Пловдивчани в ужас от убийството на Красимира и децата й в Канада

Жертвата имала 2 години връзка с убиеца
Обновена: 17 мар 2018 07:31 | 17 мар 2018 07:30,
96
Пловдивчани в ужас от убийството на Красимира и децата й в Канада
Снимка: Facebook

Съседите в Пловдив на убитата Красимира Пейчиновски и две от трите й деца се оказаха в неведение за случилото се.

Възрастна жена от квартал "Кючук Париж", където убитата в провинция Онтарио пловдивчанка е живяла, разказва пред "Монитор", че била "много добро и отзивчиво момиче".

"Тя на мравката път правеше... Помагаше на майка си Иванка, взимаше я там, в Канада, по шест месеца, издържаше я", говори през сълзи Петкана Георгиева.

39-годишната пловдивчанка и синът й Рой Пейчиновски на 15 г. били убити на място от основния заподозрян за зверството Кори Фен.

13-годишната й дъщеря Веналия Пейчиновски била открита в много тежко състояние и починала по-късно в болницата, разказва какво се е случило приятелката на Красимира Ваня Димова.

"Аз я сънувах снощи Краси. Сънят ми бе объркан, а около нея имаше други хора, имаше деца. Дойде в съня ми, за да ме успокои и ми каза: "Всичко ще бъде ок", разказва Ваня.

Още по темата

През 90-те години на миналия век тя и семейството на Красимира живеели врата до врата в блок в „Кючук Париж” в Пловдив. Ваня заминала за Канада през 1992 г., а Красимира пет-шест години по-късно.

И двете били част от пловдивската трупа за джаз балет, в която играели по различно време. Съдбата ги събрала отново на чужда земя и те възстановили приятелството си.

Красимира била едва на 19 г., когато отишла в Канада. Там изкарала курс за козметичка и започнала работа. Оженила се за македонеца Васил Пейчиновски, с когото имали три деца – две момичета и едно момче, но след време се разделили.

Връзката на Красимира с Кори Фен била 2-годишна, казва Петкана Георгиева и добавя, че "дори в най-уредените държави стават трагедии”.

Според приятелката на Красимира Ваня Димова истински късмет е спасил най-голямата дъщеря на Красимира от убийство. Момичето имало шофьорски курс и затова не било вкъщи.

Зверството станало по обяд. Колежка на Красимира я потърсила у тях, защото пловдивчанката не отишла на работа. Отворил й окървавеният Кори. Колежката се усъмнила и повикала полиция.

„Искаме промени в законите, така че жертвите на домашно насилие да бъдат защитени. Ще инициираме такава промяна в законите на Канада след този случай”, коментира Ваня Димова, която и в момента живее в Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнго жени искат да си дресират мъжа,като домашен любимец ,на повечето не се удава!
52
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една жена не е длъжна да седи цял живот с мъжа си, след като не се разбират. На много мъже им се иска да си имат собствени робини до живот.
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oзверени коментари на гнусни и завистливи хора тук ... от къде знаете кой какъв е бил, че така да коментирате? Жената иа право да живее където си иска
50
4
 
4
 
! Отговори
бумбарник преди 6 години
До Шоптоя *** мекик си е баш от Столипиново
49
14
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
В тоя Кючук Париж или ги тепат, или сами се тепат. Какъв е тоя квартал? Нещо като Столипиново ли?
48
7
 
10
 
! Отговори
. преди 6 години
Макето е дърт, тая е търсила младо и нпомпано.
47
7
 
14
 
! Отговори
ТРИМОНА МАЙНА преди 6 години
Да беше се стояла на Сахат тепе да бере какули и джинджили а не да лиже сиропираните ляшки на кленовия пън , сега Ваналия щеше да е жива и да се казва Иванка а Рой Рангел .
46
2
 
18
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
И какъв закон щеше да спаси жената от убийство? Някои хора се чудят какво да правят.
45
11
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 6 години
Не ни занимавайте с български кобри тръгнали да завладяват света с оная си работа. Вижте имената на децата и само Веналия и Рой ...Какво българско има в тези?
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,тя е от тия "цветните" .Там това е нормално.Бащицата не е кафяв а просто талибан .Тоя отзад с брадата и татусите нали?То е ясно всичко.Взровоопасна комбинация.
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Домашното насилие е проблем .Мъжете като по -силни физически, често издевателстват над половинките си."Жените, като по-ербап психически, често издевателстват над половинките си. Но психическия тормоз не оставя външни следи, нали? После все мъжете лоши, при положение, че определен тип жени могат да изкарат и най-кроткия мъж от кожата му.Тук случая вероятно не е такъв. Анаболното хапче очевидно не бива.
42
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента дават по Нова.тв поредната дето неможе от две години да си види децата отвлечени от съпруга й в Йордания ли, Мангалия ли не разбрах, но е някаква арабска държава! Кажи й българка и не я обиждай повече
41
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провинциалистите си мислят че морето е до колене.
40
4
 
13
 
! Отговори
Асен преди 6 години
Някои жени си мислят че могат да правят с мъжете каквото си искат. Внимавайте за рисковете на "живото предаване".
39
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната българка отдала се на западна ***. Толкова ли не останаха нормални мъже, та хубавите ябълки все прасетата ги ядат. Бог да ги прости жената и децата! Поне децата да се бяха спасили, много тъжно наистина.
38
3
 
18
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ТАКИВА РАБОТИ В УРЕДЕНА КАНАДА НЕ СЕ СЛУЧВАТ. СТИГА ЛЪЖИ И ИЗМАМИ.
37
9
 
18
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 6 години
Нит съм ужас нито ме вълнува коя бивша градска е убита по света. Тая е заминала още на19 и е скъсала и с България и с Пловдив. Защо да ме вълнува? Който замине вече не е от нас ... А с какво й е помогнала истанбулската конвенция?
36
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам откъде се навъдиха толкова простаци.Все жените им виновни, даже и като са убити заедно с децата.
35
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е че по демографски причини българската проказа изчезва,лошото е, че част от нея се разпространява по света.Но пък лесно се претопяваме.
34
6
 
19
 
! Отговори
Гоце преди 6 години
Македонците да не се правят на умни защото са трето качество българи.