Отравянето на Скрипал е атака срещу ценностите

Британският посланик в Русия говори пред медиите
Обновена: 17 мар 2018 12:51 | 17 мар 2018 12:49, Александър Попов
138
Отравянето на Скрипал е атака срещу ценностите
Снимка: Reuters

Британският посланик в Русия Лори Бристоу каза днес, че отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания е атака срещу международните ценности, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
"Винаги ще правим това, което е необходимо, за да защитим себе си, съюзниците си и ценностите си от подобна атака, която е не само срещу Великобритания, а срещу основаната на правила международна система, от която зависи безопасността и сигурността на всички страни, включително Русия", заяви Бристоу пред репортери, след като беше извикан в руското външно министерство, за да бъде информиран, че Русия ще изгони 23 дипломати в отговор на обявеното тази седмица решение на Великобритания да експулсира 23 руснаци.

"Тази криза възникна в резултат на ужасяващо нападение във Великобритания, опит за убийство на двама души, с използване на химическо оръжие, разработено в Русия и необявено от нея пред Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), както Русия е била и е длъжна да направи съгласно Конвенцията за химическите оръжия", каза той.

Според него Великобритания е дала възможност на Русия да обяви използваното в Солсбъри вещество пред ОЗХО, "но това не е било направено", предаде ТАСС.

"Както заяви министър-председателят на Великобритания, ние не предприемаме мерки срещу руския народ. Голяма част от работата на нашето посолство е насочена към развитие на отношенията между народите", заяви Бристоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът пренадлежи на запада. Той развива , той храни, той дърпа циливизацията напред. Останалите са банда балалайки хрантутещи св от хората. След Украйна и България трябва да има 5 метра бетонни стени и да се сложи край на тая маумунщинаа. Ще гледаме тука 100 години режими и глупацции.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 100 Какво е мнението на хората в нета в Англия по случая или коментарите са заключени?
85
2
 
20
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Какви ценности при тия, когато националният им спорт е лицемерието!
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ценности?Кви ценности може да има един предател продажник? Наглосаксонски?
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 85А твоята "реакция" само потвърждава следването на "опорните точки" по подготвената провокация срещу Русия! Така леко може да се обвинява САМО АКО САМ СИ ПОДГОТВИЛ ОБВИНЕНИЕТО! И научи най-сетне ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО - ПОЛЗАТА ОТ ЕДНО ДЕЙСТВИЕ СЕ "ОСРЕБРЯВА" САМО ОТ ИЗВЪРШИТЕЛЯ!!!! И засега САМО нагло-саксите ИМАТ ПОЛЗА ОТ ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК (да ми простят пострадалите, дано се оправят!). Макар да се съмнявам, ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ няма да им позволят да оживеят, за съжаление! НЯМАТ ПОЛЗА!
82
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саксонците са лъжливи и арогантни до глупост. Що държави съсипаха и що народи страдат заради ненаситната им алчност да притежават света. И англичани и американци се бяха наточили след Елцин да лапнат Русия, но Питин им показа с..н пръст.
81
3
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Скрипал не е отровен от руснаците,а от развалена храна в ресторанта !
80
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не чух Британия да се възмущава за международните ценности, когато ЦРУ ликвидираше иранските учени с атентати.
79
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реакцията на Кремъл е де факто признание за осъществяването на зловещия терористичен акт срещу беззащитни хора в мирно време. Още по-отвратителен е факта, че Скрипал е убит по най-подъл начи след като е сключено джентълменско споразумение за освобождаването му от затвора където е излежавал присъда за провинението си.И още по-голяма подлост на поръчителя на убийството е, че той също е ченге, което говори за престъпник, който няма аналог дори и сред ислямистките главорези !
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ценностите на този свят отдавна са затрити !Модерният свят, банки корпорации и тн. се погрижиха за това. А Скрипал ... Е прашинка във войната на империите. пешки ще падат , за да растат империите. Великобритания е избила толкова народ колкото и всяка една империя..
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарушава педофилските и кръвосмешенски ценности на британците.
76
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я да питам аз , не трябва ли русия да обвинява острова че техен гражданин е отровен на тяхна територия а не англия да обвинява русия , ако англичанин бъде отровен в русия , русия значи трябва да обвини англия за това , или аз съм много *** или тия англичани са се побъркали
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи....в краварията шеф на цру стана главен секретар, а на шпионите шефкиня направиха ЗАСЛУЖЕНА САДИСТКА ОТ СЕКРЕТЕН ЗАТВОР В ТАЙЛАНД! И тя лично е извършвала изтезания и се оправдава с това, че това било "полезно" за борба с терористите (като че ли това не са техни "дечица"!). И всички я подкрепят! И тия ще ми плещят за някакви еуро-атлантически "ценности"!!!! Явно или нас смятат за чалнати или техните глави вече са кухи и вятърничави (меко казано разбира се).
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме кой първи е разработил и използвал ядрено оръжие и именно той реве против всички притежаващи такова. При положение, че всяка страна може да си произведе химическо оръжие, не виждам защо се клепа по първата страна произвела този вид вещество. Още повече, че учения работил върху него живее в друга страна.
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия и ценности ,на това ли му викат британски хумор.
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада и ценности тоя явно се шегува
71
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАМИ ЗАЩО РУСИЯ СЕ НАТИСКА ДА ПОЛУЧАВА ИНВЕСТИЦИИ ОТ ТОЗИ КАФЯВ ВЪЛК?
70
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ценностите да криете 30 години пакистанци изнасилващи деца, за да сте политкоректни?!? Големи ценности имате наглосаксонците.
69
23
 
5
 
! Отговори
Англия и САЩ преди 6 години
Отърваха рассия от лапите на Хитлер Алкашите трябва да лазят в краката на Белите и да ги целуват защото без САЩ и Англия днес щяха да говорят немски, а те тръгнали да ги тровятЧерни пияни неблагодарници- тва е раша тъдей
68
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От север нищо хубаво не е дошло. Стара Българска поговорка.