Федерер успя! След повече от 5 г. пак ще е №1 в света!

Той спечели 1/4 финала в Ротердам и свали Надал от върха
Обновена: 17 фев 2018 08:35 | 17 фев 2018 08:32, Елка Василева
25
Федерер успя! След повече от 5 г. пак ще е №1 в света!
Роджър Федерер. Снимка: Reuters

Роджър Федерер продължава да твори история и от понеделник отново ще бъде №1 в световния тенис!

Победата на Маестрото на 1/4финала на турнира в Ротердам срещу Робин Хаасе с 4-6, 6-1, 6-1 означаваше, че той ще свали от върха големия си съперник Рафаел Надал, който лекува контузия след Аустрелиън Оупън и не играе.

Така 5 години и 106 дни, след като за последно бе начело, Федерер ще започне 303 седмица като лидер, макар и вече да е на 36 години. Забележително, тъй като той ще бъде най-възрастният с подобно постижение!

Швейцарецът се наслаждава на истински ренесанс от началото на 2017-а, след като за този период два пъти спечели Аустрелиън Оупън, триумфира отново на Уимбълдън, за да стигне до 20 титли от Големия Шлем, а освен това взе победа на силните турнири от сериите Мастърс 1000 в Маями, Индиан Уелс и Шанхай.

В Ротердам Федерер имаше известни затруднения срещу 42-ия в света, като загуби първия сет, но след това не му остави абсолютно никакви шансове, като на полуфинала чака победителя от сблъсъка Андреас Сепи – Данийл Медведев. При нов успех и ако Григор Димитров победи Давид Гофен, Роджър ще се срещне с българската звезда в играта в битка за титлата.

Федерер оглави за първи път ранглистата през 2004-а година. Сега преднината му е малка и Рафа Надал, който ще играе в Акапулко, може бързо до се върне на върха, но поне за още известно време първото място в световния тенис отново е запазено за легендата от Швейцария.

Спортни новини четете на gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 6 години
До МироТова е вярно, но има още един такъв играч от близкото минало - Пийт Сампрас
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми той и Бекер така на преклонна възраст ги млатеше младоците, като едвам-едвам се местеше по корта. Без да се напряга и без излишни движения ;)
16
2
 
11
 
! Отговори
Миро преди 6 години
Но ако ви прави впечатление, никой не каза - а, той стана пак No.1 защото Надал, Джокович, Мъри са контузени! А когато Григор стана No.3 и пред него бяха само Надал и Федерер, полувин България се изсипа да омаловажава това постижение - голяма работа, бил станал трети в света щото големите ги нямало ..... манталитет, кво да правиш!
15
1
 
13
 
! Отговори
Миро преди 6 години
Федерер напълно заслужава цялото признание което днес му отдава света!Дали е най-великият в тениса,историята ще покаже!Сръвнения с Макенроу са напълно глупави!Говорим за различни ери!Като конкуренция,като технология,днес тениса е много по бърза и динамична игра от времето на Макенроу.Да не говорим,че по ред причини много от топ играчите имат физическа издражливост която по времето не Манкенроу са виждали само във филмите за Супермен!Това прави постижението на Фед още по велико!!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Федерер играе най-правилния тенис, който човешко същество може да играе! Ето затова може и до 50 да ги млати. Той не напряга като Надал например, ударите му са плавни и съобразени с човешката физика. Затова всички други които с нечовешки усилия успяха да го бият няколко пъти, сега изпокапаха и са пред прекратяване на кариерата си. Добре е че Григор копира поне форхенда му, та също рядко се контузва.
13
6
 
23
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Прав си. Григор цяла година а се срамува след Миналогодишния турнир в София и му се налага ще да обяснява защо публиката в Родината му се се стои основно от див-аци, освирквайки съперниците му като на селски мач.С това стана известна България в целия тенис - свят.Явно на момчето не му се иска да го преживее още веднъж.
12
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си познал. Най-великите тенисист за всички времена се казва Джон Макенроу, ама вие едва ли се е го чулиВтори след него е легендарният Бьорн Борг, ама вие и него едва ли го знаете.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз да бях на мястото на Димитров и аз нямаше да играя в София. Това публиката да крещи все едно е на селски мач може да е приемливо в България, но не е приемливо за спорт като тениса. Иначе всеки реве че ЕС, политици, работодатели и т.н. не се отнасяли с вас като с европейци. Ами тогава не се дръжте като африканци!
10
0
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Просто Велик!!!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
СА преди 6 години
До Що за държава сме?Напълно си прав за народеца,ама тук все пак говорим за спорт и тук имат място цифрите и постиженията,а не патриотизъм,идеализъм и т.н.!!
8
0
 
30
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Просто най-великият тенисист за всички времена! Поклон!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краля.
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 Напротив пост 2и3 са прави!А България загива защото такива като тебе срамуващи се от простолюдието /макар и те да са от него/са взели власта и използва народеца за своито забогатяване !
5
13
 
14
 
! Отговори
Шуменският Деко преди 6 години
Кой пък реши, че Дршо има нещо общо с Дядя Федя?
4
7
 
18
 
! Отговори
Що за държава сме? преди 6 години
Четейки пост 2 и пост 3 ти става ясно защо България загнива.Ниска интелигентност, неграмотност и ПРОСТАЩИНА. Да-да, в такъв индивид се превърна българина през последните години.И искаме образованите и възпитани нации да ни приемат като равни?П.П.Без всякакъв коментар!
3
7
 
12
 
! Отговори
са преди 6 години
До АнонименКой бе,нашия ли?!Тоя ако имаше нещо общо с Федерер,Федерер трябваше да е около топ 20 най-много!!
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А малкия Федерер как е, рамото му добре ли е вече?
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТенисфенНевероятно,но той продължава да се развива и това е много добре за тениса въобще