От избягалите затворници няма следа, издирването продължава

Полицията призова хората за съдействие
Обновена: 4 апр 2018 08:17 | 4 апр 2018 08:06, Петя Славова
131
От избягалите затворници няма следа, издирването продължава
Снимка: Прокуратура на Република България

Продължава издирването на двамата избягали затворници. Вчера следобед рецидивистите Радослав Колев и Владимир Стефанов избягаха от Софийския затвор.

Те са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с нож и огнестрелно оръжие. Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки.
 
Издирването на затворниците е започнало веднага, но по тях не е стреляно, защото затворът се намира в центъра на столицата. Оръжието, ползвано от бегълците, не е взето от охранителите, придобито е по друг начин, стана ясно вчера, пише "Дарик".

Още по темата

Затворниците от Софийския затвор произвели изстрели при бягството си. Полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие.

Избягалите снощи двама рецидивисти от Софийския централен затвор, са обявени и за международно издирване, посочи главният секратар на МВР Младен Маринов пред БНР.

"Работи се по различни линии - с какво са се оттеглили, в каква посока, продълбаваме работа. Изключително опасни са, Пелов е комбинативен, самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Ако гражданите имат съмнения, че лица приличат на тях по най-бързия начин да сигнализират на 112, без да търсят контакт с тях. Трябва да са много внимателни", предупреди Младен Маринов пред БНТ.

"В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури", каза още той.

Според бившия шеф на сектор "Издирване" Красимир Занев Владимир Пелов е изключително опасен престъпник рецидивист. Той няма да се поправи, каза Занев пред bTV.

Бившият полицейски шеф дори апелира към законодателите за такива като Пелов да се върне смъртното наказание. Занев разказа и подробности за криминалното минало на беглеца.

След първото му престъпление - убийство на мъж и жена в обменно бюро в Пловдив през 1996 г., Пелов се укрива 2 г. Първо полицаите мислят, че е в балкана край Ботевград, който той познава много добре, защото е родом от града.

Оказва се обаче, че се крие в апартамента на приятелката си в кв. "Младост", от която има и син. Униформените го издебват, когато отива до близък магазин.

"Ако знаех, че ходите след мен, щях да се обърна и да ви застрелям", казва Пелов при задържането. Той носел пистолет с патрон в цевта.

Комбинативен, лукав и хитър, така го описа Красимир Занев. За първото си престъпление Пелов получава 20 г. затвор, но излиза доста по-рано заради добро поведение. Другото му престъпление е от 2011 г. грабеж на златарско ателие в Ботевград, откъдето заедно със бившия си съкилийник задигат близо килограм злато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
8
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Искам да се любя с двамата
81
0
 
24
 
! Отговори
:) преди 6 години
'по тях не е стреляно, защото затворът се намира в центъра на столицата' - Закривай!
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ги знам дека са. Видех ги под магнолиите в Банкя. Бегайте бърже да ги сгащите преди да са се маскирали в кучешката колиба у задния двор на Бащицата...
79
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За този Пелов се пише от години, докато лежи в затвора извършва грабежи и поръчкови убийства по време на отпуските си, според мен единственото решение е ако бъде намерен да го застрелят при опит за съпротива, защото сега всеки гражданин в България е застрашен, този няма да се поколебае да убие всеки ако му потрябва кола или нещо друго. Съдебната ни система и целия подобен апарат за нищо не стават
78
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем майтап. Добре, да речем, че ги срещна някоя сутрин като излизам от къщи и ги идентифицирам, какво ми гарантира, ако изпълня гражданския си дълг и ги издам, че утре пак няма да избягат, при тази пародия на охрана в затворите, че утре няма да избягат пак и да ми резнат зелката. А?
77
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на ГЕРБ са закрити 420 училища и са построени 431 джамии!
76
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му извадят пистолет, ако въобще е вкаран вътре. Ако въобще някой успее, всички служители излитат на улицата от утре. А тия сега най-много да ги смъмрят. Всеки знае, че надзирателите яко вършат контрабанда за пари и никой нищо не прави.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и 2мата за разтрел моментално кьоравия и изруда
74
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да убиеш двама души и да получиш 20 години, след кеото да излезеш за добро поведение??? Това от някакъв филм ли е??? В Щатите на такъв ***, щяха да му дадат две доживотни присъди - по една доживотна за всяка жертва дават там.
73
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министрите на вътрешните работи и на правосъдието с какви статистики и графики ще излязат пак пред обществото?! Няма престъпност или престъпността е сведена до минимум???
72
2
 
21
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Надзирателите скоро протестираха , казаха хората ,че на един надзирател се падат 50 затворника ,а условията са мизерни и парите смешни. Скоро няма да има кой да пази затворниците и ще си излизат през парадния вход като тези! Видими резултати! Цецка оставка кога?
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Дали затвора ще е частен или държавен не е от значение. И в частен затвор един надзирател ако му извадят пистолет набързо ще ги пусне. Хората искат да живеят и небиха рискували.
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пелов е много опасен, не зная как нашите поличайцета ще се оправят с него.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С инвалидите е мътна и кървава бе човек... Откога се говори за нови телкове и т.н. Има хора българи, здрав и прав, ама се води инвалид и взима пари. Е, ай кажи ми ти, по какво се различаваме от ромите бе (те са ясни, там всичкото ром е с ТЕЛК, любезно разписан срещу едни пари от доктор българин).
68
2
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Двамата са си подписали смъртната присъда.Ясно го разбират и ще са готови на какво ли не.Дай боже да се вразумят.
67
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе смях. Всичките са да ги затвориш някъде и да "изгубиш" ключа.
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има награда от 50 000 за всеки един затворник набързо ще ги предадат и открият. Трябва да има награди защото докато няма хората може да ги подминат и да не им направи впечатление.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако този затвор беше частен, съм на 100% убеден, че това нямаше да е възможно. Ако все пак се беше случило, цялата охрана щеше да е "на килима", плюс директора и щеше да дава много сериозни обяснения. Все повече се убеждавам, че държавата е много, ама много лош стопанин и организатор.
64
4
 
15
 
! Отговори
Инвалид преди 6 години
Тази сутрин/ 4.4.2018 /, по тв излезе новината, че НАМАЛЯВАТ инвалидните пенсии.И НА ИНВАЛИДИТЕ ли посегнахте? С нашите подаяния ли ще закърпвате бюджета? А хрантутите полицаите напук, че затворниците си бягат от затвора най-спокойно.
63
1
 
16
 
! Отговори
Ушеф преди 6 години
МВР и разклоненията му са организирана престъпна група. Милиционерите са за Затвора. Слабограмотни, без трудови навици, корумпирани и завистливи. Но не останаха хора да им плащат сметката. Закривай....