ООН: Бързи действия, за да не остане Земята без вода!

В Бразилия започна Световният форум за водата
20 мар 2018 08:40, Петя Славова
31
ООН: Бързи действия, за да не остане Земята без вода!
Снимка: БТА

В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям брой политици и специалисти, събрали се в бразилската сто

лица, призоваха за по-бързи действия, за да не започне да страда Земята от недостиг на вода, предаде Франс прес."Просто няма време за губене", каза при откриването на осмото издание на форума

президентът на Бразилия Мишел Темер.Страната, където се намира 18 процента от годната за пиене вода на планетата, страда от 2012 г., в североизточната си част, от най-продължителната суша в своята история, отбелязва Франс прес."Има консенсус - животът на Земята е заплашен, ако не спазваме границите на природата", предупреди Темер, цитиран от БТА.

ООН представи изключително тревожен доклад, според който близо половината от населението на планетата, 3,6 милиарда души, живее в райони, където може да няма вода най-малко един месец в годината.

Според прогнозите броят на застрашените хора ще достигне 5,7 милиарда през 2050 г.Форумът, който се провежда до петък под мотото "Да си поделим водата", е събрал 40 000 участници, сред които петнадесетина държавни ръководители, 300 кметове от целия свят, както и десетки учени и еколози.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Ffhh преди 1 година
40 000 туристи множко са кой плаща масрафа и самолетните билети. Не си ги плащат сами нали
27
1
 
0
 
! Отговори
ли преди 1 година
ей туй оон много нагло лъже бе от ден на ден става все по зле това не е организация това един от най големите вируси на планетата
26
1
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
До Анонимен

И колко струва засаждането на тоя пояс кой ке го плати кой ке го работи.Глупости Няма време за колко години десетилетия ще стане.Ама те не искат и да го засаждат те искат социал и фиктивен брак в Германия Франция и да цоцат помощи за 2-3-4-10 дете плюс да докарат роднини с по 12 деца които да растат в гетата и да краднат квот могат щото е ясно че няма да ги приемат в МИТ първи в списъка!Решението е бомбено-химическо!Няма равни хора това са глупости!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната заплаха за Европа, с изключение на Гърция, Италия и Испания, не е обезводняване, напротив, валежите ще се увеличат.
Основната заплаха за Европа са климатичните емигранти от Суб-Сахарска Африка. Те и сега напират през Средиземно море като "клети бежанци".
Решението, за което говори една служителка на ООН, нейтана мечта, е засаждането на пояс от подходящи гори южно от Сахара.
Клко подходящи за тази работа са прииждащите в Европа "бежанци" - напълно аклиматизирани, без никакви компетенции
24
1
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
До Жо

А бе нема вода у Африка тия като останат без вода и с таква раждаемост ще се накАчат у лодката и ще дойдат в Европата която е най-малкият по площ континент и е ясно че неможе да приеме цяла Африка.Тогава кво ше праиш те питам.ОСвен икономическата обосновка че 80% от тях няма да работят а остатъка който работи ще върши нискоквалифициран труд който ако не бъде заменен с машини то ще е труд с ниска стойност.Кой че ги рани и плаща лекарства те носят спин колко струва лечението му?!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жо

Има различни технологии за обезсоляване на вода, най-качествения е копиране на естествения цикъл на водата или изпаряване и кондензация, най-широко изполвания е чрез филтри, използва се и електролиза и т.н. Въобще днес няма пречка да се обезсолява морска вода в крайбрежните райони, да не е евтино, но е повече от възможно.
22
0
 
4
 
! Отговори
Жо преди 1 година
До Факт!
ОСРОВИТЕ Малта и Гозо нямат реки и езера. Те са в топ 10 на най-безводните населени места. Въпреки това, там живеят около половин милион души, които развиват земеделие. Има инсталции за преработка на морска вода. Пре посещението ни в Малта местните ни казаха, че водата от чешмата става за пиене, но по-добре е да си купуваме бутилирана. За къпане, пране и тоалет нито за минута не сме оставали без вода.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Георги Ламбуров

Ама те не казват, че примерно водата се е изгубила и поела нанякъде другаде нанякъде вследствие унищожаване на горите или други полезни човешки дейности. Те казват, че направо изчезва.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водата да не би да се е изпарила в Космоса бре ?
19
2
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
До ognyanz

И кой че я плати тая технология кой че ги изгрАди тея станци кой че,....Много сме и раждаемостта е ниска при белите и умните църните май.уни са ненужна то-р нямаме нужда от тях резане на то.ките му е майката ка.тра.ия!На цяла Африка и Азия ако трябва тия са ненужни!Те са по-малко хора!Не ни трябват!
18
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Въпрос на технология е да се получава питейна вода от океанската. Да финансират подобни проекти.
17
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен

.......от общата вода на планетата, 97 % е солена в моретата и океаните, 2.5 % е във ледницитем и САМО 0.5 % е в реките и езерата.
16
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ГЕОРГИ Е МНОГО ПРАВ - НОРМАЛНО Е ВСЕКИ ЕВЕНТУАЛНО ДА ВЪЗПРОИЗВЕДЕ СЕБЕ СИ И ТОЛКОЗ! И ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ СПОДЕЛЯМЕ С НЯКОЙ, КОЙТО СЕ РАЗВЪЖДА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО, И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ ОБИКНОВЕНО НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТАЗИ ПАПЛАЧ, ОСВЕН ДА ПЛЮСКА И ДА СЕ.....?
15
1
 
4
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 1 година
ПО-МАЛКО РАЖДАЙТЕ

БРАЗИЛИЯ ВЕЧЕ ГОНИ 200 МИЛИОНА ДУШИ

ПОГЛЕДНЕТЕ КОСМИЧЕСКИТЕ СНИМКИ > ПОЧТИ ЦЯЛАТА АМАЗОНСКА ДЖУНГЛА ВЕЧЕ Е ИЗСЕЧЕНА, ЗА ДА СЕ ДАВАТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПАРЦЕЛИ НА ПОСТОЯННО УВЕЛИЧАВАЩОТО СЕ НАСЕЛЕНИЕ

В НАЙ СЕВЕРО-ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА СТРАНАТА ВЕЧЕ СЕ Е СЪЗДАЛА ПУСТИННА ЗОНА, КОЯТО БЪРЗО СЕ РАЗШИРЯВА
14
3
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 1 година
Няма да споделям вода с никого.Намалете раждаемостта в ...... Африка.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната колосална глупост за еко-био фанатици - събрали се някакви "специалисти" , разбирайте хипи-гей зелени талибани и разни мазни политици, да реват като женички за неща от които не разбират нищо, а целта е кристално ясно, да усвоим едни пари и да изрекетираме балъците. Земята щяла да остане без вода - да се смееш ли, да плачеш ли! Псевдонаука, тотална деградация, връщаме към времената на фанатизъм, лов на вещици и т.н. Има много начини да се обезсолява вода, а сушата е климатичен цикъл!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки организъм се изчиства от пара_зитите си. Тъй като планетата ни е жив организъм, а ние очевидно сме вредни парази_ти, земята просто ще се очисти от човечеството.
11
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Земята няма да остане без вода, вода ще има само няма да става за пиене. Замърсяването на водите не може да се ограничи. Всякакви отрови се разтварят във водата и се натрупват в растенията и животните, с които хората се хранят.. Общо взето сме бай бай.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин България е на режим на водата, обаче още не ни увира главата
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водата на Земята е практически константа. Проблемът е с нейното правилно разпределение в отделни райони, включително и количествата на валежите, с възможността й да се задържа в подпочвения слой, с нивото на Световния океан, отделно нуждите за индустрията. Консуматорското общество е големият враг на водния цикъл.