Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
35
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 149Да така е Холандия и България не пуска в момента в Шенген, но всичко е въпрос на време, а вас никога няма да ви пуснат в ЕС. Вие не сте европейци вие сте азиатци и работа в Европа нямате. Така, че само ще стоите вън и ще подсмърчате.
133
3
 
34
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Обичам руснаците и ги уважавам за разлика от американци и европейци. Може би съм руснак. Ти генетично може би си от Столипиново. Вашите майки обичат тях.
132
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До exЗначи може и без ЕС
131
2
 
33
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До ОсманИ като, модерен турчин, сложи забрадка на жена си , нали.И ти самия пусна брада и мустаци.Също, като идола ти Ердоган!Нали така?????
130
0
 
34
 
! Отговори
ex преди 6 години
Но има шанс!Разиграваме една ''Война'' УЖ!Ние с халостни патрони уж превземаме Цариград и те турците до там си стават автоматично в ЕС!!!!Защо не?!По-късно и други територии!Заега Европа!
129
5
 
32
 
! Отговори
ГЕЙ БАНЬОВ преди 6 години
...има само работни съдрани *** от СОЦ- строежите на Тато... и некой и друг скинат ***!Парите му --ГИ ВЗЕ ПАРТИЯТА ЗА ДА "ПРИВАТИЗИРА" КОРНИ...И ЦК/бсп!Остана му само , голия "червен ***"....!
128
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Горд БългаринНе си прави труда да им обясняваш, че турците са необразовани и неквалифицирани.Един пример ще дам, и повече не ми се обяснява.Имам колега от Турция, живеещ 22 години в страната в която и аз живея от 18 години.Та моя колега, идва на инструктаж за работа с преводач, в банки и всякакви държавни институции само с преводач.Единствено може да си напише името, да каже здравей, добро утро и такива елементарни работи.Учил е само 4 години, това казва всичко.
127
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Холандия изтегли посланика си от турция. Това говори ли ти нещо или чалмата ти пречи да го схванеш? Нищо простено да ти е толкова си можеш, толкова ти е капацитета..Ама тя Холандия и българия не пуска в Шенген. Проумяват ли го или само си пръцкаш в потурките?
126
3
 
36
 
! Отговори
До Кюрд преди 6 години
Турците нямат проблеми с кюрдите, Турция е толкова на турците колкото и на кюрдите. Има проблем с Кюрдската комунистическа партия максисти след 90 те приемат идеите на някакьв американски евреин социалист. Обрьщат се на другари , сьс всички пороци практикуват и льгат че ще основат велик Кюрдистан. Продали се се на дявола а то се интересува от петрола и излаз на море. Единия вариант загубиха другия Асат ще спре. И стават без конвертируеми маши.Икономическия грабеж пресекат ли свършва филма.
125
3
 
33
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 140Може да нямат сега, но ще имат в бъдеще. САЩ няма да оставят така нещата повярвай. А и да не вярваш ти пожелавам дълъг живот, за да станеш свидетел на това, което ти казвам. Въпроса е вас дали ще ви има? САЩ не търпят предатели, а вие сте точно такива. От друга страна и руснаците ще ви го върнат стига да дойде момента, който не е точно сега. Сега правите алъш вериша, но това няма да е вечно така. Ще ви пляскат и едните и другите, защото се въртите ту насам ту натам.
124
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали папата ще го погали по ф-са?
123
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 хиляди жени са били убити от мъжете си в Турция за 2017 г.
122
3
 
34
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До СЛАВА НА ЕРДОГАН 130Още един луд. НИКОГА НЯМА НИТО ДА ВЛЕЗЕТЕ, НИТО ДА ПОМИРИШЕТЕ ЕС. То не е каквото вие искате, то е каквото ЕС реши, а той ви го каза много ясно турция НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЕТА В ЕС. Днес Холандия изтегли посланика си от турция. Това говори ли ти нещо или чалмата ти пречи да го схванеш? Нищо простено да ти е толкова си можеш, толкова ти е капацитета.
121
3
 
34
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Може и да има българска кръв у мене. В това няма нищо лошо. Но не се чувствам българинКато ви чуя гайдите направо ми става лошо. Чуя ли тъпан, зурна и саз кръвта ми кипва. Всъщност съм полу-татаринОт Крим са предците ми
120
2
 
39
 
! Отговори
ex преди 6 години
За съжаление,Българите не знаят колко е силна Турската Икономика:((.Да речем,че чисто икономически е прибризително 12 пъти колкото Българската,а Армията на Турция(за съжаление) е 16 пъти по-могъща по въоръжение и поне 10 пъти по-числена!На този фон да скачаме е чисто самоубийство!!!!!
119
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманКюрдите нямат държава.
118
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган се е пазарил с Папата като на битак в Измир.
117
1
 
33
 
! Отговори
bojeee преди 6 години
Йерусалим е старото име на Пловдив. Изобщо Евреи няма от много векове, а хазари. Никакъв Израел не съществува в момента, а това е пълен театър и държави като Иран много добре го знаят, даже те казват: Израел ли??? Няма такава държава на това място там и казват, че при първа възможност, ще помогнат на палестинците да си върнат територията. Шанс.
116
1
 
35
 
! Отговори
Гей Баньо преди 6 години
Ти май не си чувал,че в МКС има български електронни уреди..Ахахаха, имал уреди в МКС. Абе чоджум, поинтересувай се малко. Турция има собствени спътници. Цял свят ви се смее и ви взима на подбив ***.
115
3
 
33
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До exОще един шизофреник изникна. Тоя пък се сравнява с Китай. А бе ти пи ли си хапчетата? Китайците ако се изплюят само по един път върху вас и вие ще се издавите. А за икономика изобщо, какво да говорим. Китай е залял светът със своята продукция, а вие турците къде сте тръгнали? Та вие една махала в Китай не можете да задоволите със стока. Смешниии.