Лавров: На ред държави им извиха ръцете за дипломатите

Това е гавра с международното право, заяви руският министър
5 апр 2018 18:00, Елка Василева
97
Лавров: На ред държави им извиха ръцете за дипломатите
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

На много от страните, изгонили руски дипломати във връзка с британските обвинения срещу Москва по повод "делото Скрипал", просто са им извили ръцете. Това е гавра с международното право, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Лавров каза пред участниците в Московската конференция по сигурността, че Западът организира груби политически провокации, целящи още повече да демонизират Русия.

Още по темата

"Делото Скрипал стана измислен и инсцениран предлог за неоснователно експулсиране на руски дипломати не само от САЩ и Великобритания, но и от други държави, на които просто им извиха ръцете", каза първият дипломат на Москва.

"Отдавна не бяхме виждали тъй неприкрита гавра с международното право", добави той и посочи, че Москва настоява за "отговорно разследване, което стриктно да отговаря на Конвенцията за забрана на химическите оръжия".

Покровителите на киевските власти си затварят очите за опитите да бъдат преразгледани Минските споразумения и насърчават "партията на войната" в Украйна, чийто стремеж е проблемът със сепаратистки Донбас да бъде решен със сила, отбеляза Лавров.

През февруари в Украйна влезе в сила закон, определящ "държавната политика за гарантиране на държавния суверенитет над временно окупираните територии в Донецка и Луганска област". Документът нарича действията на Русия "агресия срещу Украйна" и предоставя на президента Петро Порошенко правото да използва въоръжените сили в пределите на страната без съгласието на парламента. В окончателния текст изобщо не се споменават Минските споразумения, посочва ТАСС.

Западните страни трябва да осъзнаят, че на световната арена вече не ще може да се играе на една врата, че са безперспективни усилията да издействат едностранни предимства за сметка на Русия, че сигурността в Евроатлантика, в Азиатско-Тихоокеанския регион и в света като цяло трябва да бъде равна и неделима, добави Лавров.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
12
 
! Отговори
ист преди 6 години
Не знам кой е Хрущов за когото пишете.Хрушчов не е евреин, а украинец убиец на стотици хиляди невини съветски граждани. Евреи са Ленин, Троцки, Бухарин, Сталин и цялата банда направила ВОРеволюция.Хитлер също е с еврейска кръв. Трагедията започва от евреите Маркс и Енгелс.Пенчо бе чети..... после пиши.
11
6
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Света ще приключи преди СССР и КГБ!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам пък аз минусите на коментара за Източна Румелия ми се струва че някой имат присантимант към ***
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо за Фолклендските острови и международното право дърво?
8
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режима в Кремъл е обречен ... както СССР се срути така и това отроче на КГБ в Кремъл ще се провали със страшна сила, проблема е че след него има голяма вероятност да дойдат откровени фашисти.Но света трябва рано или късно да приключи със СССР и КГБ.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров! Изтрещете Лодон след като дадете 2 седмици българите работещи там да го напуснат и тогава тези, които сега не ви обичат, ще бъдат принудени да ви уважават!
6
5
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
А на Баце му извиха ръцете патрЕотите инак и той щеш да ги натири!
5
2
 
31
 
! Отговори
до1 преди 6 години
а присъединяването на източна Румелия към Княжество България гавра ли е. А отцепването на територия от сувервнна Сърбия и създаване на балкански развъдник на дрога Косово, какво е.... по коя правна норма....
4
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия са първите, които почнаха и не са спирали да нарушават международното право и да се месят с кибер средства във вътрешните работи на чужди страни - манипулация на вот, фалшиви новини и прочие тролски тактики. сега тръгнали да се жалват, че на всички им писна и почнаха да им гонят дипломатите! с право ги изгониха! наглеци!
3
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свиквайте пияндурници, така е като се бъркате в западните демокрации.
2
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гавра е Лавров, седнал си на една камара оръжия, а една баба се гаври със теб. Ким скоро ще си направи ракати способни да достигнат Англия и ще изпари дебелите прасета.Сталин сега се върти в гроба като ви гледа какви сте жендъри.
1
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
анексията на Крим не е ли гавра с международното право таварищ?