Разчупване на леда: Пхенян готов за ядрено разоръжаване?

САЩ и Корея провеждат разговори в подготовка за среща
9 апр 2018 09:24, Екип на Bloomberg
82
Разчупване на леда: Пхенян готов за ядрено разоръжаване?

Северна Корея е заявила пред САЩ, че Ким Чен Ун е готов да обсъди денуклеаризацията на Корейския полуостров, като изчиства по този начин пътя за среща на високо равнище между севернокорейския лидер и президента на САЩ Доналд Тръмп, пише Wall Street Journal, като се позовава на американски представители.

Американските официални източници не поясняват кога и как е била предоставена тази заявка, но представители на САЩ и Северна Корея са в контакт по темата.

„САЩ потвърдиха, че Ким Чен Ун е готов да обсъди денуклеаризацията на Корейския полуостров", заяви в неделя служител на администрацията на Тръмп.

Още по темата

CNN съобщи в събота, че САЩ и Северна Корея провеждат тайни, директни разговори, за да се подготвят за срещата на високо равнище.

Тази дейност е ръководена от директора на Централното разузнавателно управление Майк Помпео, който може да стане държавен секретар по-късно. Помпео, чието изслушване пред комисията по външни отношения на Сената е насрочено за 12 април, бе избран за поста, след като Тръмп уволни Рекс Тилърсън от поста му на водещ дипломат на САЩ.

Служители от САЩ и Северна Корея са разговаряли повече от веднъж и дори са се срещнали в трета страна, предаде още CNN. Говорител на Държавния департамент отказа да коментира темата.

Останалата част прочетете в Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Визите за братска Русия няма да ги отменят, защото България е член на НАТО и обяви Русия за заплаха за България. Но България ще издава визи за руснаци по облекчена процедура, и българката министърка на туризма ходи на крака да се моли в Москва руснаците да идват в България защото без руските туристи българите в членката на ЕС и НАТО България щяха да вият от глад.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги червените *** започват да пълнят коментарите с болните си фантазии за Северна Корея :)))) пийте си хаповете редовно другари...
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИнформбюроХаха хохо добре :)))
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 март, на Шанхайската международна енергийна борса официално стартираха търговете на петролни фючърси в китайската валута. Още в първия ден на борсата в Шанхай бяха сключени близо 63 хиляди сделки за повече от 62 милиона барела петрол, оценявани на 27 млрд. юана (4 млрд. долара).
54
4
 
3
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
КНДР и Куба са страните с най-образовано население в света. Как се развиват ядрена и космическа технологии? В европейска Бг няма кадри дори зза кухните в ресторантите.Наскоро гледах един депутат от ГЕРБ, освободиха го, съден за убийство и ДДС измами - боже, каква т.ъпа и грозна физиономия!А тук западнали отвсякъде коментират сметовната сила КНДР! Божке, божке, какво доживях!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52Абе какво стана в визите за "братска русия" отмениха ли ги?
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО ТРЪМП !!!! ТОЗИ ЩЕ СИ ЗАСЛУЖИ ВТОРИЯ МАНДАТ МАЙ!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера колко психично ****ан трябва да си за да мислиш, че в Северна Корея хората благоденстват... на какво отгоре?
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво става а визите за САЩ, отмениха ли ги? САЩ имат договор за безвизов режим със ЕС, а България нали е пълноправен член на ЕС вече 11 години, или? Спазват ли САЩ договорите си с България или най-арогантно храчат в лицето на България и българите?
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49Ти за САЩ си виждал само на картинка в нета и на картата.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук някакви клоуни сте опитват дам и кажат, че живота в Северна Корея е невероятен и всеки имал телефон и таблет и не знам си какво и някакжа "мощна" икономика и тн... Що не си вземете куфарите и не отидете да живеете в Северна Корея? Или в Русия? Или в Китай? Нали са все цветущи страни и всчико е по-добре от България? Какво чакате? Няма да се върне комунизма в България така, че не виждам какво ви задържа...
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко е външният дълг на САЩ? Защо има външния дълг повече от БВП като е самодостатъчна. Къде си произвеждат всичко САЩ - в страната или в Китай и Азия като са самодостатъчни. Какво ще стана с доалара на самодостатъчните САЩ ако най-големият им кредитор Китай реши да продаде евтино доларовите облигации и ги пусне на борсата?
46
1
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Не зная за "денуклеаризацията на Корейския полуостров", но депоумняването на журналистиката на Балканския такъв е очевадно.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен100% от севернокорейците живеят много по-добре и имат по-висок стандарт на живот от 90% от българите в членката на ЕС България------Защо не отидеш там като живеят по-добре ?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Идеологията ЧучхеЧукче да ме хване знаеш ли къде ?Нма самодостатъчни държави, само Сащ може би.
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсеки в СК има таблет и смартфон, сами си ги произвеждат, марката е Arirang и е достъпен за всекйи в Северна Корея, може да се видят много клипове в ютюб. Мобилните връзки и интернет обаче са ограничени само в страната.
42
1
 
2
 
! Отговори
Идеологията Чучхе преди 6 години
Идеологията Чучхе базира на 3 основни принципа:1. Не завиждай на другите държави как живеят, грижи се да си оправяш своята държава.2. Държавата трябва да е самодостатъчна и да не зависи от външни фактори и помощи.3. Не допускай чужда намеса в държавните работи.С тези 3 прости принципа успяха да надживеят СССР, ще надживеят и ЕС, и днес дори суперсила като САЩ са принудени да преговарят с тях и да приемат условията им.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Развита държава КНДР да сравняваш с примитивните неграмотни камилари от Дубай? Стига бе, направо се оля!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно е защо страна в която само 500 човека от върхушката имат интернет произвежда смартфони и таблети ама можеш ли ги разбра, комунистическа им работа...
39
0
 
2
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
КНДР изнася стругове за Русия. За САЩ злато, чрез китайски фирми. Оръжие за доста държави. Имаше наскоро голям скандал по този повод. Самите САЩисаните твърдят, че КНДР ги залива с най-добри менте долари. Вероятно те не попадат под санкциите. А санкции и ембарго - кой проверява границата КНДР-КНР, че не знам.Чети друже, не се излагай пред чужденците.