Заложниците във Франция са освободени, а нападателят?

Нападателят при двата инцидента е един и същи
Обновена: 23 мар 2018 16:03 | 23 мар 2018 13:58, Елка Василева
38

Пуснати са заложниците, взети в супермаркет в Треб, Южна Франция. В магазина е останал човекът, извършил нападението, и един полицай, съобщи Ройтерс, цитирайки кмета на града. Първите съобщения бяха, че заложниците са били осем.

По-рано днес мъж, който каза, че е от групировката Ислямска държава, взе заложници в супермаркет в Треб. Очевидец твърди, че той викал "Аллах акбар", влизайки в магазина.

По информацията на медиите похитителят е поискал освобождаването на арестувания за атентатите в Париж от 2015 г. Салах Абдеслам.

Френският премиер Едуар Филип нарече ситуацията "сериозна", съобщи Франс прес. За града е заминал вътрешният министър Жерар Колон.

Още по темата

Според различни френски медии има един или двама загинали при инцидента. Според вестник "Депеш дю миди" поне един човек е убит. Командирът на жандармерията Жан-Валери Летерман каза, че е много вероятно един човек да е загинал, но засега не може да бъде извикан лекар, който да потвърди информацията. Съобщава се за един или двама души, ранени при стрелба.

Номерата на автомобила, с който нападателят е пристигнал до супермаркета, е свързан с човек, известен на френските спецслужби, съобщи телевизия LCI.

По данни на очевидци мъжът е бил въоръжен с огнестрелно и хладно оръжие, носел е и гранати.

Случаят се разследва от контратерористичната прокуратура.

Преди това по информация на френски медии час по-рано същият човек близо до град Каркасон се опитал да блъсне с автомобил група полицаи. Той открил огън, ранявайки един от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
Пак миролюбивата религия се проявява !
15
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутевската измеет пак се е събрала на раздумка.
14
8
 
0
 
! Отговори
срочно преди 6 години
При предишнит е нагло престъпни широко рекламирани акции на полицейската мафия засякохме командващи униформените женски 100% подменени в телата от опасни терористи чрез спец наркотици.Тогав аобевяваха че с аубили жестоко "извършителите"след контролирано преследване.Точно такава женска засякохме при проверка на автомобили на МВР пееди години при обявена обстановка з апревоз на ядрено оръжие през Балканите от 1 часа през ноща.Засечените униформени нападнаха проверяващия ги чупиха колата
13
10
 
23
 
! Отговори
Толерантен Жител, ЕС преди 6 години
Ами нормално е, и мюсюлманите са хора, французите ги тъпчат и убиват в Африка, сега и те си отмъщават! Нека не прилагаме двойни стандарти! Решението на проблема е много лесно - като за начало, за да им покажем, колко сме толерантни, може всеки бял франзуцин да посъветва дъщеря си да се отдаде на някой мохамеданин! Като допълнителна интеграционна мярка препоръчвам и организирането на един мощен Гей-парад!
12
16
 
0
 
! Отговори
срочно преди 6 години
Полицейската мафия "Анти мюсулмани тренира" Обсебване и контрол чрез черен мирко имплант подаден нарочно на мюсулманин..подава от франция експерти срочнода се заловят командващи акцията
11
31
 
5
 
! Отговори
време е преди 6 години
Спящите клетки на Кремал пак се активизираха.Но санкции за нападението в Европа с химическо оръжие ще има.Ислямиста от Кремъл опозори Русия,и я нареди до Иран и Сирия.
10
1
 
25
 
! Отговори
Киро Х. преди 6 години
Очевидец твърди, че той викал "Аллах акбар", влизайки в магазина.-/1. Това не е възможно! Точка! Вие сте Ислямофоби!2. Дори да го е викал, не виждам какво лошо има някой да говори на висок глас на Майчиния Си Език, както Лютви Местан обича да казва! Та нали затова сме толкова толерантни в Европейския Съюз!!?
9
0
 
18
 
! Отговори
Jas преди 6 години
...още един обикновен и традиционен ден във Франция. Въпросът там не е дали ще се случват подобни "мероприятия", но кога и колко често. И понеже "правоверните" там са сса. минимум 8 милиона и с всеки ден броят им расте в геометрична прогресия е ясно като бял ден, че фтеквенцията на ислямското културно обогатяване ще е все по-висока. Наближава Велик ден и това е само предизвестие на "веселбата". Сега ще чуем Макрон как сплотява нацията и как няма да променят живота и ценностите си.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападателят ще получи убежище в Лондон, само трябва остро да се изкаже срещу Путин. Ще му дадат апартамент и пейка в парка в Лондон.
7
0
 
27
 
! Отговори
Додо преди 6 години
В магазина е останал човекът, извършил нападението...===================ХАХА, това директно кърти и печели приза за политкоректен израз на назоваване на Мюсюлманин Терорист, отдаден на повика за Джихад!
6
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Смирение....повторение...унижение....поведение....мултикулти..Хайл Мурксул! Ние ще умираме - в името на твоята пиянска идея!
5
1
 
27
 
! Отговори
бае ви Герги преди 6 години
*** що така бе, нали мигрантите са доволни от добрите франки, отишли са за по-висока култура и лйбов бе. Тъкмо да ги възпитате и те , бум и неви признават.
4
3
 
38
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Глейте ся аз съм бил във Франция ама не кат турист живял съм даже вече в малките градове и села имаш чувството че не си в Европа а в Пакистан.Белите мишкуват а по улиците *** до джагала тъмни субекти от цела африка и азия.Ужас е ужас!Все едно адът е слезнал на Земята!Но ако го кажеш на белите французи те обвиняват в расизъм и не говорят повече с теб.А ако си бял французин и го кажеш сигурно повече работа няма да видиш ако не те и за.олят!
3
0
 
37
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Цял час откаченякът се е разхождал и не е бил утрепан !!! Сигурно жандармите ги е било страх, да не му нарушат правата ! Баси и времената, в които живеем...
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да позная ли ? Терористите са от "религията на мира", "инженери и лекари", които Меркел пусна в Европа ? Исляма е психическо заболяване...
1
0
 
24
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Явно докторът не е намери достатъчно основания да издава смъртни актове!??