Оценка: Ударите в Сирия – "претоплена манджа"

Война в близките години няма да има, смята анализатор
16 апр 2018 13:00, Анисия Иванова
79

Ударите в Сирия ще се окажат една "претоплена манджа". Така определи напрежението в Близкия Изток международният анализатор доц. Валентин Вацев в студиото на "България сутрин".

Преди дни станахме свидетели на въздушна атака от страна на САЩ, съвместно с Великобритания и Франция, срещу сирийската столица Дамаск. Съюзниците започнаха военна операция срещу Сирия в отговор на извършената според тях от сирийския режим химическа атака в град Дума на 7 април. Заговори се дори за начало 3-та световна война.

Още по темата

"Реално ударът бе изпълнен само със 103 ракети. Ударени са 9 цели - стратегически бараки, празни складове, занемарени военни бази, мислех, че ще вържат някое магаре в пустинята, за да го стрелят, но не. Нито една бутилка водка не e счупена, нито един руснак не си е счупил нокътя - всички са доволни, освен българските русофоби", смята анализаторът Валентин Вацев.

По думите му поне веднъж в своя мандат американският президент трябва да спечели война, да "постреля" по някого и да покаже мускули.

"Световна война в близките няколко години няма да има. Ситуацията показа друг проблем - САЩ и Русия ще се разберат, но Израел и Иран са най-мотивираните страни, които са готови да воюват на момента", категоричен е Вацев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че заради "случая Скрипал" Великобритания нанесе на Русия непоправими щети - политически, морални, идеологически и Москва няма да прости. Неговата прогноза е, че този път Тръмп няма да поддържа британската позиция, защото е задължен на Путин

Според Вацев непосредствени рискове за България в тази нажежена международна обстановка няма.

"След скандала "Скрипал" ние изтеглихме посланика си от Москва, но не изгонихме нито един руснак. Москва определено оцени това. Все пак за този момент Балканите остават спокойни, но продължаваме да сме "буря с барут", завърши анализаторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
25
 
6
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Вацев е луд човек и е престъпно да му се дава трибуна.
37
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отде го извадихте тоя прашен каскет бе :)
36
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕЛИДОЦ. ВАЦЕВ ,ВИЕ СТЕ ПРАВ ЧЕ Е ПРАХОЛЯКНО ДРУГОТО Е ПО СТРАШНО ,ЧЕ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ООН СЕ УДРЯ ДЪРЖАВА ЧЛЕН НА ООН...Другарко Ели, а да споделите вижданията си за Донбас и Крим? Грузия , Приднестровието?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
твърде много пари и друг капитал наляха навсякъде капиталистите,война трудно ще допуснат да има.
34
3
 
21
 
! Отговори
Agenta преди 6 години
Човека ви каза истина, който има капацитет ще разбере другите лайте.
33
14
 
5
 
! Отговори
Джуджето се държи преди 6 години
До Анонименпо детски. Нищо смислено не казва, само за "здраве", бърши носле с ръкави! Унижението му е голямо!
32
24
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
А нещо за това, че химически оръжия имаше в Ирак, но тихомълком ги преместиха и скриха в Сирия? Като се опитваш нещо да коментираш или питаш, преди това малко се информирай по-добре, а не само да четеш руски сайтове и да гледаш телевизия АЛФА.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ели,вие сте умна жена89
30
20
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Такива доценти като тоя немарлив киртак получаваха научна степен за вярност към партията,ДС-КГБ и Москва...Я се скрий бе ....
29
29
 
12
 
! Отговори
ФАКТЪТ, ЧЕ ДЖУДЖЕТО преди 6 години
РАЗКАРА КАМЕРНИЯ СИ ФЛОТ И БАНДАТА АЛКОХОЛИЦИ ОТ СИРИЯ, ДОКАТО ТРЪМП И КОМПАНИЯ ПОСТРЕЛЯХА СВАТБАРСКИ СЪС СТАРО ДЖЕПАНЕ Е ДОСТАТЪЧНО КРАСНОРЕЧИВ, КОЙ Е КУМЪТ И КОЯ Е БУЛКАТА! ПРЕД КУМ ВОДА СЕ НЕ ГАЗИ И ДЖУДЖЕТО ПРЕД ТРЪМП НЕ ПРЕДЕ!
28
11
 
30
 
! Отговори
ЕЛИ преди 6 години
ДОЦ. ВАЦЕВ ,ВИЕ СТЕ ПРАВ ЧЕ Е ПРАХОЛЯКНО ДРУГОТО Е ПО СТРАШНО ,ЧЕ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ООН СЕ УДРЯ ДЪРЖАВА ЧЛЕН НА ООН ТАКА СЕ ОТВАРЯ КУТИЯТА НА " ПАНДОРА"МОЖЕ И БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УДАРЕНА И ТО БЕЗ ВИНА ,КАЗАЛ НЯКОЙ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИЗБИВАТ ТУРСКИ ДЕЦА--ОГЪН ПО БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО ПЪЛНА ПЕДЕРАСИЯ В МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ваценката е номер 1.
26
9
 
31
 
! Отговори
мозъчен ступор преди 6 години
Америте доволни, русите доволни, арабите доволни , само русофобите, неясно защо, недоволни .Що бе, амсалаци , логиката ли не схванахте .
25
5
 
29
 
! Отговори
ДЕЦАТА НА СИРИЯ преди 6 години
ги спасиха от брадатите главорези ... УМЕРЕНИТЕ дето САЩ им е спонсор. А в Източна ГУТА пак щяха да ги изтровят за да снимат постановъчни клиповесамо само да спасят хората на САЩ там. Ама не мина номера. Само успяха да ги полеят с малко вода в спешното и да създадат паника. Гледайте признанията на двамата медици от спешното в нета
24
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доцент? Хахахаааааааааа.Полуграмотен даскал.
23
31
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
- Таварисшч Лавров, знаеш ли западняците много се издъниха с тия бомбардировки... - оказаха се напълно безуспешни...- Пачему таварисшч Путин...- Как пачему... - няма убито нито едно дете...
22
1
 
31
 
! Отговори
А НЕЩО ЗА преди 6 години
химическите оръжия в ИРАК и ЛИБИЯ....
21
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за годишнината от атентата в църквата Света Неделя, който беше извършен от Москва, това чучуло ще каже ли?
20
0
 
0
 
! Отговори
СС преди 6 години
До Анонимен 4Щом ти се ще да вярваш в това, нищо няма да може ада ти промени мнението, не разчитай обаче то да е вярно и да не останеш разочарован накрая.
19
8
 
29
 
! Отговори
ТРЪМП Е ЗЛЕ преди 6 години
хем иска да се прави на велик като ПУТИН, хем не може да стигне даже да го хване за шлифера