Чехия, Словакия, Швеция: Нямаме общо с "Новичок"

Те отхвърлиха руските обвинения за отравянето на Скрипал
17 мар 2018 22:08,
83
Чехия, Словакия, Швеция: Нямаме общо с "Новичок"
Снимка: Архив, БТА

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на говорителката на руското външно министерство Мария
Захарова, че те биха могли да бъдат източниците на невротоксина, използван срещу бивш двоен руски агент и дъщеря му в Южна Англия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Захарова каза в ефира на телевизионния канал "Россия 24" днес, че най-вероятно източникът на невротоксина е самата Великобритания, Чехия, Словакия, Швеция или САЩ.

Днес по-рано Русия обяви за персона нон грата 23 британски дипломати, които в срок от една седмица трябва да напуснат страната. Освен това закри генералното консулство на Великобритания в Санкт Петербург и прекрати дейността на Британския съвет в Русия, съобщи министерството на външните работи, след като посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу бе извикан в руското външно министерство.

Шведската външна министърка Маргот Валстрьом написа в Туитър, че "енергично отхвърля неприемливите и неоснователни предположения".

Чешкият външен министър Мартин Стропницки определи изявлението като "абсурдно обвинение".

Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон, бе допълнено в съобщението на министерството.

Изгонването на британските дипломати е в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 руски дипломати във връзка със отравянето в Англия на бившия руски шпионин и дъщеря му.

Лондон обвини Москва, че стои зад покушението срещу Сергей Скрипал и Юлия Скрипал, извършено с бойно отровно вещество, създадено в бившия Съветски съюз. Москва категорично отрече да има нещо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
27
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Утрее ГОСПОДАРЯТ на света ще седне още веднъж на трона..Ура за Владетелят на планетата...целият запад и зад океана на колене пред Господаря...
23
13
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Правих секс със едно улично куче преди 2 години на Острова и също *** под един мост да живее българо-саксонската дружба само САЩ.
22
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако полицията не предприеме мерки, аз лично ще уведомя Европейската комисия какви животни живеят в БГ! ИПтата ви са ясни за турско-руския собственик на този сайт. Дано *** изхвърчи при любимата си рООсия в най-скоро време! баси нещастния народ!
21
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо обръщат внимание на бръщолевенията на руската ....Шекерова./Шугър/да питат нас българите,ние и знаем на тая колко и е умът.
20
11
 
30
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Путин накара целия свят да му обяснават, че нямат сестра Путин е велик държавник, а БГ е циганизирана западна колония разбита страна от третия свят.
19
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова допусна огромна грешка, трябваше да посочи като евентуален източник и България. Българското правителство щеше да поеме вината в името на вечната дружба и проблемите на братушките по този казус щяха да свършат.
18
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам ви е ясно, че руснаците не са посочили на случаен принцип точно тези държави. Това означава, че въпросните държави или са в състояние да изработят химикала, или разполагат с необходимите съставки, възможности или запаси, за да се стигне до произвеждането на отровата.
17
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин увеси клевета като умряло куче на врата на най-демократичните държави, обвинявайки ги в собств. си смъртни грехове.Русия се разпада и губи човешки образ. Не съм вярвал ,че ще деградира до такова жалко и унизително положение. Все пак 21 век сме. И когато дойде денят на разплатата джуджетата в Кремъл ще виснат от Спаская башня.....
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугите на Англия се страхуват, че Путин ще отмъсти за Скрипал и затуй не си признават,
15
7
 
27
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Британските тайни смешници казваш, които половин век още не знаят кой уби Георги Марков.
14
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осъровитянската коза хиляда пъти ще съжали че се заяде с руснаците и реши да си прави ПР на техен гръб.
13
4
 
16
 
! Отговори
Съдията преди 6 години
"До СъдиятаТо това е грешка от химикалката на писателката."Не е грешка, хонорарче е. :)Имат си план, трябва да го изпълняват. Платени ***.
12
28
 
6
 
! Отговори
рубашка преди 6 години
До 14. Виж какво, пич, айде не се прави на по-голям от британските тайни служби, щото си много смешен. Ти си просто някакво невзрачно русофилче и не се опитвай да се направиш по-висок от джуджето, което си.
11
34
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Баххти тъпите руснаци, пак излизат с изтъркани стари номера от типа "А вие защо биете ***?". Не ви ли е срам, бе, още малко целият свят ще ви сочи в наглите муцуни "Вие сте", ама не, комшията беше. Зомбирани ***.
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атакиста, ела в Братислава да се изрепчиш поне веднъж:))) Словаците добре се оправят с б.о...клуци като тебе. Още полицаите ще те почнат, ако преди това не са те линчували, 10то разреден български ***!
9
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарава е използвала думичката "вероятно". Защо ингилизката вещица може, а Захарова да не може????
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Името на газа е чешко. Нищо чудно чехите да са го създали. Те и без това са си евреи и си падат малко ***.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно ли ви е, бе, треторазредните. Десеторазредните.
6
6
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Новичок се създава от безвредни сами по себе си съставки, които се използват широко в земеделието.Това означава че всеки химик който е запознат с химическата формула на веществото може да го създаде без да има никакви проблеми с набавянето на съставките.Мисля че разследващите трябва да насочат усилията си по всички които имат интерес от неговата смърт не само Русия.Скрипал лежи 5 години в Руски затвор преди да депортират.Ако са искали смъртта му могли са да го очистят в затвора !
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно е либета за китки; Баба Меца ще ви клеца у гъсеца..