Статистика: Евреите в света са намалели

В Израел живеят - 6,4 млн., САЩ - 5,7 милиона, Франция - около 450 000
12 апр 2018 07:50, Анисия Иванова
26
Статистика: Евреите в света са намалели
Архив: Reuters

Израел публикува данни за броя на еврейското население по света и посочи, че през 2018 г. има по-малко евреи отколкото през 1939 г. в навечерието на Втората световна война, предаде Франс прес.

Израел отбелязва започналия вчера по еврейския календар Ден за възпоменание на жертвите на Холокоста - термин за унищожението на 6 милиона евреи от нацисткия режим от общо 16,6 милиона, живели през 1939 г.

Според изследване на държавната Статистическа служба, съвместно с Центъра за съвременни еврейски изследвания на Еврейският университет в Ерусалим, в момента по света живеят около 14,5 милиона евреи.

В Израел живеят най-много евреи - 6,4 млн., при по-малко от 450 000 през 1939 г., пред САЩ с 5,7 милиона и Франция с малко повече от 450 000, според изследването.

В шест други държави, според Статистическата служба има над 100 000 евреи: Канада, Великобритания, Аржентина, Русия, Германия и Австралия.

Темповете на увеличаване на еврейското население в Израел от 1948 г. и създаването на еврейската държава са нараснали десетократно.

В останалата част от света темпът на увеличаване се е повишил с 26 на сто, според Статистическата служба.
Не се уточнява на какви критерии се основават тези числа.

Показателите са противоречиви и може да варират според броя на еврейското население. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
1
 
! Отговори
Бог да ви благослови преди 6 години
нещо в нас иска да сме като евреите ,,злобеем завиждаме им искаме да сме като тях,, хахаха ами Бог е дал шанс на езичниците да станат част от Божият народ като е разпънал Исус Христос вярваме в Исус духовно сме благословени чрез благословението на Авраам Божа работа
14
7
 
2
 
! Отговори
Бог да благослови преди 6 години
Бог си има грижата за тях оправете си вашето отношение към Бог и ще имате правилно отношение към евреите Бог да ви благослови има Господ аман от злобно отношение към Бог
13
8
 
2
 
! Отговори
Бог е с тях преди 6 години
Бог благослови Авраам който те благославя ще бъде благословен,който те проклина проклет!!!!!правете си изводите за какво отношение имате към еврейският народ когото Бог благославя Бог има грижата за тях не вие може да сте благословени когато имате добро отношение към евреи а християните вярват в Бог са евреи хахаха така че благославяйте и материално сеете в свята земя Бог ще ви благославя не сеограбвайте с лошо отношение и стиснатост правите го за себе си
12
1
 
10
 
! Отговори
Редактора преди 6 години
Редакцията се извинява. Заглавието да се чете - Статистика: Евреите в света са забогатели!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че не са 6 милиона. Тази цифра е ревизирана няколко пъти след войната и се говори за нещо между 600 хиляди и милион и половина.
10
0
 
20
 
! Отговори
Дано има Господ преди 6 години
Не вярвам в чудеса, но все как ако е вярно - ще е чудесно ! Защото има ли сторено нещо гнусно,подло, нагло, мръсно на този свят,няма начин да не са намесени ционисти .
9
0
 
18
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
АнтиХристите намаляват.може и да се случи нещо хубаво на света.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още да намаляват и да изчезнат
7
1
 
5
 
! Отговори
1Солунци 2:14-16 преди 6 години
"понеже вие пострадахте същото от своите си сънародници, както и те от юдеите; които и Господа Исуса и пророците убиха, и нас прогониха, на Бога не угождават и на всичките човеци са противни, като ни забраняват да говорим на езичниците, за да се спасят. Така те винаги допълнят мярката на греховете си; но безграничният гняв ги постигна."
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Требва ли да ревна ?
5
2
 
15
 
! Отговори
.. преди 6 години
Добре де, нали мустакатия им беше виновен... сега като го няма защо намаляват?
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, каква жалост! Дайте да дадем!Да им помогнем материално.
3
2
 
42
 
! Отговори
123 преди 6 години
Когато съвсем изчезнат, тогава и света ще се оправи. Факт.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност те с арабите са едно и също, така че са повече. Да не се притесняват
1
3
 
43
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А 10 млн скрити и преименувани с цел разруха на бялото население? И сега са много, в сащ са 5 млн пък управляват 315 млн държава! Значи са много. Той Исус пак ще ги намали на всеки 70 г им се случва, земята не може да ги издържи повече