Скрипал писал до Путин, искал да се върне в Русия

Искал е да бъде помилван, твърди съученик на отровения шпионин
24 мар 2018 18:00,
79
Скрипал писал до Путин, искал да се върне в Русия
Снимка: Архив, Reuters

Отровеният в британския град Солсбъри бивш служител от руското военно разузнаване Сергей Скрипал е отправил преди години до президента Владимир Путин молба да му бъде разрешено да се завърне в Русия. Това съобщи днес британската медийна корпорация Би Би Си, като се позова на Владимир Тимошков - съученик на Скрипал. Кремъл опровергава тази информация, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Тимошков твърди, че е разговарял със Скрипал по телефона през 2012 година, когато бившият разузнавач, осъден в Русия за шпионаж в полза на Лондон, вече е живеел във Великобритания. Скрипал разказал, че е изпратил на Путин писмо, в което моли за прошка.

"Писал е до Владимир Владимирович Путин да бъде помилван докрай и да получи разрешение за връщане в Русия, защото там са майка му, брат му, изобщо роднините", заявява Тимошков и добавя, че Скрипал съжалявал за ролята си на "двоен агент".

На 4 март бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Лондон изгони 23 руски дипломати и обяви други антируски мерки, след което Москва предприе ответни стъпки - изгони от Руската федерация аналогичен брой служители в британското посолство, разпореди да се закрие генералното консулство на Великобритания в Санкт Петербург и да бъде спряна дейността на Британския съвет в Русия, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
писател преди 6 години
березовски също писа
46
0
 
1
 
! Отговори
5 преди 6 години
Вие четохте че той писа стига глупости
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много го избиха на морал тези същите англичани, които търгуваха с роби от африка и ограбваха колониите си... Къде им беше морала тогава?Жалки двуличници, така има се пада.
44
1
 
8
 
! Отговори
до номер 2 преди 6 години
като пишеш разбрах че не познаваш руската душа : изключвам еврей ,татари , кавказци и други от соц. страните . Когато бях студент 1964 - 1968 г. имаше случай избягал в Австралия по време на войната предател и осъден се прибира в Русия доста остарял : като каза искам тука да си умра .... та не всички в света са българи..
43
14
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 6 години
фейк! Искал да се върне в Русия?! Има ли нормален човек на този свят, който би избрал Русия пред която и да е друга страна/изключвам Северна Корея, Иран и Куба/?
42
3
 
5
 
! Отговори
На Сетовното преди 6 години
по света: Англия, Новичок Скрипалу нас: България, Нов Чук, Ваньо Алото и Мишо БиратаBG vs GB 2:1отделно водиме с един ранен Папа и един марков Георги!
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сбъднала му се е мечтата на скрипал! На остров, сред ***! Единствено няма палми и жените са шишкави, но нали е остров и нали местните са тъмнокожи! Явно когато е издавал колегите си, си е представял че с парите ще си живее живота по островите! Почти е уцелил!!!
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е пътник и без това. Дали за Русия, дали за Щатите, дали за Ония свят, нема големо значение.
39
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската душегубка ръси отрова из Европа !
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има някаква смътна вероятност да се върне в Русия, само че в чувал. И тъй като ще пътува в багажното отделение, ще му излезе и по-евтино.
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните го изсатрапиха, за да гръмне скандала, и да позамажат нacиpaнето с брекзита.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещал е, че ингилизите ще му скроят капата, и се е помолил за скатавка из необятната Русия, ноооо не му се е получило! Фактът е че и най-близките му не са искали да го видят!
35
2
 
20
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
"Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество."До сега в медиите се говореше,че са тровени с Новичок,казваха го точно и ясно,а сега се пише "с нервнопаралитично вещество",т.е нещо неопределено... После ще кажат,че не е Новичок,но с подобно действие върху човешкия организъм,а накрая може да не е руско и да са убити от Лондон..
34
1
 
1
 
! Отговори
6 преди 6 години
Това не е вярно той не писа лъжлива новина
33
3
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
сега ще има какво казала комшийката му, после класната му от гимназията ......смешни стават добре че наш ББ за сега е с акъла си..
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убит от режима защото Путин е одобрил да се върне в Русия.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИТ Е ОТ РЕЖИМА ЗАЩОТО Е ИСКАЛ ДА СЕ ВЪРНЕ В РУСИЯ И ПУТИН Е ОДОБРИЛ ТОВА.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"ТОЙ Е ПОМИЛВАН ОТ ПУТИН"---Добре, де, а нашенският Тиквун от Банки, дето ТРИ ПАПИ СА ГО (ПО)МИЛВАЛИ по това, което той си мисли, че му е глава?
29
1
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Какво става с педофилският скандал във Великобритания ? А с министъра дето блудствал с деца на яхтата си и след това ги убивал? Защо Тереза Мей не е следствена за укриване на престъпление ?
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е единствения, който иска да се върне.Един такъв като него даде интервю - срещна се с руски екип на френска територия и разказа, че британски "журналисти" го приканвали да запише изказване срещу Путин."Ти не знаеш ли, че си следващия" бил основния им аргумент.Това е една история съшита с много бели конци.