Доналд Тръмп отчете в Twitter: Перфектен удар! Мисията е изпълнена!

Президентът на САЩ благодари на Лондон и Париж за мъдростта
14 апр 2018 16:28,
347
Доналд Тръмп отчете в Twitter: Перфектен удар! Мисията е изпълнена!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп похвали "перфектно осъществения удар" в Сирия и каза, че "мисията е изпълнена".

Това съобщи Ройтерс, цитирайки написаното от държавния глава на САЩ в Twitter.

Така Доналд Тръмп коментира въздушният удар над Дамаск, който бе извършен тази нощ от САЩ, Великобритания и Франция.

"Ударите срещу Сирия бяха перфектно изпълнени. Благодаря на Франция и Великобритания за тяхната мъдрост и силата на военните им. Не можеше да има по-добри резултати. Мисията – изпълнена!", написа американският президент.

Още по темата

Във втори туит, публикуван минути по-късно, Тръмп написа:

"Толкова много се гордея с нашите военни, които скоро ще бъдат най-добрите, които страната ни е имала. Няма да има нищо и никой, който да може дори да се доближи до тях".

В посланието си държавният глава на САЩ допълва, че за работата им са похарчени "милиарди напълно заслужени и одобрени долари".

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп използва знаковата политическа фраза "Мисията е изпълнена", изречена и през 2003 г. от тогавашния президент Джордж У. Буш на борда на самолетоносач в Калифорния, за да обяви края на големите бойни операции в Ирак, пише БТА.

Буш обяви успеха на мисията само шест седмици след началото на американската инвазия там, но войната в Ирак продължи още много години и той бе критикуван за тези си думи, напомня още АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Мислите ли, че ще се стигне до истинска агресия от страна на САЩ?- Очаквам, че ще има такава. Ако не днес, утре. Рано или късно ще стане. Русия тогава ще се намеси както се казва веднъж и завинаги.
259
13
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 6 години
Абе тия руснаци как търпят тази карикат--а Жужи за президент ? Ханъма на Ердоган му сваля самолета - той се сърди като девочка ....застрелват посланика му в Турция пред камерите - той пак се сърди и спира доматите на Ердо..трепат му елитни воиски Вагнеровци в Сирия - той пак мълчи ...не били негови ...налагат му санкций....рублата се срутва - той ще си го премества . Хвърчат томахавки покраи базите в Сирия - той ...ще ги свалиме ако летят по- бавна и по-високо . СМЯХ !
258
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DDDТова ли са новите опорни точки спуснати от Москва? Да се отрича до насиpане истината за руското военно безсилие.
257
7
 
13
 
! Отговори
DDD преди 6 години
Ихааааа! "Умни" ракети... Самолетоносач... Прехваленият 6-ти флот... Резултат - спорен, да не кажем - никакъв!... Сигурно огромното мнозинство от пишещите тук не са и помирисвали казарма, войната за тях е просто абстрактно понятие... Но в същност не е като видео игра... Молете се никога да не я видите от близо...
256
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни один самолет или ракета, которые были частью операции, не были сбиты сирийскими ПВО, - сказал на брифинге генерал Кеннет Маккензи из Комитета начальников штабов вооруженных сил США.Който продължава да вярва на клиничните руски лъжци не е добре нито със съвестта си нито с главата си.
255
14
 
10
 
! Отговори
КРАЙ ЗА РУСИЯ преди 6 години
ПЪЛЕН РЕЗИЛ И ТЕХНИЧЕСКА НЕМОЩ!!!
254
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 284"Голям позор ."Наистина е голям позор да вярваш на руснаци и техните братя палачи и убийци асадистите.
253
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първото ракетна битка доказа техническата немощ на американската армия срещу една слаба и разрушена страна като Сирия .Прехвалените томаховки вече са с окапали зъби . Да ги елеминират с техника отпреди 30-40 години ?Щом Сирия нанесе такива поражения ,какъв ли ще е резултата срещу друга по силна страна . Примерно срещу Виетнам . Плачевен ще е .От атакуваните четири летища ,само три са паднали на изоставеното . ПВО на другите ги е свалила . Голям позор .
252
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава голяма излагация за руското оръжие и военни възможности не е имало от 1967 и 1982 година насам. Нито една ракета и нито един самолет не само не са свалени а дори и не са били прехванати от руските радари и руското ПВО. Руснаците са разбрали за ударите по Сирия от съобщенията на Ройтерс.
251
9
 
5
 
! Отговори
ТРЪМ ДОКАЗА: преди 6 години
ТЕХНИЧЕСКАТА НЕМОЩ НА РУСКАТА ТЕХНИКА И ВОЕННА МАШИНА!!!ЗНАЕХМЕ ГО ...НО , НЯМАШЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА!СЕГА --ТЕ СА ФАКТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
250
2
 
7
 
! Отговори
СИРИЙСКИЯ ПРОФЕСОР.. преди 6 години
...ГОВОРИ ТАЗИ СУТРИН ПО БТВ И КАЗА:"..НИТО ЕДНА РАКЕТА НЕ Е СВАЛЕНА НАД СИРИЯ".....ТОЙ ГО ЗНАЕ ОТ ДИРЕКТНИ РАЗГОВОРИ СЪС СИРИЯ ПО ТЕЛЕФОНА!
249
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С-300 няма в Сирия тролов ***
248
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците побързаха да се похвалят че са свалили 71 ракети и се изложиха жестоко. Няма свалена нито една ракета и нито един самолет. Пълен крах за С300, С400 и т.н. руски безполезен скрап. На 13 март руския лъжльо и блъфьор генерал полковник Рудской тържествено заяви че ударите по Дамаск са последното което ще направи САЩ, тъй-като руските ВКС ще свалят ракетите както и ще унищожават и техните носители.На 14 април МО на РФ заяви руските ПВО не са задействани защото няма удари по руски обекти.
247
3
 
9
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Имаме неопровержими доказателства, че българският режим е използвал химически оръжия срещу турското малцинство в Кърджалийска област!
246
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умни ракети отглеждат хора без акъл.
245
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел с два самолета убиха 14 човека наскоро.Тез с фрегати, поддодници, кораби и самолети, разузнавания с 7 самолета-НИЩО;)
244
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен !3 са свалени и нестигнали до една В В База. Свалили всичките 13 насочени към базата .Другите отделно . И видео има .
243
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обадили се да предупредят Путин;)Тез на войници ли си играят;)Ама тез американци голям майтап.
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Французите не изстреляли нито една ракета ,но затова първи отплавали ,англииските всичките прехванати ,томахоуките дали фира 70 % ,тоест хартисали по пътя. И ТО СЪС СТАРО ВЪОРЪЖЕНИЕ ? СЪЩОТО ,ЧЕ И ПО-ДОБРО ,КОЕТО ИМАХМЕ . А НИ ЛЪЖЕХА ,ДЕМОКРАТИТЕ ,ЧЕ НИЩО НЕ СТАВАЛО . Преди 25 години бракуваха Джоганите и Уралите като негодни .,а днес в Балкана само Джогани и Урали и тук -там ,накоя ,,негодна ,,Прага .
241
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До меркел Тръмп говори защото той не брои. Сирийци защото те са свалили 13 от 103. Руснаци още 58, но не говорят за това.