Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

На среща с експулсираните дипломати: Знаете, отвръщаме подобаващо
Обновена: 9 апр 2018 21:09 | 9 апр 2018 20:51, Анисия Иванова
251
Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

Москва "никога няма да се огъне пред ултиматуми", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с експулсираните заради случая Скрипал руски дипломати, предаде Франс прес.

"Знаете, че отвръщаме подобаващо. Никога няма да отстъпим пред ултиматуми, това не е езикът, който трябва да се държи с Русия", заяви Лавров на предаваната по телевизията среща.

Още по темата

"Експулсирането по напълно измислени причини на 150 руски дипломати от почти 30 страни е безпрецедентна провокация, която няма нищо общо с насърчаването на международното сътрудничество", добави той.

Отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Южна Англия, което Лондон приписва на Москва, предизвика тежка дипломатическа криза между Русия и западните страни, довела до най-масовото взаимно експулсиране на дипломати в съвременната история, отбелязва АФП.

От експулсираните близо 150 руски дипломати 60 работеха в САЩ и трябваше да напуснат страната до 31 март.
 "Американците реагираха като ученици", заяви работилият повече от три години в руското посолство във Вашингтон Константин Рогозин. "Обикновените хора (в САЩ) се отнасяха много добре с нас. Управляващите са много откъснати от народа", добави той.

Състоянието на Скрипал и дъщеря му, което дълго време бе обявявано за критично, сега бързо се подобрява, съобщиха британските здравни служби.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
3
 
! Отговори
Юстиниан Велики преди 6 години
Гърция дава религията на нашите братя Россите !ПРЕЗ 988 ГОДИНА ПРЕСЛАВ Е ПРЕВЗЕТ ОТ РОМЕЙСКИТЕ ВОИСКИ НА ИОАН ЦИМИСХИ ВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ..ОТ 969-972 ГОД. ВОЙНИТЕ........И ВЕЧЕ ЦЕНТЪРА НА БОУЛГАРИТЕ Е В СКОПИА -- ВЪВ ВАРДАРСКА БАНОВИНА .ТАКА ЧЕ НИЕ ГЪРЦИТЕ СМЕ ДАЛИ СВЕТЛИНАТА НА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ.А ВАШАТА АЗБУКА КИРИЛИЦАТА Е ПАК НАША АЗБУКА, ЗАЩОТО ГЪРЦИ ВИ Я ДАДОХА С ЧИСТИ 20 ГРЪЦКИ БУКВИ И 10 АЛТАЙСКИ-ТУРАНСКИ РУНИ НА ПРАБАЛГАРИТЕ .
128
3
 
3
 
! Отговори
Smej преди 6 години
До 140 Не си прав, а цитираш руско-гръцки лъжи. Първо цар Симеон покръства гранични славянски племена, които после влизат в Киевска Рус. Затова в рускта Йоакимова летопис пише, че цар Симеон изпрати в Русия свещеници и книги. После е доказано от руски учени, че преписите на старобългарските книги в Русия започват по времето на цар Петър. И накрая, 889 г. когато Русия се покръства при княз Владимир силното царство е България на Самуил, а Василий Втори е ял вече голям бой и се бори за оцеляване.
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буквите им ги даваме ние, но религията им я дава Василий втори македонец или *** както се нарича след 1014 година. Праща духовници на Светослав през 988 година да покръстят русите като част от договора им и съюза срещу българите. Вярно, Светослав е княз на Киевска Рус.
126
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом нашите гейевроатлантически ***, така настървено пишат глупости и се гърчат, значи Путин яко им го е набил.Чета едни и същи коментари, мятряла е нискокачествен при гейевроатлантиците умствения капацитет липсва.Хайде *** лека, и не ги мислете Руснаците те просто се чудят военния парод тази година дали да не е във Вашингтон.
125
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже незнаят кой им е дал писменост и религия....Всяко русначе знае, че и двете неща им ги е дал Ленин. Карл и Маркс са му помагали малко.
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 133Даже незнаят кой им е дал писменост и религия...ааа ,недей така. Ше доде попа с нашивките и ше ти дърпа ушите. ти не знаеш ли, че буквите са им македонски? гросмайстора с тънкото гласче го каза, и шефа със 70-те % го подтвърди!
123
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще бъде разпокъсана.Това е нейната съдба,,Европа ще вземе Западна русия,а Китай източна русия.Най много да им остане Сибир на руснаците и там да има не повече от 10 % понеже 90 % от тях ще се преселят в западна Расия за да живеят като Европейци.Никой не иска еврейския ционизъм на Путин с кепето еврейско на тиквата
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 129Този който не се огъва се пречупва.Стара поговорка от физиката..Така е. Когато имаш голяма еластичност, лесно се огъваш и клатиш и получаваш по-малки усилия (удари), но ... голямото огъване пък води до големи деформации, а големите деформации водят до възникване на усиля от "2-и ред", които могат да се окажат по-опасни от усилията които би получил, ако си по твърд и корав. така, че всичко е в баланса, но все пак е хубаво да не се клатиш много - ше паднат чиниите!
121
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не и е лесно и на Русия. С толкова много заграбени територии между запада и Китай. Накъдето и да се обърне все и е отзад.
120
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те нямат историята. .Тя е подменена и не знаят горките всеки път , кво правят. Даже незнаят кой им е дал писменост и религия. Тъжна история.
119
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се огъвали ??? Па живеем па ше видим ...
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навеждането в кръста брои ли се?
117
6
 
5
 
! Отговори
Масква не се огъвала преди 6 години
НИКОГА не казвай никога :) стара Българска поговорка
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този който не се огъва се пречупва.Стара поговорка от физиката.
115
7
 
10
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Тези не са научили нищо от историята. Загубиха първата студена война което им коства всичките ССРепублики плюс източна Европа. Сега се набутаха отново в студена воина, след която "големите им приятели" Китай и Турция ще си разпределят Сибир и Кавказ.
114
5
 
5
 
! Отговори
OTTO VON MENGEME преди 6 години
ХИТЛЕР Е БИЛ ТРОЕН АГЕНТ--НА САЩ ,БРИТАНИЯ И НА УОЛЛСТРИЙТ !!ОРИГИНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ГЕРМАНКСИТЕ ГЕОПОЛИТИЦИ ПЕДИ 100 ГОДИНИ Е БИЛ ''ДРАНГ НАХТ СЮДДЕН''....РАЗШИРЕНИЯ НА ЮГ----КЪМ АФРИКА И АРАБО-ИСЛЯМСКИТЕ ПЯСЪЧНИ КАМИЛАРСКИ КОЧЧЧИНИИМЕННО АНГЛИЯ И САЩ КАРАТ ХИТЛЕР ДА УДАРИ НА ИЗТОК, А НЕ НА ЮГ...И ДНЕС МОЖЕ БИ НЯМАШЕ ДА ИМА ИСЛЯМ И АРАБИ НА ПЛАНЕТАТА, АКО ИСТИНСКИТЕ ГЕОПОЛИТИЦИ КАТО РУДОЛФ ЩАЙНЕР НЕ БЯХА ИЗТИКАНИ И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ОТ АГЕНТА НА АНГЛИЯ , СЩА И УОЛЛСТРИЙТ !
113
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека не се огъва, той и СССР не се огъна и умря, а руснаците останаха голи и боси сал с една вяра в светлото комунистическо бъдеще. Добре че тогава Елцин имаше малко повече акъл та се огъна.Сега да видим какво постигнаха другите които се огънаха пред Америка като Китай и Виетнам. Истината е че постигнаха много, нахраниха си народа, облякоха го и го обуха, дори сега обуват целия свят с мушамяни маратонки. Какво постигнаха тези които не се огънаха като КНДР, Куба и Венецуела - нищета и бедност
112
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63 рубли за 1 $...75 рубли за 1Euro...И това ако не е огъване - здраве му кажи.
111
9
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Сащ искат ресурсите на Русия и да командват Европа иначе фалират-----------------Аз също искам ресурсите на ***. И нямам проблеми за тази цел да бъда съюзник на САЩ.
110
7
 
9
 
! Отговори
До 116 преди 6 години
Те сега са най богати , но ти май знаеш всичките им зли планове.И с какво точно Путин е объркал сметките на големите.С резерва си от долари или с жалките си технически пробиви , като руския айфон.