! Отговори
До Изгърбич преди 6 години
Ти у ред ли си е, оли ;)))Можеш ли да ми направиш поне базово инженерно сравнение на двигателите на ФАУ и дори някоя от по - старите поколения ракети, които руснаците изстрелват в космоса? Само факта, че поставяш руската космическа програма в един пост с фау говори за силнен интелектуален недоимък ;))) Забелижи, не говоря за инженерен - него явно го нямаш напълно. Говоря за интелектуален. Требе да си много *** ориентиран за да не изпитваш нужда да поровиш в интернет преди да постнеш глупост
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако не си писал срещу Русия в интернет, дори те връщат жив обратно. ;)
48
5
 
3
 
! Отговори
РУСКИ ПРОСТИТУТКИ преди 6 години
ще има ли..ха.ха
47
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Боби.... целата истина за веуиката космическа програма я има в радиограмите на комаров при прибирането му на земята. И, айде да пропускаш нравоучително-свидетелския изказ на ефрейтор от запаса на 4 ракии. факт е че некои страни по далече от щурмгевер, фау 2 и фиат 124 не са мръднали.
46
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До БерлинДва космически апарата са се разбили при руснаците - 4 човека загинали(1 и 3)три космически апарата са загубени при САЩ Аполо 1 изгоря при тестове и загинаха 3 човекаА по-късно загинаха 14 човека в двете катастрофи със совалки Като совалките загинаха след десетки успешни полети а Руските Възход и Съюз при първите си полети.
45
1
 
4
 
! Отговори
До 46 добра новина преди 6 години
Ама май е твой празник па са опитвсш некой да та оправи. А, скъпи ми соросоджендърчо ?
44
7
 
1
 
! Отговори
добра новина преди 6 години
точно на днешния празник на всички русофили.
43
2
 
8
 
! Отговори
ФАКТИ преди 6 години
SpaceX са смешници-30% по-ниско КПД заради ненужните опити за кацане-висок риск на полетите поради ниско качество на изработка и опасни процедури породени от пълна липса на опит-трагично примитивно технологично нивоДори вече се отказват от кацанията - последните ракети ги разбиват в морето.Има си причини американците да летят на Руски апарати до космическата станция ама не обичат да ги казват публично - "не можем да направим ракета".Ако хора ще ходят на Луната, то ще е заради Русия.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е технологичен прогрес. Не глупостите на американците и разни частни компаниики дето се мислят за голямата работа.
41
4
 
8
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
До Берлиня кажи колко жертви има руската и колко американската косм.програмааз по скоро на американска совалка не бих се качил...
40
12
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Земля в илюминаторе... хахаха, смях в залата! Аз бих дал пари, за да не ме качват в съветски космически апарат. Още ми се живее... аахахаха. :)))
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате пътуване в Космоса и имате пари за харчене?Това може ,да се случи в реалност ,само и единствено ,ако се обърнете към правилните хора от ,,РОСКОСМОС"!Ако пък искате виртуално пътувате до Луната и далечни Планети и Галактики обърнете се към НАСА.Дори и Холивуд им завиждат за доброто актьорско майсторство,и само по политически причини на актьори ,като псевдоастронафта Армстронг,не са получили ,,Оскар"
38
2
 
9
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ХАЙДЕ ПОЧВАЙТЕ ДА КЛЕПАТЕ,ТОВА МОЖЕТЕ ,ТОВА ПРАВИТЕ,ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ МРАЗЕЩИ ПРОГРЕСА ЩОТО ИДВА ОТ РУСИЯ,ДАНО ПЪРВИТЕ ПЪТНИЦИ ДА СА ОТ ХАМЕРИКА И ДА РАЗБЕРЕ СВЕТА ЗА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ПРОГРЕСА,КОЙТО Е ОБЩО НЕ САМО НА ЕДНА СТРАНА,КАКТО СЕ ДЕЛЯТ РУСОФОБИТЕДОБРЕ ЧЕ И НИЕ ИМАХМЕ ВЪЗМОЖНОСТ,НО ВЕЧЕ СМЕ НА ДЪНОТО И САМО ЧЕ ЧЕТЕМ КАКВО СТАВА..
37
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е готова да предложи всичко след няколко години. По същия начин един приятел ми иска заем, понеже другата седмица очаква сделка за 20 хиляди...
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Доктор по физикаСтига намаля IQ-то на човечеството, спести си първобитните коментари.
35
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До SpaceXРашките така и така трябва да дадат тези пари (за разработката) заради собствената си програма както воена така и икономическа. Защо да не спечелят едни чисти пари от това?Капсулата няма да е 3 а 5-6 местна. Търговското затоварване няма да е 3-4 тона а 1000кг колкото 5 човека да се намират на орбита една седмица и готово - Орбитален туризъм
34
19
 
4
 
! Отговори
Доктор по физика преди 6 години
*** продължават с пропагандата за космическите полети. Летенето в космоса е невъзможно! Има достатъчно образователни клипчета, в които може да видите какво става с жива и нежива материя, когато е във вакуумна камера. Да не говорим за невъзможността совалка да се мине незипечена през термосферата и убийствената радиация. И Гагарин, който прави невъзможно кацане - приземява се на мястото, от където е излетял. И има само звукозапис. Е, с времето имаме клипчета на космонавти в басейни и т.н
33
5
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ето че Русия е готова да предложи това, което една супервъзхвалявана американска частна фирма още не е успяла да направи - престой в космическа станция. Подходяща тема за тези, които искат да напишат нещо срещу Русия и Путин.
32
16
 
5
 
! Отговори
Манголов преди 6 години
Давам 100 милиона за билет на Путин до Луната и още толкова, да не го връщат обратно!