София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!

"Всяка държава с дълга история има широки духовни граници"
14 мар 2018 08:50, Елка Василева
168
София към Анкара: Границите са утвърдени с договори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Всяка държава с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат извън физическите.

С тези думи външното ни министерство коментира думите на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в "духовните граници" на Турция.

Още по темата

В позицията на външното ни министерство се казва, че ако политическата реторика в отделните държави избере по някаква причина да се връща към миналото, то почти винаги може да очертае граници, които се отличават от сегашните.

От МВнР обаче припомнят, че в действителност днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от всички държави и не подлежат на съмнение, нито на преразглеждане.

България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни отношения, не правят изключение от тези договори, отбелязва външното ни министерство.

Ердоган заяви на 11 март в реч в град Сакария, намиращ се в Северозападна Турция, близо до Черно море: „Искам лично от моето име и от името на турския народ да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния”.

"Пращаме нашия поздрав на всички страдащи и потиснати наши братя в Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и Мостар", каза Ердоган и подчерта: "Тези градове физически са разположени в други страни, но те са част от нашите духовни граници. Същността на Турция не се побира на 780 хиляди квадратни километра", заяви турският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
Коджабашев преди 6 години
До АнонименКви хора умрели в Каталуния ?Може да са умрели когато миналия век пратихте партизани там .Сега не са умирали Каталунци имаше само 2-3 леко ранени с палки.
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От резолюцията трябва да отпаднат гоненията и преследванията на православни и православието!Както и физически или психически тормоз на гражданите изразили свободно мнение.Ако искат да ги съдят,но не и да прилагат Менгелевски,фашистки методи.В Каталуня,а и не само там умряха хора.
104
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко не върнем турското - те сами ще си го вземат!На тебе да ти откраднат нещо и си го върнеш обратно - крадец ли си? Какъв си?
103
1
 
5
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
До АнонименКво е подписано чиляк?Никой не е забранявал Православието в ЕС!А любимите ти комунисти събориха 3000 църкви само в България...
102
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SPQRПодписана е без знанието на народите,държавите и без обсъждане.Ето ти за резолюцията преследваща православието и свободните мнения на хората -Източник от комитета по международните въпроси в Европейския парламент потвърди, че поправката в настоящия й вид е внесена след срещата тези дни на Ангела Меркел с Барак Обама без всеобщо обсъждане на спорните моменти, т.е. всички депутати са поставени пред свършен факт.Като цяло резолюцията е нарушение на свободата на словото.
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСТАЛИН-ТИТО-ДИМИТРОВ..................................
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТурското трябва да се връща! Това е гениалното на Ердоган!
99
1
 
4
 
! Отговори
Гого преди 6 години
А на нас Българите в духовните ни граници са Мюнхен, Лондон и най вече Чикаго и 300 хиляди "потиснати" братя и сестри във ветровития град
98
8
 
9
 
! Отговори
Ислямът е обречен преди 6 години
Ислямът се кланя на аллах и на Мохамед, но не и на Твореца Бог! Турция е обречена на изчезване! Единствено православието изповядва Бог! И доказателствата за Божията помощ са много! България през хилядолетията е преживяла много, но макар и разорена, потъпкана и унижена съществува и днес, а могъщи империи са изчезнали! Българите сме един от най-древните народи в света и като истинно вярващи Бог няма да ни остави да бъдем унищожени!
97
5
 
8
 
! Отговори
разумен преди 6 години
До льотчикБългарея да се даде обратно на Турция. Заробени, освободении презаробени!!!При наличието на 500-годишен управленчески опит и изключването на кланетата!!!Докъде ни докараха освободителите-крепостници. Само национални катастрофи!България отвсякъде разпарцалосана с участието на Русия!
96
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 6 години
абе дайте информация за другарката лъжа нинова, къде е, колко човека спаси, на колко помогна след дъждовете,колко одеяла раздаде,...... и т.н., ами цял ден не сте писали за нея.
95
1
 
6
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Лелее колко болни мозъци има тука :)
94
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам нищо притеснително в речта на Ердоган.Ние също често говорим за бесарабски българи и западни покрайнини.Какво толкова?
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SPQRДа,забранили са православието и са подписали документ за гонения,преследвания срещу православието в ЕС.Виж добре статията,там ти дават имена,дата,кои иституции,всичко което се отнася до преследването на европейските граждани,ако мнението им не хареса на управляващите и това е реалност,а не фикция.
92
0
 
9
 
! Отговори
Планинец преди 6 години
Духовни граници ли! То и българските са от Одрин и Дедеагач до Ниш и Лесковъц и от Констанца и Тулча до Кукъс и Гостивар. Но проблемът е че гърците имат войска, а не стават за войници, ние сме добри войници, но нямаме войска. Така че ако тръгне аскера към Източна Тракия и Кърджалийско ние само ще гледаме. Докато се съберем запасняците аскера ще е навлязал в Стара Загора и Кърджали, както и в Ксанти.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СЛАВАСлавата си е слава за сметка на загиналите...
90
1
 
4
 
! Отговори
SPQR преди 6 години
До Анонимен"Свободен народ" Брато тия сайтове са долна пропаганда в тях писаха и че ЕС забранява Православието или че Исландия дава 5000Е/месец за мъж .Не знам мислех ,че няма отицателно IQ и минимума е нулата ,но явно греша...
89
1
 
13
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
Въпрос на време беше новия падишах да извади големите претенции.В Кърджали били потиснати? По-скоро са им промивани мозъците.
88
0
 
0
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
До обективенименно кюрдите в доховните си граници си живеха мирно опита им за физически такива ,е проблема...
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква полза,че има граници,когато вътре в страната ни управляват турци в момента?С подставени лица и турски олигарх.Италия също иска да излезе от ЕС,"Свободен народ" -"БОМБА В БРЮКСЕЛ! ИТАЛИЯ ИЗЛИЗА ОТ ЕС! Рим търси помощ от Москва!" svoboden-narod.eu/