Снимките, които никой не трябва да вижда! Градежът на Стоунхендж

Нищо от онова, което виждаме, не е останало недокоснато
23 мар 2018 16:30, Александър Попов
104
ancient-code.com

Источник: http://mirtayn.ru/fotografii-stounxendzha-kotorye-nikto-ne-dolzhen-byl-videt/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Снимка: ancient-code.com

Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра. Намира се в средата на равнината Солсбъри, графство Уилтшър, Великобритания. Строителството на рова и землената част е датирано около 30 век пр. Хр., а на каменното съоръжение към 24 – 21 век пр. Хр.

Този древен паметник е свързван с множество загадки, но една от тайните е изненадваща - стоящите камъни, които виждаме днес, са били инсталирани преди повече от 50 години, след многобройни реставрации, които продължават повече от век.

Според ново проучване, направено от археолози и геолози от Университетския колеж в Лондон, камъните са били донесени от хълмовете Присъли Хилс, в окръг Пемброукшър. Това място се намира на 225 километра от паметника, а процесът на транспортиране на камъните продължава от 20-те години на миналия век. За съжаление, изследователите не са в състояние да посочат точното местоположение, от което са били взети тези камъни.

Повечето хора обаче не знаят, че известният Стоунхендж, който виждаме днес, в действителност е възстановен няколко пъти. Както снимки, така и видео доказателства потвърждават, че камъните действително са били инсталирани там само преди 50 години. С други думи, това е "римейк".

Сайтът ancient-code.com твърди, че паметникът, който виждаме днес, е възстановен през 1901 година. Тогава процесът на възстановяване довел до голямо възмущение и поради това рядко се споменавал в официални източници.

Уилям Гауланд наблюдава първото основно възстановяване на паметника, което включва промяна в позицията и фиксиране с бетон на камък № 56, тъй като е щял да падне. Изправяйки камъка, той го премества на около половин метър от първоначалната му позиция.

По време на реставрация през 1920 г. Уилям Хаули разкопава близо до Old Sarum и открива отделна структура от шест камъка с наклон навън. През 40-те и 50-те години Ричард Аткинсън, Стюарт Пигът и Джон Ф. Стоун извършили многократни разкопки на това място.

През 1958 г. камъните отново са възстановени - три от Камъните на Сарсен (Sarsen Stones) се преместват и се инсталират на специално подготвени площадки. Последното възстановяване е извършено през 1963 г., след като камък номер 23 от кръга на Сарсен пада.

Авторът на множество статии за Стоунхендж Кристофър Чипиндейл признава: "Нищо от онова, което виждаме в Стоунхендж, не е останало недокоснато".

Друг изследовател - студентът Брайън Едуардс, пък откри редки снимки на Стоунхендж: "Твърде дълго хората са били в неведение за възстановяването на Стоунхендж. Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Стоунхендж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де е г-жа Габриел ,дето щеше да изкорени фалшивите новини????
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То на британците всичко им е фалшиво- и Стоунхендж и обвиненията за Скрипал.
55
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието и самата статия така са поднесени ,че остава впечатлението за нещо фалшиво , но редакторът си измива ръцете хитро..ами това си е ваш прочит читатели , сякаш ние не сме възстановявали Царевец, Плиска , не е укрепван Мадарския конник ..? вечен е мавзолеят на Ленин , построен от прахората в зората на човечеството , когато се е пръкнала комидеята...ех , из..ме..кя..р..чета , дето татковците ви ви изучиха в тази пуста Англия, ха сега плюйте я- хак и е!
54
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спорде снимките това което виждаме днес няма нищо общо с това което ни лъжеха през годините. Датирало преди христа ама на куково лято. На снимките се вижда истината. Докога бе докаго ще лъжете света бе енгилезите? Така ни лъжат и за Русия че отровила шпионина си. Те ако искаха да го убият защо ще ви го дават на вас? Вашта .... нема да казвам каква е....а!
53
4
 
19
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Ха минавал съм от край тях десетина пъти и все не съм се наканвал да вляза да ги огледам.Просто съм си буца признавам.Все за извън земни си мислех до сега гледайки ги на живо........То пак лъжа било английска....Сега за скандала с Русия,как да им повярвам?
52
8
 
25
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Англичаните винаги лъжат. Дори и стонхеджа им е фалшив. Изработен в Китай.
51
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Гагарин не е летял. Един ден ще научим кой всъщност е бил първия космонафт.
50
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази "новина" е дошла от руските земи. Сега там са в голяма любов с Англия и затова им правят тез комплименти.
49
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪВ НОВИТЕ ЕПИЗОДИ НА ДОСИЕТАТА Х ОБЯВИХА, ЧЕ ВЕЧЕ В УЧЕБНИЦИТЕ НА САЩ Е ЗАПИСАНО, ЧЕ КАЦАНЕТО НА АМЕРИКАНЦИ Е БИЛО ФАЛШИВО НА ЛУНАТА :D:D НАС МАЛКИТЕ ХОРА НИ НЯМАТ ЗА НИЩО :D
48
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоунхендж 9 идеалната мишена за топол-М
47
7
 
19
 
! Отговори
АНГЛИЯ преди 6 години
ЧЕ ТАМ ВСИЧКО Е ФАЛШИВО..ДЪРЖАВА БЕЗ ИСТОРИЯ ИЛИ ПЪК ПОДМЕНЕНА ТАКАВА..
46
8
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Хахахха, той царя се оказа гол, че и май и не бил и цар хахахахах Да не се окаже че и пирамидите са от същия бранд?! Хахахаха
45
12
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Прехвалният Стоунхендж се оказа като Борисов 3, един брутален фалшификат!
44
10
 
31
 
! Отговори
% преди 6 години
Няма по големи мошенници, измамници и интриганти в Европа от англичаните!Който е живял в Англия и е общувал с англичани го знае!псдребноБритания пренаписва не само своята история, но и историята на други държави и народи!Видиш ли англичанин - бягай, пл---юй през рамо и се прекръсти!!!!!
43
2
 
35
 
! Отговори
До 26 и други преди 6 години
Каква реставрация бе? Какво ще реставрираш на камък2 Намерили камъните на друго място и никой не знае как разположени. Направили им бетонни фендаменти и ги подредили както си искат та да е интересно.
42
4
 
12
 
! Отговори
Добри са лъжци преди 6 години
The mystic of stonehengeHow could the ancients build stonehengeAlien Technology???- Ето как :DЛъжат мръсниците, преяждат с луканка!
41
30
 
8
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
До 24Не си ли виждаш генома, дето е доправян векове по-късно от нашествениците по нашите земи.Отново празно самочувствие!И когато Англия е влъдяла Света, нашата държава е била във родилните мъки.Да ви имам самочувствието. И после гърците били малаки и нямали нищо общо със елините. А ние какво имаме със българите на Аспарух? Едното име, дадено от незнайно кого през тъмния 17-ти век.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Има едно изобретение наречено писменост, с него могат да се научат неща без лично да си присъствал. Информацията е публично достъпна.
39
15
 
17
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
До 1588Масово е това "доправянее" и преправяне на историческите паметници.Добре, че италианците не са решили да възстановят Колизеума.То и по нашите земи е масово построяване наново - Царевец е построен наново, Балдуиновата кула е от 1934г., другото по-скоро. Да не говорим за развихрянето на Итонга ииз Плиска и на Божо историка.Та всичките коментари са: присмял се хърбел на щърбел.
38
7
 
30
 
! Отговори
666 преди 6 години
Както всичко в Англия и това е измама.